Υπέρ της Κροατίας

Υπέρ της Κροατίας

Ανάλυση για το Κροατία-Ισπανία

Γράφει ο Τόλης Χριστοφοράκης

Η εμπιστοσύνη μου πάνω στους Κροάτες δεν πήγε χαμένη στην τελευταία προσπάθεια στα προγνωστικα ποδοσφαιρο. Είναι τέτοια η ποιότητα της ομάδας και το dna της που φαίνεται ότι θα συντροφεύει για πολλές γενιές ακόμη το εκάστοτε ρόστερ που θα παλεύει για διάκριση.

Σήμερα έχουμε λοιπόν τον τελικό του Nations League αλλά και τον μικρό τελικό, ο οποίος όμως στοιχηματικά με αφήνει αδιάφορο. Μένω στο μεγάλο ματς.

Διαβάστε επίσης: «Σείστηκε» το νυχτερινό κέντρο για Βεζένκοφ: «Σάσα μείνε και γράψε το Σακραμέντο στα…» (vid)

Κροατία – Ισπανία Προγνωστικά

Περίπου 20.000 Κροάτες θα βρεθούν στο Ρότερνταμ προκειμένου να βοηθήσουν την ομάδα του Ντάλιτς να κατακτήσει ένα τρόπαιο. Ως τέτοιο λογίζεται το Nations League, το οποίο πλέον και οι ίδιες οι εθνικές ομάδες έχουν μάθει να το αντιμετωπίζουν διαφορετικά συγκριτικά με ό,τι συνέβαινε στο ξεκίνημα της διοργάνωσης.

Η Κροατία μπορεί να έχει γερόλυκους στη μεσαία γραμμή αλλά ποια εθνική ομάδα δεν θα ήθελε αυτή την τριπλέτα. Το “γερόλυκους” πηγαίνει κυρίως προς τον Λούκα Μόντριτς καθώς Μπρόζοβιτς και Κόβατσιτς απλά έχουν παλιώσει λόγω των πάρα πολλών συμμετοχών τους στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

Κόντρα σε αυτή την Κροατία, η οποία προσπαθεί να δημιουργήσει ένα μείγμα παλιών και νέων, έχουμε την ελπιδοφόρα Ισπανία. Το ταλέντο είναι αδιαμφισβήτητο και φαίνεται στην στελέχωση του ρόστερ. Οι Ισπανοί έχουν λύσεις για τρεις 11άδες, όχι ισάξιες αλλά ικανές να σταθούν αξιοπρεπέστατα σε οποιαδήποτε διοργάνωση.

Διακρίνω όμως μια μικρή έλλειψη εμπειρίας και παραστάσεων. Η Κροατία υπερτερεί σε αυτό τον τομέα. Μπορεί να μην έχει τον καθαρό γκολτζή αλλά ούτε η Ισπανία τον διαθέτει. Ο Μοράτα δεν ήταν άλλωστε ποτέ του killer. Δεν βρίσκω το λόγο να είναι τόσο μεγάλο φαβορί η Ισπανία, η οποία ναι μεν θα κρατήσει πολύ ώρα την μπάλα στην κατοχή της αλλά δεν είμαι και σίγουρος ότι θα δημιουργήσει και τόσες πολλές ευκαιρίες για γκολ.

Καλύπτομαι ξανά στο 1Χ και βάζω από κοντά το Under 3,5 για να δημιουργήσω καλύτερη απόδοση.

Πηγή: Bethome

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ