Καιρός : Καύσωνας σήμερα σε όλη τη χώρα – Χάρτης με θερμοκρασίες

Καιρός : Καύσωνας σήμερα σε όλη τη χώρα – Χάρτης με θερμοκρασίες

Πού θα ξεπεράσει σήμερα τους 40 βαθμούς η θερμοκρασία

Σε κλοιό καύσωνα παραμένει και σήμερα όλη η χώρα, με τις θερμοκρασίες σε τουλάχιστον επτά μεγάλες περιοχές της χώρας να ξεπερνούν τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Οι υψηλότερες μέγιστες θερμοκρασίες θα εντοπίζονται σήμερα στις πεδιάδες της Μακεδονίας και της Θεσσαλίας, στη Θράκη, στη Δυτική Στερεά, στη Δυτική και Νότια Πελοπόννησο και στη Ρόδο, ενώ στην Αττική ο υδράργυρος θα φτάσει στους 38 βαθμούς Κελσίου. 

Όπως εξήγησε ο μετεωρολόγος του MEGA, Γιάννης Καλλιάνος, στις περισσότερες περιοχές της χώρας, η θερμοκρασία, θα κυμανθεί στους 39-40 βαθμούς Κελσίου.

Ακόμα, μεγαλύτερη ζέστη, θα επικρατήσει στη Δυτική Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα σε Άρτα, Πρέβεζα, Αιτωλοακαρνανία, Αχαϊα και Ηλεία.

Σε αυτές τις περιοχές η θερμοκρασία θα κυμναθεί μέχρι και τους 42 βαθμούς.

Παράλληλα, θα υπάρχει ένα ισχυρό μελτέμι, 6-7 μποφόρ στο Αιγαίο.

Ο καύσωνας θα διαρκέσει μέχρι το απόγευμα του Σαββάτου, οπότε και θα αλλάξει το σκηνικό του καιρού.

Αρχικά, θα σημειωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες στη Βόρεια Ελλάδα, ενώ στη συνέχεια, ο καιρός αυτός θα εξαπλωθεί και στην υπόλοιπη επικράτεια, με τη θερμοκρασία να σημειώνει πτώση έως και έξι βαθμούς κελσίου.

Για το Σάββατο

Σύμφωνα με το meteo, το Σάββατο οι θερμοκρασίες αναμένεται να διατηρηθούν σε πολύ υψηλά επίπεδα, ωστόσο το νέο χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι οι τοπικά ισχυρές καταιγίδες που θα εκδηλωθούν στα ηπειρωτικά, με εντονότερα φαινόμενα στη Θεσσαλία, στη Δυτική Μακεδονία και στην Ήπειρο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ