«Βόμβα» Θωμαΐδη : Αύξηση του ιικού φορτίου έως και 200% στα λύματα της Αττικής

«Βόμβα» Θωμαΐδη : Αύξηση του ιικού φορτίου έως και 200% στα λύματα της Αττικής

Όπως σημείωσε ο καθηγητής τα στοιχεία δείχνουν πως στην Αττική θα καταγραφεί τετραψήφιος αριθμός κρουσμάτων κορωνοϊού εντός περίπου επτά ημερών, κάτι που κάνει άμεση την ανάγκη λήψης μέτρων.

Προειδοποίηση από τον καθηγητή Αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑ για «έκρηξη» κρουσμάτων στην Αττική σε περίπου μία εβδομάδα, εάν δεν ληφθούν μέτρα.

Ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας, Νίκος Θωμαΐδης, του ΕΚΠΑ μίλησε για τη ραγδαία αύξηση του γονιδιώματος του κοροναϊού που εντοπίζεται στα λύματα της Αττικής, προειδοποιώντας για τετραψήφιο αριθμό κρουσμάτων σε περίπτωση που δε ληφθούν μέτρα.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Θωμαΐδης σημείωσε πως η αύξηση του ιικού φορτίου στα λύματα φτάνει έως και το 200%, γεγονός που προκαλεί ανησυχία.

Όπως σημείωσε ο καθηγητής τα στοιχεία δείχνουν πως στην Αττική θα καταγραφεί τετραψήφιος αριθμός κρουσμάτων κορονοϊού εντός περίπου επτά ημερών, κάτι που κάνει άμεση την ανάγκη λήψης μέτρων.

Έφερε το παράδειγμα του Νοεμβρίου σημειώνοντας πως μετά τα μέτρα, συγκεκριμένα έξι μέρες μετά την επιβολή τους, η εικόνα στα λύματα βελτιώθηκε αισθητά.

Σε ερώτηση για το εάν είναι αυτό φυσιολογικό, είπε πως είναι καθώς στην Αττική συγκεντρώνεται το 40% που πληθυσμού της χώρας.

Εάν προκρίνει το σενάριο του ολικού lockdown στη χώρα είπε: «Αυτό που κάναμε τον Νοέμβριο δεν ήταν σκληρό lockdown όπως αυτό του Μαρτίου. Ένα σκληρό lockdown θα ήταν αποτελεσματικό στην ανάσχεση».

Ωστόσο, τόνισε πως αναζητείται μία ισορροπία μεταξύ της αποφυγής της διασποράς αλλά και τη συνέχιση της οικονομικής και σχολικής δραστηριότητας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ