«Βιόλα» για κούπα!

«Βιόλα» για κούπα!

Μακροχρόνιο ποντάρισμα με στήριξη στη Φιορεντίνα.

Γράφει ο Δημήτρης Βασιλάκος…

Επιστρέφουμε από την άδεια, φορτίσαμε μπαταρίες για να μπούμε στην τελική ευθεία των πρωταθλημάτων και των διοργανώσεων της UEFA μέχρι τις αρχές Ιουνιου.

Ελλείψει “σοβαρής” αγωνιστικής δράσης στο σημερινό κουπόνι, με τους παίκτες να επιστρέφουν στους συλλόγους τους μετά τις υποχρεώσεις με τις εθνικές ομάδες, θα κάνουμε ποντάρισμα δίμηνου ορίζοντα, για την ακρίβεια στις 7 Ιουνίου θα πληρώσει η σημερινή επιλογή που θα μπει στα μακροχρόνια προγνωστικά στοιχήματος της στήλης.

Νικητής Conference League

Με τις κληρώσεις που πραγματοποιήθηκαν στις 17 του μηνός έχουν διαμορφωθεί τα μονοπάτια ως στον τελικό για τις διοργανώσεις της UEFA. Πρωταγωνίστησαν οι Ιταλοί μετά από χρόνια στις κληρώσεις των προημιτελικών με 6/24 ομάδες! Δικαίως 2ο φαβορί στο Champions League η Νάπολι, έχοντας πλέον το βατό μονοπάτι ως τον τελικό, δικαίως 20 και 3ο φαβορί η Γιουβέντους και η Ρόμα αντίστοιχα στο Europa, δικαίως στη 2η θέση των φαβορί για το Conference League η Φιορεντίνα και με στοιχηματική αξία στα μάτια μας.

Κυριαρχούν στις αποδόσεις οι Άγγλοι, αλλά στο Conference η εκπρόσωπος της Premier League, Γουέστ Χαμ, έχει πολύ μεγαλύτερες φουρτούνες να ξεπέρασει. Εντός επικίνδυνης ζώνης βρίσκονται τα “σφυριά” σε μία σεζόν πισωγύρισμα από τότε που ανέλαβε ο Μόγιες και είναι σίγουρο ότι στα νοκ άουτ παιχνίδια που έρχονται με Γάνδη στα προημιτελικά και ενδεχομένως με Άλκμααρ στα ημιτελικά ο Σκωτσέζος κόουτς θα κάνει rotation για να αποφύγει έναν καταστροφικό υποβιβασμό.

Από τους υπόλοιπους διεκδικητές, η Νις και η Άλκμααρ είναι σοβαρές ομάδες, με ταλέντο, αλλά καμία εκ των δύο με το ειδικό “βάρος” των Ιταλών. H Νις έχει αναγεννηθεί από τότε που την ανέλαβε ο υπηρεσιακός Ντιγκάρ, είναι αήττητη σε 14 σερί παιχνίδια (8-6-0) με τον 36χρονο στον πάγκο, ο οποίος όμως είναι απόλυτος πρωτάρης και αυτό στα νοκ άουτ παίζει μεγάλο ρόλο. Η ΑΖ εκμεταλλεύτηκε την εν μέρει αδιαφορία της Λάτσιο στον προηγούμενο γύρο για να βρεθεί στα προημιτελικά, παλεύει στην Eredivisie για μία θέση στα προκριματικά του Champions League και έχει θεωρητικά πιο δύσκολο δρόμο ως τον τελικό.

Η Φιορεντίνα από την άλλη μοιάζει πιο έτοιμη από ποτέ για να επιστρέψει στους τίτλους μετά το 2001 (Coppa Italia) και σε ευρωπαϊκό τελικό μετά το 1990 (UEFA) όταν ηττήθηκε από τη Γιουβέντους. Βρίσκονται στο καλύτερο σημειο της σεζόν τους οι “βιόλα”, πριν τη διακοπή μετρούσαν 7 σερί νίκες, συνολικό ρεκόρ 8-1-0 μετά την ήττα στο Τορίνο και η κατάκτηση του Conference League είναι η ρεαλιστική οδός για να ανανεώσουν την ευρωπαϊκή τους παρουσία, αφού στην Serie A δεν έχουν ξεκάθαρο στόχο.

Διαθέτουν βάθος στο ρόστερ για να κάνουν σωστή διαχείριση δυνάμεων ως το φινάλε της σεζόν δίνοντας μεγαλύτερη βαρύτητα στην Ευρώπη. Ιδιαιτέρως δημιουργικά τα ακραία της μπακ Ντοντό, Μπιράγκι, ο δεύτερος είναι σπεσιαλίστας και στα στημένα. Δυναμικοί και στον αέρα οι στόπερ Μιλένκοβιτς, Μαρτίνες Κουάρτα, Ίγκορ. Στα χαφ δεσπόζει ο Άμραμπατ που προέρχεται από “μαγικό” Μουντιάλ και γύρω του οι Μποναβεντούρα, Μαντράγκορα προσθέτουν ποιότητα και τρεξίματα. Ξεχωρίζουν στα εξτρέμ οι Γκονσάλες, Ικονέ, ενώ στην κορυφή της επίθεσης υπάρχουν αρκετές λύσεις με τους Γιόβιτς, Καμπράλ, Κουαμέ. Επίπροσθέως, διαθέτουν και έναν ανερχόμενο, φιλόδοξο προπονητή, ο 45χρονος Ιταλιάνο γνωρίζει καλά την ομάδα του στη 2η του σεζόν στη Φλωρεντία, επίσης γνωρίζει καλά ότι ένας ευρωπαϊκός τίτλος θα αυξήσει κατακόρυφα τις “μετοχές” του.

Το εμπόδιο της Λεχ Πόζναν στα προημιτελικά είναι θεωρητικά πιο χαμηλό από τα δύο προηγούμενα ζευγαρώματα, στα οποία έκανε το 4/4 απέναντι σε Μπράγκα και Σίβασπορ. Το πιθανό διασταύρωμα με τη Νις στα ημιτελικά και όποιος κι αν είναι ο αντίπαλος στον τελικό της 7ης Ιουνίου στην Πράγα δεν συνιστούν υπερβατικές προκλήσεις για να προσφέρεται σε απόδοση 4.50 η κατάκτηση του Conference League από τη Φιορεντίνα. Στηρίζουμε το project των “βιόλα”, ποντάρουμε σε back to back κατάκτηση της διοργάνωσης από Ιταλούς.

Προγνωστικά Στοιχήματος

07/06 | Νικητής Conference League ➡ Φιορεντίνα (απόδοση 4.50)

Πηγή: bethome.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ