Προβάδισμα πρόκρισης για την Φιορεντίνα (1-0)

Προβάδισμα πρόκρισης για την Φιορεντίνα (1-0)

Η Φιορεντίνα νίκησε εντός έδρας την Σίβασπορ με 1-0 και έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση στα προημιτελικά του Europa Conference League.

Μεγάλη νίκη, που της δίνει προβάδισμα πρόκρισης στους «8» του Europa Conference League πέτυχε η Φιορεντίνα απέναντι στην Σίβασπορ, με τους Βιόλα να εκμεταλλεύονται την έδρα τους και να επικρατούν της τούρκικης ομάδας με 1-0, χάρη στο γκολ του Μπαράκ.

Νίκη και για την Λεχ Πόζναν απέναντι στην Τζουγκάρντεν (2-0), ενώ ισόπαλα έληξαν τα Γάνδη – Μπασακσεχίρ (1-1) και Βασιλεία – Σλόβαν Μπρατισλάβα (2-2).

Διαβάστε επίσης: Το ντέρμπι του… Σαμασέκου

Την ίδια ώρα η Βασιλεία και η Σλόβαν Μπρατισλάβας έμειναν στο 2-2 μετά από ένα «χορταστικό» ματς, ενώ ανοικτούς… λογαριασμούς για τη ρεβάνς της Τετάρτης (15/3) στην Τουρκία μετά το ισόπαλο 1-1 στο Βέλγιο.

Στο «Stadion Miejski» η Λεχ Πόζναν έδειξε πολύ σοβαρό πρόσωπο απέναντι στην Τζουργκάρντεν και με ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο (39′ Μίλικ, 82′ Μαρτσβίνσκι) πήρε ένα τεράστιο προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς στη Σουηδία για την πρόκριση στους «8».

Στο «Artemio Franchi» της Φλωρεντίας, η Φιορεντίνα τα βρήκε… σκούρα απέναντι στην εξαιρετικά οργανωμένη Σίβασπορ, όμως έφτασε εντέλει στη νίκη, χάρις σε ένα γκολ του Μπαράκ (4ο εφετινό στη διοργάνωση) στο 69′, με τους φιλοξενούμενους να ολοκληρώνουν τον αγώνα με δέκα παίκτες, μετά την αποβολή του Γκραντέλ με απευθείας κόκκινη στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων.

Δύο φορές προηγήθηκε η Βασιλεία επί της Σλόβαν Μπρατισλάβας στο «St. Jakob-Park» (Αμντούνι, Ζεκίρι), ισάριθμες φορές «απάντησαν» οι φιλοξενούμενοι (Μεντβέντεφ, Αμπουμπακάρι), με τους Σλοβάκους να έχουν πολύ πιο πειστική εικόνα και να χάνουν σημαντικές ευκαιρίες για την ανατροπή στο φινάλε.

Στο ισόπαλο 1-1 έμειναν και η Γάνδη με την Μπασακσεχίρ στην «Ghelamco Arena», με την τουρκική ομάδα να προηγείται στο 16′ με την ωραία κεφαλιά του Οκάκα και τους γηπεδούχους να ισοφαρίζουν στο 35′ με τον Ορμπάν έπειτα από απίθανη… καραμπόλα, μέσα στην περιοχή της «Μπασάκ».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ