Νέα μεγάλη πρόκληση για τη Σάκκαρη

Νέα μεγάλη πρόκληση για τη Σάκκαρη

Οι προτάσεις του Νίκου Καπίρη από το κουπόνι του τένις.

Χρόνια πολλά σε όλους. Είναι μια εβδομάδα που εξελίσσεται πολύ καλά για την Μαρία Σάκκαρη στο Σινσινάτι. Μετά το εκκωφαντικό 6/3, 6/0 επί της Καμίλα Τζόρτζι, η 24χρονη τενίστρια πέτυχε μία από τις σπουδαιότερες νίκες της καριέρας της, αποκλείοντας την Πέτρα Κβίτοβα. 6/4, 2/6, 6/3 και επόμενος αντίπαλος είναι η Αρίνα Σαμπαλένκα. Η Μαρία είναι στο Νο 33 της παγκόσμιας κατάταξης και η Λευκορωσίδα που έδειξε σημάδια βελτίωσης με τη Ζενγκ, βρίσκεται στο Νο 9. Η «Σάμπα» ξεπέρασε με 6/4, 6/3 το εμπόδιο της Κινέζας, μειώνοντας τα λάθη και βγάζοντας καλύτερη εικόνα στο σερβίς. Παρότι παίζει πολύ καλά αυτή την εβδομάδα η Σάκκαρη, οι μπουκ σωστά θεωρούν φαβορί για τη νίκη την αντίπαλό της με το σετ στο 1.65 – 2.25. Ο άσος στο 1.80 ωστόσο θα ήταν πιο ρεαλιστικός. Είναι δύο παίκτριες υψηλού επιπέδου. Οι σπουδαίες νίκες της Σάκκαρη τους τελευταίους μήνες το αποδεικνύουν αυτό και απομένει να αποκτήσει μεγαλύτερη σταθερότητα σε νίκες επί παικτριών του τοπ 20 για να καθιερωθεί στη συνείδηση όλων.

Η Σαμπαλένκα παρότι επέστρεψε στις καλές εμφανίσεις, δεν θεωρώ πως θα κυριαρχήσει. Δεν προκύπτει από πουθενά κάτι τέτοιο, γι’ αυτό και δεν αξίζει το 1.65. Εφικτό να νικήσει, όμως η Σάκκαρη μόλις απέκλεισε μια πιο αξιόπιστη αντίπαλο και θα παλέψει πολύ για να κρατήσει τον έλεγχο του αγώνα. Μπορεί να πάρει σετ όπως κάνει εναντίον σχεδόν όλων. Πολλά θα κριθούν από το σερβίς και τα λάθη. Όποια περιορίσει τα αβίαστα, θα πάρει τη νίκη. Ιδιαίτερα δυναμική η Αρίνα, όμως πιστεύω πως θα πιεστεί και ότι σετ πάρει, θα είναι με πολύ ιδρώτα.

Σίγουρα είναι παίκτριες που δεν χαρακτηρίζονται για την μεγάλη σταθερότητά τους, παρότι έχουν άφθονο ταλέντο. Μία στιγμή εκνευρισμού μπορεί να τους κοστίσει συχνά μερικά χαμένα γκέιμ. Η Σάκκαρη το έχει βελτιώσει αυτό με προπονητή τον Χιλ, είναι καλύτερη πια στο ψυχολογικό κομμάτι, όμως έχει περιθώρια βελτίωσης. Ταυτόχρονα είναι ικανή να βγει από μια δύσκολη θέση και να πετύχει μια ανατροπή, εκεί που φαίνεται εγκλωβισμένη. Έχει το τσαγανό. Επιπλέον, με δεδομένο πως δεν έχουν ιδιαίτερη διαφορά ποιότητας, τα 3 σετ είναι εφικτό σενάριο.

Πηγή: www.bet-hoven.net

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ