Ώρα για ντέρμπι σε Μάντσεστερ και Μόναχο!

Ώρα για ντέρμπι σε Μάντσεστερ και Μόναχο!

Επιστροφή στη δράση με ντέρμπι...

Γράφει ο Στέφανος Αβραμίδης

Όχι ακριβώς, κάθε άλλο, η επιστροφή στα εθνικά πρωταθλήματα που θα θέλαμε με τα προγνωστικά ποδοσφαίρου μας για τα χθεσινά παιχνίδια σε Μπουντεσλίγκα και Πριμέρα Ντιβισιόν!

Ακριβώς όπως το περιμέναμε το παιχνίδι της Άιντραχτ με την Μπόχουμ, τι κι αν προηγήθηκαν οι φιλοξενούμενοι, πολύ γρήγορα ισοφάρισαν οι “αετοί” που κυριάρχησαν από εκεί και πέρα! Δημιούργησαν, και έχασαν, σωρεία ευκαιριών, δεν κατάφεραν να πετύχουν δεύτερο γκολ, για την ποδοσφαιρική λογική του “άσου” σε συνδυασμό με το over 2.5 που είχαμε επιλέξει δε χρειάζεται άλλο επιχείρημα πέρα από τα xgoals του ματς, 3.20 – 1.11 κι όμως, 1-1 το τελικό σκορ!

Όσο για το Μαγιόρκα – Οσασούνα, εδώ δε δικαιούμαστε να τα βάζουμε με την τύχη, σε 1Χ και over 1.5 είχαμε καταλήξει, ελάχιστες οι επικίνδυνες καταστάσεις εκατέρωθεν, φυσιολογική η λευκή ισοπαλία!

Mάντσεστερ Σίτι – Λίβερπουλ Προγνωστικά

Μέρα ντέρμπι η σημερινή και ξέρετε πόσο πολύ αρέσουν τα μεγάλα παιχνίδια στη στήλη, κάνουμε την αρχή από το Μάντσεστερ όπου η Σίτι υποδέχεται τη Λίβερπουλ, σέντρα στο “Έτιχαντ” στις 14:30! Συναγερμός με την κατάσταση του Χάαλαντ στους γηπεδούχους, δεν έπαιξε με την εθνική λόγω τραυματισμού στο πέλμα, απέφυγε να ξεκαθαρίσει τα πράγματα για το Νορβηγό ο Γκουαρντιόλα στη συνέντευξη Τύπου! Αυτός που σίγουρα δε θα καταφέρει να αγωνιστεί είναι ο Φόντεν, συσσωρευμένα στη γραμμή κρούσης τα ζητήματα για τους “πολίτες”, τα ευχάριστα έχουν να κάνουν με τον Κέβιν ντε Μπρόινε που έδειξε και με τη φανέλα του Βελγίου ότι έχει ξαναβρεί για τα καλά τη φόρμα του!

Από την πλευρά της η Λίβερπουλ πηγαίνει στο ματς έχοντας να αντιπαρατάξει στο κίνητρο διεκδίκησης του τίτλου των γηπεδούχων τη δική της βαθμολογική ανάγκη στη μάχη για μια θέση στην τετράδα, Τιάγκο, Λούις Ντίας και, εσχάτως, Μπάιτσετιτς τραυματίες, όλοι τους εκτός πλάνων του Γιούργκεν Κλοπ! Τραγικός ο φετινός απολογισμός των “κόκκινων” εκτός έδρας στο πρωτάθλημα, επτά ήττες, μεταξύ αυτών και στο τελευταίο, 1-0 από την Μπόρνμουθ, τρεις ισοπαλίες και μόλις τρεις νίκες, 11-1-1 το ρεκόρ της Σίτι στο γήπεδό της!

Στην κατάσταση που βρίσκονται φέτος, αλλά και τον τελευταίο καιρό πιο…εντοπισμένα, οι δύο ομάδες, κι ας είναι ντέρμπι άρα και παιχνίδι ειδικών συνθηκών, οτιδήποτε άλλο πέρα από νίκη των γηπεδούχων θα είναι έκπληξη, με ή χωρίς Χάαλαντ! Σε κάθε περίπτωση με τις τιμές του “άσου” δεν εντοπίζω ιδιαίτερη αξία σε αυτή την επιλογή, αντιθέτως, το GG και over 2.5 με απόδοση 2.60 το βρίσκω άκρως ελκυστικό και σε αυτό καταλήγω! 

Μπάγερν – Ντόρτμουντ Προγνωστικά

Από τη μάχη της Αγγλίας στο γερμανικό “Κλάσικερ”, πιο ντέρμπι τίτλου από ποτέ τα τελευταία χρόνια το Μπάγερν – Ντόρτμουντ, στις 19:30 το πρώτο σφύριγμα στην “Αλιάντς Αρένα”! Ντεμπούτο για τον Τόμας Τούχελ, από το 2015 μέχρι και το 2017 στους “Βεστφαλούς”, στην άκρη του πάγκου των γηπεδούχων, δεν ήταν λίγοι οι ποδοσφαιριστές που δήλωσαν έως και σοκαρισμένοι με τη λύση της συνεργασίας με τον Γιούλιαν Νάγκελσμαν, οι διοικούντες την ομάδα του καταλόγισαν ότι είχε χάσει τον έλεγχο των αποδυτηρίων! Πρακτικά πλήρεις πηγαίνουν οι πρωταθλητές στο ματς, Νόιερ και Ερναντές οι μοναδικές απουσίες, λείπουν εδώ και καιρό και η ομάδα έχει κάνει τις απαραίτητες προσαρμογές, σε σχέση με την ήττα με σκορ 2-1 από τη Λεβερκούζεν πριν από τη διακοπή θα πρέπει πάντως να αλλάξει δραστικά την εικόνα της!

Αυτό ακριβώς το αποτέλεσμα ήταν που εκμεταλλεύτηκε η Ντόρτμουντ και με το 6-1 επί της Κολωνίας πηγαίνει ως πρωτοπόρος στο Μόναχο, ιδανική η συγκυρία για τον Τέρζιτς, και πάλι διαθέσιμοι Μπραντ, Εζτσάν, Τσαν και Κόμπελ! Σίγουρα θα απουσιάσουν οι Ρέινα και Μενιέ, την ύστατη ώρα θα κριθεί η συμμετοχή των Αντεγιέμι και Μουκόκο, το μείζον για τους φιλοξενούμενους είναι να αφήσουν κατά μέρος την έως και παροιμιώδη ηττοπάθεια με τη μεγάλη τους αντίπαλο τα τελευταία χρόνια , ιδίως στα εκτός έδρας παιχνίδια! Με την εικόνα των δύο ομάδων και, κυρίως, τις αρρυθμίες στην ανασταλτική τους λειτουργία σε συνδυασμό με το επιθετικό τους ταλέντο στρέφομαι στα γκολ, over 3.5 η επιλογή μας, επτά διαδοχικά μεταξύ τους στην έδρα της Μπάγερν εκεί έχουν κυμανθεί,  στο 1.90 η απόδοση!        

Πηγή: Bethome.gr 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ