Τσίπρας σε Μητσοτάκη : «Αποτύχατε σε όλα τα μέτωπα»

Τσίπρας σε Μητσοτάκη : «Αποτύχατε σε όλα τα μέτωπα»

«Ανοίξατε επιπόλαια και χωρίς σχέδιο τον Τουρισμό. Από τον Μάρτιο σας προειδοποιούσαν οι ειδικοί; Τι κάνατε, είχατε έξι μήνες για να προχωρήσετε στην ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας», είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας

Εφ όλης της ύλης επίθεση στον πρωθυπουργό και στην κυβερνητική πολιτική που ακολουθεί σε όλους τους τομείς, εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κατά τη συζήτηση επί του Κρατικού Προϋπολογισμού 2021.

«Ο κυβερνητικός σας εκπρόσωπος είχε δηλώσει πως εάν δεν παίρνατε κυρώσεις που δαγκώνουν δεν θα γυρνούσατε από τις Βρυξέλλες. Τότε λέγατε άλλα από αυτά που λέτε σήμερα. Ήταν τότε που πανηγυρίζατε μετά τη Σύνοδο του Οκτωβρίου, ότι το Δεκέμβριο η Σύνοδος θα έβαζε φρένο στην προκλητικότητα της Τουρκίας. Όχι μόνο δεν πλησιάσατε τον πήχη, δεν αποπειραθήκατε καν να τον περάσετε. Ανέμελος και στην Ελλάδα με την πανδημία, ανέμελος και στην Ευρώπη με την Τουρκία και τα εθνικά μας θέματα»λ, είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας.

Αναφερόμενος στα όσα συνέβησαν το προηγούμενο διάστημα σχετικά με τα ελληνοτουρκικά είπε:

«Όταν σας είπα τον Αύγουστο όταν υπογράψατε την Ελληνοαιγυπτιακή συμφωνία, ότι έπρεπε την ίδια στιγμή να εξασφαλίσετε ότι η Γερμανία δεν θα απομακρυνθεί από τις θέσεις μας, μας αγνοούσατε. Πήγατε στις 29 Αυγούστου στο Βερολίνο και μας είπατε πόσο καλά πάνε οι ελληνογερμανικές σχέσεις – και για 4 μήνες μετά είχαμε απέναντί μας την Γερμανία στις κυρώσεις.

Πήγατε στις 10 Σεπτεμβρίου στο Παρίσι όπου διαπιστώσατε «απόλυτη συμφωνία στη στρατηγική απέναντι στην Τουρκία». Τι θέση πήρε η Γαλλία την Πέμπτη; Tι απέγινε η αμυντική Συμφωνία;  Tι θέση πήραν η Ιταλία και η Ισπανία;  Χώρες με τις οποίες παλεύαμε τόσα χρόνια να χτίσουμε τη Σύνοδο του Νότου που τόσο εύκολα αγνοήσατε».

«Σας ζητήσαμε, όταν το Τουρκικό ερευνητικό έφτασε έξι μίλια από το Καστελόριζο, να προχωρήσατε στην επέκταση χωρικών υδάτων Νοτίως και ανατολικά της Κρήτης», είπε και τόνισε πως αυτό το είχε προαναγγείλει και ο κ. Δένδιας».

Ο ίδιος προειδοποίησε πως «η προχθεσινή διπλωματική ήττα [σ.σ. στη Σύνοδο Κορυφής] μπορεί να εξελιχθεί στη μεγαλύτερη εθνική ήττα της γενιάς μας, αν συνεχίσετε έτσι. Η Ελλάδα δεν μπορεί να λείπει από τις διεργασίες που την αφορούν.

Χαρακτήρισε το 2021 ως μια μεγάλη χρονιά που όπως είπε  μπορεί να καθορίσει τους όρους για επίλυση Κυπριακού αλλά και προσφυγή στη Χάγη. Θα ήθελα να σας προειδοποιήσω ότι μπορείς να εξελιχθεί στη μεγαλύτερη ήττα της χώρας μας.

Ο Αλέξης Τσίπρας ξεκαθάρισε ότι οι προοδευτικές δυνάμεις θα στηρίξουν έναν έντιμο για διάλογο στα ελληνοτουρκικά τονίζοντας ότι δεν θα δεχθεί συζήτηση για γκρίζες ζώνες στα νησιά, για αποστρατικοποιημένα νησιά, ή να δεχθούμε εγγυήσεις ή παραμονή κατοχικού στρατού στην Κύπρο.

Κάλεσε τον πρωθυπουργό να κάνει  τη στοιχειώδη αυτοκριτική παρουσιάζοντας συγκεκριμένη στρατηγική για τον αμυντικό σχεδιασμό και τα εξοπλιστικά της χώρας, λέγοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν καταψηφίζει την αύξηση των αμυντικών δαπανών αλλά δεν δίνει και λευκή επιταγή

Για την Πανδημία

Σφοδρή κριτική εξαπέλυσε και για τη διαχείριση της πανδημίας κατηγορώντας τον πρωθυπουργό για ανευθυνότητα και έλλειψη κατανόησης.

«Η Ελλάδα γίναμε παράδειγμα προς αποφυγή», είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας κατηγορώντας τον για επιπολαιότητα με την οποία άνοιξε τον Τουρισμό.

«Ανοίξατε επιπόλαια και χωρίς σχέδιο τον Τουρισμό. Από τον Μάρτιο σας προειδοποιούσαν οι ειδικοί; Τι κάνατε, είχατε έξι μήνες για να προχωρήσετε στην ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας», είπε χαρακτηριστικά.

«Ακόμη και όταν εσείς ο ίδιος σπάσατε το lockdown, σε μια στιγμή ανεμελιάς όπως μας είπατε, στη Πάρνηθα, δεν σκεφτήκατε να ζητήσετε ούτε μια συγγνώμη. Τόσο απλό θα ήταν. Μια συγγνώμη. Αναλαμβάνω την ευθύνη», είπε ο κ. Τσίπρας.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ