Φιορεντίνα – Μίλαν 2-1: Πήραν το ντέρμπι οι Βιόλα

Φιορεντίνα – Μίλαν 2-1: Πήραν το ντέρμπι οι Βιόλα

Οι Βιόλα επικράτησαν με 2-1 της Μίλαν  - Γκονζάλεζ και Γιόβιτς τα γκολ για τη Φιορεντίνα, μείωσε στο τέλος ο Ερνάντες για τους Ροσονέρι.

Με γκολ των Γκονζάλεζ (49’) και Γιόβιτς (87’), η Φιορεντίνα επικράτησε της Μίλαν με 2-1 στο ντέρμπι της 25ης αγωνιστικής της Serie A. Οι Ροσονέρι το μόνο που κατάφεραν ήταν να μειώσουν στις καθυστερήσεις (90+4’) με τον Ερνάντες.

Μετά από αυτή τη νίκη οι γηπεδούχοι ανέβηκαν στην 12η θέση με 31 βαθμούς, ενώ η Μίλαν έμεινε στους 47 και στην 4η θέση, με τους Ροσονέρι να ισοβαθμούν με την Ιντερ, που παίζει αύριο με την Λέτσε (5/3) και να είναι στο -1 από την δεύτερη Λάτσιο (48β.), που νίκησε χθες την πρωτοπόρο Νάπολι (65β.).

Η Φιορεντίνα ξεκίνησε καλύτερα και απείλησε στο 13’ και στο 19’ με τον Γκονζάλες, αλλά ο Μενιάν αντέδρασε σωστά και στις δύο περιπτώσεις και κράτησε το μηδέν για τη Μίλαν. Στο 20’ ο Μενιάν είπε για μια ακόμα φορά «όχι» στον Γκονζάλεζ, με την Μίλαν να απαντάει στο 32’ με τον Ζιρού. Ο Γάλλος έκανε το πλασέ, αλλά ο Τεράτσιανο έσωσε με τα πόδια. Στο 45+3’ ο Μεσίας πήρε την κεφαλιά από πλεονεκτική θέση, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Στο 47’ τελικά η Φιορεντίνα κατάφερε να ανοίξει το σκορ με εκτέλεση πέναλτι του Γκονζάλεζ, μετά το πέναλτι που έκανε ο Τομόρι στον Ικονέ. Μετά το γκολ οι Ροσονέρι προσπάθησαν να αντιδράσουν και έχασαν σωρεία ευκαιριών για να ισοφαρίσουν.

Στο 52ο λεπτό ο τερματοφύλακας των Βιόλα απέκρουσε μετά την κεφαλιά του Ζιρού, στο 55’ έβγαλε το σουτ του Ντε Κετελάρ και στο 58’ νίκησε και τον Ερναντές σε τετ α τετ. Στο 77’ ο διαιτητής, Ντι Μπέλο, «ανακάλυψε» πέναλτι σε διώξιμο του Καμπράλ, αλλά μετά την εξέταση της φάσης στο VAR η απόφαση άλλαξε και ο ρέφερι πήρε πίσω το πέναλτι.

Η Μίλαν έχανε τις ευκαιρίες, αλλά η Φιορεντίνα σκόραρε. Στο 87’ ο Λούκα Γιόβιτς με κεφαλιά έκανε το 2-0 για τους γηπεδούχους, με την Μίλαν να μειώνει στο 90+5’ με σουτ τυ Ερνάντες.

ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ: Τεράτσιανο, Μπιράγκι (74’ Ρανιέρι), Μαρτίνες, Ιγκόρ, Ντοντό, Μαντραγκόρα, Άμραμπατ (90+1′ Μπαράκ), Ικονέ, Μποναβεντούρα (81’ Καστροβίλι), Γκονθάλεθ (90+1′ Σοτίλ), Καμπράλ (81’ Γιόβιτς)

ΜΙΛΑΝ: Μενιάν, Καλουλού, Τιό, Τομόρι, Μεσίας (74′ Σαλεμάκερς), Ερναντές, Τονάλι, Μπενασέρ (66’ Μπακαγιόκο), Ντε Κετελάρ (83’ Αντλί), Ρέμπιτς (66’ Οριγκί), Ζιρού (66’ Ιμπραΐμοβιτς).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ