Προβληματισμός για την έξαρση των κρουσμάτων σε Πόρο και Θεσσαλονίκη – «Σήμερα είναι δύσκολη μέρα» λέει ο Χαρδαλιάς

Προβληματισμός για την έξαρση των κρουσμάτων σε Πόρο και Θεσσαλονίκη – «Σήμερα είναι δύσκολη μέρα» λέει ο Χαρδαλιάς

Με παρέμβασή του στο Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης τόνισε πως είναι μία δύσκολη μέρα με τον κορονοϊό και στάθηκε στις διάφορες εκδηλώσεις και στα beach bar της περιοχής

Νέο καμπανάκι χτύπησε σήμερα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς από τη Θεσσαλονίκη για τα αυξημένα κρούσματα που καταγράφηκαν.

Με παρέμβασή του στο Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης τόνισε πως είναι μία δύσκολη μέρα με τον κορονοϊό και στάθηκε στις διάφορες εκδηλώσεις και στα beach bar της περιοχής.

Σύμφωνα με το grtimes.gr ο Νίκος Χαρδαλιάς έκανε μία σύντομη παρέμβαση διάρκειας περίπου δύο λεπτών στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Θεσσαλονίκης.

«Σήμερα η μέρα είναι δύσκολη, καθώς θα έχουμε τον ίδιο αριθμό (σ.σ. κρουσμάτων) με χθες», φέρεται να είπε ο κ. Χαρδαλιάς συμπληρώνοντας πως στη Θεσσαλονίκη φαίνεται να υπάρχει αυξημένο φορτίο κοροναϊού.

Ωστόσο, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας σημείωσε πως τα πράγματα δείχνουν ελεγχόμενα.

Στη συνέχεια ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε πως το πρόβλημα δείχνει να προέρχεται από διάφορες εκδηλώσεις και beach bar, και είπε στον Κωνσταντίνο Ζέρβα, πως «σε κάθε περίπτωση, αν χρειαστεί θα τα πούμε από κοντά». «Ελπίζω να μη χρειαστεί», απάντησε ο δήμαρχος προσθέτοντας πως «ελπίζω να σας δω στην έκθεση χωρίς να υπάρχει κάποιο πρόβλημα».

Προβληματισμός για τον Πόρο
Την ίδια στιγμή σύμφωνα με πληροφορίες, στον Πόρο εντοπίστηκε νέα μεγάλη εστία του κοροναϊού καθώς από βρέθηκαν 13 κρούσματα.

Η περιοχή φαίνεται να μπαίνει στο μικροσκόπιο των λοιμωξιολόγων μαζί με τις περιοχές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης όπου καταγράφονται τα περισσότερα κρούσματα

Ρεκόρ κρουσμάτων
Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ανακοινώθηκαν 153 νέα κρούσματα σε όλη τη χώρα με την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη να είναι «πρωταθλητές» με 40 και 38 αντίστοιχα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, καταγράφηκαν 153 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 11 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 5123, εκ των οποίων το 54.6% αφορά άνδρες.

1370 (26.7%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2551 (49.8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

14 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 ετών. 3 (21.4%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 64.3% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 129 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ