ΑΕΚ – Παναθηναϊκός στα Άνω Λιόσια

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός στα Άνω Λιόσια

Η ΑΕΚ υποδέχεται τον Παναθηναϊκό σε ένα κλασικό αθηναϊκό ντέρμπι για προγνωστικα μπασκετ, σε μια εποχή όπου πολλά κοινά στοιχεία υπάρχουν στις δύο ομάδες. 

Γράφει ο Δημήτρης Χατζηγεωργίου

Η άμμος στην κλεψύδρα της κανονικής περιόδου της Basket league όλο και λιγοστεύει, καθώς φτάνουμε πια στην 20ή αγωνιστική της regular season, με ένα σημαντικό παιχνίδι στο κλειστό γήπεδο των Άνω Λιοσίων όπου δύο τεράστιοι αθλητικοί οργανισμοί αναμετρώνται, δύο παραδοσιακές δυνάμεις του μπάσκετ. Η ΑΕΚ υποδέχεται τον Παναθηναϊκό σε ένα κλασικό αθηναϊκό ντέρμπι για προγνωστικα μπασκετ, σε μια εποχή όπου πολλά κοινά στοιχεία υπάρχουν στις δύο ομάδες.

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός Προγνωστικά

Γηπεδούχοι και φιλοξενούμενοι βρίσκονται σε φάση αγωνιστικής ανόδου με νίκες τον τελευταίο καιρό, αλλά και σε κατάσταση προβλημάτων με τους τραυματισμούς και τις απουσίες που αναμένεται να έχουν σήμερα στις 19:15 που αρχίζει ο αγώνας αυτός.

Η ΑΕΚ, που εδώ και μερικές μέρες πανηγυρίζει την πρόκρισή της για μια ακόμη φορά στις οχτώ καλύτερες ομάδες του Basketball Champions League, περιμένοντας τους Ευρωπαϊκούς προημιτελικούς, βρίσκεται στο Ελληνικό πρωτάθλημα στην πέμπτη θέση, αλλά με αγώνα λιγότερο, με νίκη την προηγούμενη αγωνιστική επί του Κολοσσού Ρόδου στα Λιόσια, έχοντας συνολικά 11 νίκες και 7 ήττες, με 6 – 3 στα εντός έδρας παιχνίδια της.

Από την ομάδα του Γιώργου Κατζούρη θα απουσιάσει ο τραυματίας Γιάνις Στρέλνιεκς, που δεν θα ξανααγωνιστεί φέτος, ενώ θα πρέπει να δούμε αν θα αγωνιστεί και σε τι κατάσταση θα βρίσκεται ο επίσης τραυματίας, αλλά σαφώς ελαφρύτερα, Κένι Γουίλιαμς.

Από την πλευρά του, ο Παναθηναϊκός έχει πετύχει δύο νίκες στους τελευταίους τρεις αγώνες του στην Ευρωλίγκα, ενώ έχασε στο καλάθι την περασμένη Κυριακή από τον Ολυμπιακό στο εγχώριο ντέρμπι, βρίσκεται στη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος πίσω από τον αήττητο Ολυμπιακό με 14 νίκες και τέσσερις ήττες (μετά από πολλά χρόνια φτάνει στον αριθμό των τεσσάρων ηττών στην κανονική περίοδο) με πέντε νίκες και τρεις ήττες εκτός έδρας (έχοντας χάσει στο γήπεδο του Άρη, του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού).

Για την ομάδα του Χρήστου Σερέλη επιστρέφει ο Μπέικον αλλά σίγουρα απόντες θα είναι ο Πονίτκα και ο Αγραβάνης, ενώ είναι πιθανή και η απουσία του Γουόλτερς.

Να θυμίσουμε πως στον αγώνα του πρώτου γύρου ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 71 – 57 ενώ συνολικά στην πρώτη εθνική κατηγορία, οι νίκες και οι ήττες είναι 107 για τους φιλοξενούμενους και 41 για τους γηπεδούχους και στην Basket league 64 – 18, ενώ με γηπεδούχο την ΑΕΚ, οι αντίστοιχοι αριθμοί  είναι 41 – 31 για τον Παναθηναϊκό και, επίσης, 22 – 17 για τους Πράσινους.

Αναφορικά με φέτος η ΑΕΚ έχει 76,1 πόντους στην επίθεση και 75,8 στην άμυνα, 32,1 ριμπάουντ, 19,9 ασίστ, 6,7 κλεψίματα και 2,2 κοψίματα, την ώρα που ο Παναθηναϊκός έχει 83,1 πόντους στην επίθεση και 70,1 στην άμυνα, 34,6 ριμπάουντ, 18,7 ασίστ, 8,4 κλεψίματα και 3,5 κοψίματα.

Τώρα, ως προς τα ατομικά στατιστικά, για τους γηπεδούχους οι μέσοι όροι στο σκοράρισμα είναι 12,5 για τον Μίτσελ, 12,3 για τον Μάιλς, 10,2 για τον Γουίλιαμς, 10,0 για τον Λεμάρ και 9,2 για τον Γιάνκοβιτς, με τον Μίτσελ να έχει 8,8 ριμπάουντ κατά μέσον όρο και τον Ξανθόπουλο 3,8 ασίστ ανά παιχνίδι.

Για τον Παναθηναϊκό, ο Μπέικον βρίσκεται στους 13,1 πόντους σε κάθε αγώνα, ο Παπαγιάννης στους 11,4 με 5,9 ριμπάουντ, ο Λι στους 11,1 με 4,4 ασίστ. ο Γκριγκόνις στους 9,5, και ο Γκουντάιτις στους 7,7.

Πηγή: Bethome.gr 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ