Με άμυνα-εγγύηση στα προημιτελικά

Με άμυνα-εγγύηση στα προημιτελικά

Συνεχίζουμε με την 3η μέρα των προημιτελικών στο Παγκόσμιο Κύπελλο, πάμε να στοιχειοθετήσουμε τα δύο προγνωστικά στοιχήματος που διαλέξαμε

Γράφει ο Δημήτρης Βασιλάκος

Με οριακό κέρδος (+5 μονάδες) κλείσαμε την στήλη της Κυριακής χάρη στο δυνατό σημείο με τη νίκη της Γαλλιάς συνδυαστικά με Over 5.5 κόρνερ (ομαδικά). Ο Γκριεσμάν όμως δεν βρήκε δίχτυα, ενώ το βράδυ η Σενεγάλη είχε τις φάσεις της στο 0-0, αλλά μετά το 1-0 διαλύθηκε και δεν βρήκε ούτε το γκολ της τιμής, όπως τα υπόλοιπα αουτσάιντερ του Σαββατοκύριακου για να χάσουμε το Over 0.5 (ομαδικό). Συνεχίζουμε με την 3η μέρα των προημιτελικών στο Παγκόσμιο Κύπελλο, πάμε να στοιχειοθετήσουμε τα δύο προγνωστικά στοιχήματος που διαλέξαμε.

Βραζιλία & Under 3.5 @ 1.95

Βραζιλία – Νότια Κορέα

Με πληγωμένο ηθικό και πληγωμένο ρόστερ μπαίνει στα νοκ άουτ της διοργάνωσης η Βραζιλία, αλλά παραμένει το #1 φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου. Στην αυλαία των ομίλων ο Τίτε έκανε ολικό rotation, έδωσε χρόνο σε όλη την αποστολή και για να προφυλάξει τους βασικούς του και για να κρατήσει ενεργούς τις εναλλακτικές επιλογές. Ως αποτέλεσμα, η ήττα από το Καμερούν ήταν “μαγική εικόνα”, με την “σελεσάο” να χάνει πολλές ευκαιρίες (2.48 xGoals), ενώ δεν είχε βαθμολογικό αντίκτυπο αφού τερμάτισε 1η στον όμιλο και μπήκε στο θεωρητικά πιο βατό μονοπάτι του bracket. Ίσως και να της έκανε καλό η ήττα για να καταλάβει ότι δεν πρέπει να υποτιμά κανέναν αντίπαλο, παρά την απαράμιλλη ποιότητα του ρόστερ. Αυτό που σίγουρα δεν της έκανε καλό ήταν οι τραυματισμοί των Γκαμπριέλ Ζεσούς και Τέλες που χάνουν το υπόλοιπο του τουρνουά. Στα ευχάριστα ο Νεϊμάρ συμμετείχε στις τελευταίες προπονήσεις και μάλλον θα δοκιμάσει στα προημιτελικά καλώς εχόντων των πραγμάτων.

Οι Κορεάτες έκαναν την υπέρβασή τους με σπουδαία ανατροπή απέναντι στην Πορτογαλία και άφησαν εκτός την Ουρουγουάη στην διαφορά τερμάτων. Παλικαρίσια, δίκαιη η νίκη τους βάσει ευκαιριών, αλλά συνάμα πλασματική αφού οι Πορτογάλοι έπαιξαν με αρκετές αλλαγές και δίχως βαθμολογικό κίνητρο από την στιγμή που έχανε η Γκάνα.

Στα δύο πρώτα παιχνίδια, με τους Μαρκίνιος, Τιάγκο Σίλβα στα στόπερ και τον Κασεμίρο “σκούπα” μπροστά τους,  η Βραζιλία δεν δέχθηκε ούτε μία τελική εντός εστίας! Ελβετοί και Σέρβοι μαζί κατέγραψαν 0.48 xGoals! Είναι εντυπωσιακή η αμυντική συνέπεια της “σελεσάο” γενικά τα τελευταία χρόνια με τον Τίτε στην καθοδήγηση και δεν προβλέπουμε να αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα από τους Κορεάτες που έχουν κάνει ήδη την υπέρβασή τους. Σε κοντρολαρισμένο ρυθμό, όπως σε όλα τα παιχνίδια της, θα κλείσει την ομάδα του Μπέντο στα καρέ της και προοδευτικά θα αυξήσει την πίεση μέχρι να βρει τη λύση. Συνδυάζουμε τον πολύ πιθανό άσο με Under 3.5 για μία απόδοση στο 1.95.

Ιαπωνία – Κροατία

Οι Ιάπωνες έκαναν την πιο υπερβατική πρόκριση των ομίλων, λαμβάνοντας υπόψη τη δυναμική των αντιπάλων. Όχι απλά προκρίθηκαν, τερμάτισαν και πρώτοι κερδίζοντας με ανατροπή και την Γερμανία και την Ισπανία. Η δεύτερη νίκη τους ήρθε με περίεργο τρόπο, απέναντι σε μία “φούρια ρόχα” που δεν “σκίστηκε” στο ματς, ειδικά μετά τα μαντάτα ότι η Γερμανία γύρισε το παιχνίδι απέναντι στην Κόστα Ρίκα. Με το πρώτο γκολ να σηκώνει ερωτηματικά για την τοποθέτηση και την αντίδραση του Σιμόν και με ένα δεύτερο γκολ που μέτρησε κυριολεκτικά για χιλιοστά. Ξεκάθαρα πλασματική η πρόκριση των “μπλε σαμουράι” και βάσει xGoals, αλλά δεν μπορούμε να αρνηθούμε ότι είναι μία ομάδα που τρέχει πολύ και έχει έναν προπονητή που δουλεύει πολύ τα παιχνίδια, με τις αλλαγές του να ανατρέπουν την κατάσταση δις. Σχεδόν πάντα υπάρχει μία ομάδα με “άστρο” στα Παγκόσμια Κύπελλα και η φετινή μοιάζει να είναι η Ιαπωνία.

Οι Κροάτες πέρασαν από τον όμιλο με την ψυχή στο στόμα και μεγάλο τους… ευεργέτη τον Λουκάκου. Στις χαμένες ευκαιρίες του φορ της Ίντερ οφείλεται κατά κύριο λόγο η θέση των Κροατών στα νοκ άουτ, αφού από μόνος του είχε 1.73 xGoals στο 0-0 της 3ης αγωνιστικής των ομίλων! Υπάρχουν όμως και καλά στοιχεία στο παιχνίδι της ομάδας του Ντάλιτς, ο Μόντριτς ήταν καλύτερος από παιχνίδι σε παιχνίδι, οι Κράμαριτς, Πέρισιτς μπροστά είχαν καλές στιγμές, ο Κόβασιτς “οργώνει” το γήπεδο κι ο Γκβάρντιολ κάνει ελίτ τουρνουά για μεγάλη μεταγραφή.

Η άμυνα της Ιαπωνίας δεν έχει πείσει, παρά την πρόκριση. Με τη Γερμανία γλίτωσε από πολλά γκολ (3.09 xGoals), στο πρώτο ημίχρονο με την Ισπανία, όταν οι Ίβηρες έπαιζαν κανονικά, εκτέθηκε. Οι Κροάτες διαθέτουν την ποιότητα και κυρίως την εμπειρία να τους πληγώσουν. Υπερτερούν σε τρεξίματα και φρεσκάδα οι Ιάπωνες, είναι γρήγοροι στις μεταβάσεις και με την ρέντα που έχουν είναι πιθανό να σκοράρουν. Επιλογή το Goal/Goal σε απόδοση 2.08.

Προγνωστικά Μουντιάλ

17:00 | Ιαπωνία – Κροατία  ➡ Goal/Goal (απόδοση 2.08)

21:00 | Βραζιλία – Νότια Κορέα  ➡ 1 & Under 3.5 (απόδοση 1.95)

Πηγή: Bethome.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ