«Τιτανομαχία» με φόντο τον τελικό

«Τιτανομαχία» με φόντο τον τελικό

Βραζιλία και Αργεντινή αναμετρώνται στον 1ο ημιτελικό του Κόπα Αμέρικα.

Στις 03:30, στο Μινεϊράο του Μπέλο Οριζόντε διεξάγεται ο 1ος ημιτελικός του Κόπα Αμέρικα, ανάμεσα στις υπερδυνάμεις της ηπείρου. Βραζιλία εναντίον Αργεντινής με διακύβευμα την πρόκριση στον τελικό της διοργάνωσης.

Οι Βραζιλιάνοι, μετά την άνετη πρόκριση από τον 1ο όμιλο με δύο νίκες (3-0 τη Βολιβία και 5-0 το Περού) και μία ισοπαλία (0-0 με τη Βενεζουέλα), μόχθησαν για να αποκλείσουν την Παραγουάη στα προημιτελικά, επικρατώντας εντέλει στη διαδικασία των πέναλτι. Κυρίαρχοι στην κανονική διάρκεια του αγώνα, πίεσαν πολύ την αντίπαλη άμυνα και ακόμη περισσότερο όταν οι Παραγουανοί έμειναν με δέκα παίκτες στο 58’. Δεν κατάφεραν όμως να παραβιάσουν την εστία του Φερνάντες, παρά τις 26 τελικές προσπάθειες, εκ των οποίων οι 8 εντός εστίας και με το 0-0 οδηγήθηκαν στη διαδικασία των πέναλτι, αφού στα προημιτελικά δεν υπήρχε παράταση. Εκεί επικράτησαν με σκορ 4-3, μοιραίος για την Παραγουάη ο Ντερλίς Γκονσάλες, το νικητήριο λάκτισμα ο Γκαμπριέλ Ζεσούς.

Οι Αργεντίνοι, παρότι δεν έπεισαν με την απόδοσή τους στον 2ο όμιλο, ξεπέρασαν σχετικά εύκολα το εμπόδιο της Βενεζουέλας στα προημιτελικά με σκορ 2-0. Ο Λαουτάρο Μαρτίνες ήταν και πάλι αυτός που άνοιξε το σκορ πολύ νωρίς (στο 10ο λεπτό) και έδιωξε το άγχος από την ομάδα του. Στη συνέχεια η “αλμπισελέστε” διαχειρίστηκε σωστά τον αγώνα και με εξαίρεση μία πολύ ωραία απόκρουση του Αρμάνι δεν κινδύνεψε ουσιαστικά. Την υπόθεση πρόκριση “καθάρισε” στο 74’ ο Λο Σέλσο, που είχε περάσει ως αλλαγή έξι λεπτά νωρίτερα. Ο τερματοφύλακας της Βενεζουέλας έκανε τραγικό λάθος σε σουτ του Αγουέρο και Λο Σέλσο, σκόραρε  παίρνοντας το “ριμπάουντ” σε κενή εστία.

Εν αντιθέσει με τα προημιτελικά, στη φάση των ημιτελικών υπάρχει η διαδικασία της παράτασης.

Διαβάστε στο Betarades.gr το αναλυτικό preview του αγώνα Βραζιλία – Αργεντινή με όλα τα τελευταία νέα των δύο ομάδων, ρεπορτάζ, απουσίες, χρήσιμα στατιστικά στοιχεία και φυσικά τη στοιχηματική εκτίμηση.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ