Εμπιστοσύνη στην Πορτογαλία

Εμπιστοσύνη στην Πορτογαλία

Μεγάλες συγκινήσεις αναμένεται να προσφέρουν και σήμερα Σάββατο (10/12) τα παιχνίδια του Μουντιάλ 2022

Μεγάλες συγκινήσεις αναμένεται να προσφέρουν και σήμερα Σάββατο (10/12) τα παιχνίδια του Μουντιάλ 2022 και το Betarades.gr ξεχώρισε Προγνωστικά Μουντιάλ από το Παγκόσμιο Κύπελλο και από την αναμέτρηση Μαρόκο – Πορτογαλία στις 17:00. Πάμε να την αναλύσουμε.

* Προημιτελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Νοκ άουτ αγώνας με παράταση και πέναλτι σε περίπτωση ισοπαλίας. Η ομάδα που θα προκριθεί στα ημιτελικά θα αντιμετωπίσει το νικητή του ζευγαριού Αγγλία – Γαλλία.

* Αυτή θα είναι η 3η μεταξύ τους αναμέτρηση σε Παγκόσμιο Κύπελλο, οι δύο προηγούμενες ήταν σε φάση ομίλων. Το 2018 η Πορτογαλία επικράτησε με 1-0, ενώ το 1986 το Μαρόκο είχε κερδίσει με 1-3.

* Από τις 11 αναμετρήσεις που έχουν διεξαχθεί σε νοκ άουτ Παγκοσμίου Κυπέλλου ανάμεσα σε ευρωπαϊκές και αφρικανικές ομάδες στις 9 περιπτώσεις προκρίθηκαν οι Ευρωπαίοι, με εξαιρέσεις την πρόκριση της Σενεγάλης επί της Σουηδίας το 2002 και την πρόσφατη πρόκριση των Μαροκινών επί της Ισπανίας!

* Αυτή είναι η 4η συμμετοχή αφρικανικής χώρας στα προημιτελικά Παγκοσμίου Κυπέλλου, καμία δεν έχει καταφέρει να προκριθεί στα ημιτελικά, με το Καμερούν (1990), την Σενεγάλη (2002) και την Γκάνα (2010) να αποτυγχάνουν.

ΜΑΡΟΚΟ

Προηγούμενο ματς: Ισοπαλία (0-0) με την Ισπανία και πρόκριση στα πέναλτι (3-0).

Έγραψαν ιστορία οι Μαροκινοί την Τρίτη, αποκλείοντας τους Ισπανούς στη διαδικασία των πέναλτι έγιναν η 4η αφρικανική χώρα που προκρίνεται στα προημιτελικά Παγκοσμίου Κυπέλλου και ο Ρεγκραγκί ο πρώτος αφρικανός προπονητής που τα καταφέρνει!

Η ομάδα του παρουσιάστηκε και πάλι εξαιρετικά συμπαγής στο τακτικό κομμάτι με παίκτες “καμικάζι” που έτρεχαν στο όριο για κάθε μπάλα. Συνειδητοποιημένα αμύνθηκαν σε χαμηλά μέτρα (23% κατοχή) και έκλεισαν τους διαδρόμους για τους Ίβηρες, που με εξαίρεση το δοκάρι στο φινάλε της παράτασης δεν είχαν καθαρή ευκαιρία για 120+ λεπτά. Αντιθέτως η μεγαλύτερη ευκαιρία της αναμέτρησης άνηκε στο Μαρόκο, αλλά ο αντικαταστάτης του Εν-Νεσίρι στην κορυφή της επίθεσης έκανε άψυχο τελείωμα σε τετ α τετ με τον Σιμόν.

Αλάνθαστος ο αρχηγός Σαΐς στην καρδιά της άμυνας, έβγαλε το τελευταίο κομμάτι του αγώνα με δεμένο πόδι, απροσπέλαστος ο αμυντικός χαφ Άμραμπατ, “έπνιξε” όποιον Ισπανό χαφ πήγαινε κάθετα, πολύ καλός και ο Μπουφάλ με επιθετικές εμπνεύσεις όσο άντεξε. Γενικά όλη η ομάδα ήταν πολύ συνεπής αμυντικά και επιβραβεύτηκε για αυτό στην “ρώσικη ρουλέτα”, όπου το μομέντουμ ήταν υπέρ τους. Ήρωας ο κίπερ Μπόνο στην ψυχοφθόρο διαδικασία, έβγαλε δύο άσχημα πέναλτι των Σολέρ και Μπουσκέτς για να πανηγυριστεί έξαλλα μία ιστορική πρόκριση.

Το Μαρόκο έφτασε τα πέντε παιχνίδια δίχως ήττα (2-3-0) σε Παγκόσμιο Κύπελλο, ενώ στο Κατάρ η άμυνά της συνεχίζει να μην έχει παραβιαστεί από αντίπαλο, το μοναδικό γκολ παθητικό ήταν αυτογκόλ του Αγκέρδ στο 1-2 επί του Καναδά!

Καταπονημένη η ομάδα του Ρεγκραγκί με μυικούς τραυματισμούς, απόρροια των υψηλών εντάσεων στο παιχνίδι της. Δεν προλαβαίνει κατά πάσα πιθανότητα ο στόπερ Αγκέρδ που αποχώρησε τραυματίας στο προηγούμενο παιχνίδι, ενώ ενοχλήσεις αντιμετωπίζουν και οι Σαΐς (στόπερ), Άμραμπατ (αμ. χαφ), Μαζράουι (αρ. μπακ) και Χακίμι (δεξί μπακ), αν και άπαντες αναμένεται να σφίξουν τα δόντια και να αγωνιστούν.

«Έχουμε αδυναμίες όπως όλες οι ομάδες, αλλά η Πορτογαλία πιθανώς έχει λιγότερες. Θα είμαστε συγκεντρωμένοι σε όσα ξέρουμε να κάνουμε καλά και θα προσπαθήσουμε να καταστρώσουμε ένα πλάνο για να βελτιώσουμε την στρατηγική μας και να εκπλήξουμε τον αντίπαλο. Θα τα δώσουμε όλα για να γράψουμε ιστορία. Το παιχνίδι θα κριθεί στις λεπτομέρειες» δήλωσε ο κόουτς Ρεγκραγκί στην χθεσινή συνέντευξη τύπου.

ΜΑΡΟΚΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

* No Goal τα 8/9 τελευταία παιχνίδια της, ανεξαρτήτως έδρας και διοργάνωσης

* Under 2.5 τα 5/7 τελευταία παιχνίδια της σε Παγκόσμιο Κύπελλο

* Σκόραρε στα 4/9 τελευταία παιχνίδια της σε Παγκόσμιο Κύπελλο

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Προηγούμενο ματς: Νίκη (6-1) επί της Ελβετίας. Ο Ράμος άνοιξε το σκορ στο 17ο λεπτό, ο Πέπε έκανε το 2-0 στο 33’. Ο Ράμος πέτυχε το τρίτο γκολ στο 51’, ο Γκερέιρο το τέταρτο στο 55’ και ο Ακάντζι μείωσε για την Ελβετία στο 58’. Οι Ράμος (67’) και Λεάο (90+2’) διαμόρφωσαν το τελικό αποτέλεσμα.

Υπερηχητική η Πορτογαλία την Τρίτη, διέλυσε την άμυνα των Ελβετών, με την απόφαση του Φερνάντο Σάντος να κρατήσει στον πάγκο τον Ρονάλντο να αποδεικνύεται ευεργετική για το παιχνίδι της ομάδας του! Απόλυτος πρωταγωνιστής ο 21χρονος Ράμος της Μπενφίκα με χατ τρικ στην πρώτη του συμμετοχή ως βασικός στο τουρνουά! Εξαιρετικός και πάλι ο Μπρούνο Φερνάντες και στην οργάνωση του παιχνιδιού και στις αμυντικές του καλύψεις, αποχώρησε στο 87’ με 69 αμυντικές πιέσεις στην στατιστική του!!! “Αεράτος” ο Φέλιξ στο πλάι του Ράμος, έβγαλε δύο ασίστ για το πρώτο και το τέταρτο γκολ των Πορτογάλων.

Ο “CR7” αποθεώθηκε από το γήπεδο όταν πέρασε ως αλλαγή, αλλά μοιάζει ξένο σώμα πλέον στην αποστολή της ομάδας, κάτι που φάνηκε και στην συμπεριφορά του μετά το τέλος του αγώνα, στους πανηγυρισμούς και τις χειραψίες προς συμπαίκτες και προπονητικό επιτελείο. Ο κόουτς Σάντος επιχείρησε να καταλαγιάσει τον “ντόρο” δηλώνοντας πως με τον Ρονάλντο διατηρούν καλές σχέσεις και ότι η απόφαση να μην ξεκινήσει έγινε με αγωνιστικά κριτήρια.

Με 23 παίκτες έγιναν οι μεσοβδόμαδες προπονήσεις της ομάδας, πέραν των τραυματιών Νούνο Μέντες (αρ. μπακ) και Ντανίλο Περέιρα (στόπερ/αμ.χαφ) που έχουν τεθεί εκτός για το υπόλοιπο της διοργάνωσης, ο Ρούμπεν Ντίας (στόπερ) έκανε ατομικό πρόγραμμα συντήρησης στο γυμναστήριο. Δίχως συγκεκριμένο πρόβλημα τραυματισμού, αναμένεται να παίξει κανονικά στον προημιτελικό.

Ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει, ο κόουτς Σάντος αναμένεται να παρατάξει απέναντι στο Μαρόκο την ίδια 11αδα που θριάμβευσε με την Ελβετία.

«Όποιος παίκτης δεν παίζει είναι στεναχωρημένος, αυτό είναι το λογικό. Οι προπονητές πρέπει να διαχειριστούν το υλικό ανάλογα με τις καταστάσεις. Αφήστε τον Ρονάλντο ήσυχο, δεν το αξίζει όλο αυτό» δήλωσε ο Σάντος αναφερόμενος στο σίριαλ που έχει δημιουργηθεί.

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

* Over 2.5 τα 5/7 τελευταία παιχνίδια της, ανεξαρτήτως έδρας και διοργάνωσης

* Goal/Goal τα 8/10 τελευταία παιχνίδια της σε Παγκόσμιο Κύπελλο

* Σκόραρε και στα 10 τελευταία παιχνίδια της σε Παγκόσμιο Κύπελλο

ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΟ: Το Μαρόκο έκανε την υπέρβασή του την Τρίτη, ξόδεψε πολλές σωματικές και πνευματικές δυνάμεις στην πρόκριση επί των Ισπανών. Αρκετοί εκ των πρωταγωνιστών του αντιμετωπίζουν μυϊκά προβλήματα λόγω υπερπροσπάθειας. Είναι πιθανό ένα «άδειασμα» από την ομάδα του Ρεγκραγκί, την ώρα που οι Πορτογάλοι είναι σε τρομερό μομέντουμ, απελευθερωμένοι επιθετικά δίχως τον Ρονάλντο, με φρεσκάδα στο παιχνίδι τους και προφανώς μεγαλύτερη ποιότητα μεσοεπιθετικά. Θα πάμε με το φαβορί, επιλογή μας το 2 & Οver 1.5 σε απόδοση 2.30.

Η ανάλυση του αγώνα και όλων των παιχνιδιών της ημέρας εδώ:

https://www.betarades.gr/maroko-portogalia/

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ