Πρώτοι οι Γερμανοί, εύστοχοι οι Κροάτες!

Πρώτοι οι Γερμανοί, εύστοχοι οι Κροάτες!

Σε ό,τι αφορά τα της στήλης, με Γ’ και Δ’ όμιλο ασχοληθήκαμε χθες οπότε σήμερα περνάμε στο επόμενο…ζευγάρι!

Γράφει ο Στέφανος Αβραμίδης

Μ΄αυτά και μ΄αυτά  φτάσαμε στο…παρά ένα και θα ασχοληθούμε και σήμερα με αυτό για προγνωστικά, η αλήθεια είναι πως θα μας πάρει λίγο χρόνο να συνηθίσουμε…”Μουντιάλ μες στο χειμώνα” αλλά είμαι απολύτως βέβαιος πως αν βοηθήσει, με συναρπαστικά παιχνίδια, και το ίδιο το ποδόσφαιρο πολύ γρήγορα θα μπούμε για τα καλά στο mood του Παγκοσμίου Κυπέλλου που κάνει αύριο πρεμιέρα! Σε ό,τι αφορά τα της στήλης, με Γ’ και Δ’ όμιλο ασχοληθήκαμε χθες οπότε σήμερα περνάμε στο επόμενο…ζευγάρι!

Ε’ Όμιλος

Δύο από τις κραταιές δυνάμεις του παγκοσμίου ποδοσφαίρου συνυπάρχουν στον πέμπτο όμιλο, Γερμανία και Ισπανία, προφανώς έχουν και τον πρώτο λόγο, συνοδεύονται από Ιαπωνία και Κόστα Ρίκα που φιλοδοξούν να φανούν κάτι παραπάνω από απλά…φτωχοί συγγενείς! Πολύ μικρό το περιθώριο για εκπλήξεις με βάση τη διαφορά δυναμικότητας των…μεν με τους δε, το 1-2 των ισχυρών μοιάζει αναπόφευκτο, το ζήτημα είναι ποιος από τους δύο θα καταφέρει να πατήσει κορυφή!

Με βάση τα τελευταία τους δείγματα είναι η ομάδα του Χάνσι Φλικ που δείχνει πολύ πιο αξιόπιστη, σοβαρή και, κυρίως, αποτελεσματική, η αγωνιστική εκτόξευση του Τζαμάλ Μουσιάλα που κυριαρχεί στη μεσαία γραμμή βοηθά και τα…φτερά, κυρίως Σανέ και Γκνάμπρι, να απελευθερωθούν και να αποδώσουν, πέρα από το ό,τι θα συμβεί στο ντέρμπι του ομίλου τα “πάντσερ” με πείθουν πολύ περισσότερο από την έως και…εσωστρεφή, με δριμύτατη κριτική για τις επιλογές του Λουίς Ενρίκε, “φούρια ρόχα”! Θεωρώντας σχεδόν βέβαιο, όσο μπορεί κανείς να πει κάτι τέτοιο όταν μιλάμε για προγνωστικά στοιχήματος, πως οι Ευρωπαίοι θα επιβεβαιώσουν τον τίτλο του φαβορί και θα πάρουν παρέα την πρόκριση βρίσκω αξία στην επιλογή οι Γερμανοί να είναι στην πρώτη θέση και οι Ισπανοί στη δεύτερη, στο 2.35 η απόδοση!

ΣΤ’ Όμιλος

Η φιναλίστ και η ομάδα που τερμάτισε στην τρίτη θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας πριν από τέσσερα χρόνια “συναντιούνται” στον έκτο όμιλο στο προγραμμα Μουντιαλ, Κροατία και Βέλγιο είναι τα βαριά χαρτιά του γκρουπ το οποίο συμπληρώνουν το Μαρόκο και ο Καναδάς! Πολύ ποιοτικές αλλά και αρκετά…γερασμένες οι ευρωπαϊκές δυνάμεις, για την ομάδα του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ, με βάση την κατάσταση στην οποία βρίσκονταν τότε τα μεγάλα της αστέρια, μοιάζει πολύ δύσκολο να ξεπεραστούν οι επιδόσεις του 2018, για την Κροατία η πορεία μέχρι τον τελικό με τη Γαλλία ήταν γεμάτη υπερβάσεις που δύσκολα επαναλαμβάνονται, πόσω μάλλον από τη στιγμή που Μόντριτς και Πέρισιτς δεν είναι στην πρώτη τους νιότη και ο κομβικός επί σειρά ετών Μάντζουκιτς είναι πια βοηθός προπονητή!

Και σε αυτήν την περίπτωση το δίπολο φαντάζει ισχυρό αλλά αν ρίξει κανείς μια πιο προσεκτική ματιά στο ρόστερ του Μαρόκου, που έχει και την…τεχνογνωσία της διοργάνωσης, Μπόνο, Χακίμι, Μαζράουι, Σοφιάν Άμπραμπατ, Ζίγιες, Μπουφάλ και Εν Νεσίρι είναι ποδοσφαιριστές που πείθουν ότι σε καμία περίπτωση οι Αφρικανοί δε θα πέσουν αμαχητί περιπλέκοντας ίσως τα πράγματα! Σε όλα τα παραπάνω συνυπολογίστε και τον πολύ ορεξάτο, φρέσκο και μαχητικό Καναδά, δεν άφησε τυχαία πίσω του στον προκριματικό όμιλο Μεξικό και Ηνωμένες Πολιτείες, έως και καθιερωμένες, σε επίπεδο Παγκοσμίου Κυπέλλου, αξίες και έχετε την εικόνα! Αποφεύγοντας λοιπόν την…ιεράρχηση των ομάδων καταφεύγουμε σε διαφορετικού τύπου επιλογές, ανεξαρτήτως τελικής κατάταξης περιμένω από την Κροατία να σκοράρει αρκετά, όχι…υπερβολικά, 3.75 η απόδοση για τα 5-6 γκολ της ομάδας του Ντάλιτς που είναι και η επιλογή μας!      

Μακροχρόνια Μουντιάλ

Ε’ ΟΜΙΛΟΣ / Φόρκαστ με ακριβή σειρά πρόβλεψης – 1. ΓΕΡΜΑΝΙΑ & 2. ΙΣΠΑΝΙΑ @ 2.35ΣΤ’ ΟΜΙΛΟΣ / ΚΡΟΑΤΙΑ – Συνολικά γκολ – 5-6 @ 3.75

Πηγή: Bethome.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ