Κύπρος : Στο εδώλιο Μητροπολίτης για βιασμούς γυναικών – Ανατριχιαστικές καταγγελίες

Κύπρος : Στο εδώλιο Μητροπολίτης για βιασμούς γυναικών – Ανατριχιαστικές καταγγελίες

Ο Μητροπολίτης τέως Κιτίου Χρυσόστομος φέρεται να μεθούσε τις γυναίκες με ουίσκι και ύστερα να ασελγούσε πάνω τους - Οι καταγγελίες εκτείνονται έως και δύο δεκαετίες πίσω.

Ενώπιον κακουργιοδικείου στην Κύπρο θα βρεθεί ο Μητροπολίτης τέως Κιτίου Χρυσόστομος για υποθέσεις σεξουαλικής παρενόχλησης γυναικών.

Σύμφωνα με το Sigmalive, ο τέως Μητροπολίτης βρέθηκε σήμερα ενώπιον Δικαστηρίου, κατέβαλε εγγύηση ύψους  50 χιλιάδων ευρώ, παρέδωσε τα έγγραφά του και αφέθηκε ελεύθερος.

Ο τέως Μητροπολίτης θα παρουσιαστεί ενώπιον κακουργιοδικείου στις 26 Απριλίου ενώ πρώτη δικάσιμος για τις καταγγελίες εναντίον του ορίστηκε στις 8 Ιουνίου.

Οι καταγγελίες

Πληθώρα καταγγελιών κατά του 83χρονου σήμερα Μητροπολίτη έχουν έρθει στη δημοσιότητα, προκαλώντας σάλο στην Κύπρο.

Ενώπιον δικαστηρίου καταχωρήθηκαν δυο υποθέσεις: μια που αφορά βιασμό γυναίκας το 2011 στο γραφείο του στην Μητρόπολη και μια που αφορά βιασμός 16χρονης το 1981. 

Ακόμα δύο γυναίκες έχουν καταγγείλει απόπειρα βιασμού τους από τον ίδιο Μητροπολίτη.

Ο Μητροπολίτης παραιτήθηκε πριν από ένα χρόνο από τον θρόνο του επικαλούμενος προσωπικούς λόγους. Διατηρεί το αρχιερατικό του αξίωμα και διαμένει στην Μητρόπολη Κιτίου στην Λάρνακα.

Η καταγγελία για το περιστατικό του 2011: «Μου έβαλε ποτό, έχασα τις αισθήσεις μου… Μετά τον είδα να με βιάζει με τα ράσα»

Τον Φεβρουάριο, μια γυναίκα μίλησε στο ΣΙΓΜΑ για τον βιασμό της από τον πρώην Μητροπολίτη το 2011. Όπως είπε, 1, λόγω σοβαρών οικονομικών προβλημάτων που αντιμετώπιζε, αποφάσισε να πουλήσει ένα βυζαντινό καντηλέρι αξίας και απευθύνθηκε στον Μητροπολίτη, ο οποίος της υποσχέθηκε ότι θα την βοηθούσε.

Ακολούθως, διευθέτησαν συνάντηση και την επόμενη ημέρα την δέχθηκε στο γραφείο του. Συνομιλούσαν για περίπου μία ώρα, ενώ όπως είπε, έκατσε δίπλα της στον καναπέ και της κρατούσε το χέρι.

Το ίδιο βράδυ με πήρε τηλέφωνο και μου είπε ότι ήταν πολύ ανήσυχος για εμένα και τη ζωή που περνώ. Μου έλεγε διάφορα… ότι είναι κρίμα να βασανίζομαι τέτοια κοπέλα που είμαι. Τότε η ίδια είπε πως δεν υποψιάστηκε κάτι».

Την επόμενη μέρα όταν ξύπνησε, ο κληρικός την πήρε τηλέφωνο νωρίς το πρωί και της ζήτησε να συναντηθούν το απόγευμα, πράγμα το οποίο και έγινε.

«Πήγα το απόγευμα, πήρα το καντηλέρι, το είδε και το έβαλε στο γραφείο του. Όπως καθόμουν στον καναπέ, ήρθε δίπλα μου και κάθισε. Μου είπε μην ανησυχείς, θα το πουλήσω σύντομα. Μου είπε ότι θα είναι ο φύλακας άγγελός μου και να μην ανησυχώ για τίποτα. Τότε ένιωσα πραγματικά ότι με φλέρταρε, το κατάλαβα απ’ το βλέμμα του. Όταν έφυγα και αφού είχα αφήσει το καντηλέρι, με πήρε το ίδιο βράδυ τηλέφωνο. Μου είπε πώλησε το καντηλέρι και εγώ χάρηκα. Πρόκειται για ένα σεβαστό ποσό, το οποίο θα με έβγαζε απ’ τα αδιέξοδα της ζωής. Του είπα 1000 ευχαριστώ». 

Τότε, σύμφωνα πάντα με τους ισχυρισμούς της, ο κληρικός της είπε να περάσει από το γραφείο του, ώστε να της δώσει μια μικρή προκαταβολή. Η γυναίκα μετέβη στο γραφείο του και πήρε τα χρήματα, ενώ το ίδιο βράδυ, την πήρε τηλέφωνο και της είπε «είδες πως σε κανόνισα, ότι είμαι ο φύλακας άγγελός σου;».

Όπως εξιστορεί η γυναίκα, ακολούθως της είπε ότι θα την περίμενε την επόμενη μέρα το απόγευμα στο γραφείο του, με μια «έκπληξη». Η ίδια μετέβη εκ νέου στο γραφείο του, με τον ίδιο να της λέει πως θα έπρεπε να το γιορτάσουν. Έτσι, της πρότεινε να της βάλει ένα ποτό, παρά το γεγονός ότι η ίδια του ανέφερε πως δεν πίνει αλκοόλ.

«Παρά τους ενδοιασμούς μου, μου έβαλε ουίσκι. Όταν τελείωσα το ποτό ένιωσα ότι έχασα τις αισθήσεις μου, ζαλιζόμουν, δεν έβλεπα καλά. Ήμουν ξαπλωμένη στον καναπέ με κλειστά μάτια. Ήταν λες και κοιμήθηκα για δέκα ώρες. Δεν μπορώ να αντιληφθώ πότε άρχισα να βλέπω και να αισθάνομαι… Και σε κάποια φάση είδα από πάνω μου τον ίδιο να με βιάζει με τα ράσα του. Μου έλεγε επανειλημμένα, σου αρέσει;

Όλα έγιναν σε κλάσματα δευτερολέπτου και εγώ τον έσπρωξα πολύ δυνατά, εγώ έπεσα κάτω. Τον έβρισα, έπιασα την τσάντα μου, έβαλα τα παπούτσια μου και δεν ξέρω πως οδήγησα το αμάξι μου και πήγα πίσω στο σπίτι…».

Η καταγγελία για απόπειρα βιασμού πριν από 25 χρόνια

Μια άλλη γυναίκα έσπασε τη σιωπή της 25 χρόνια μετά την ιστοσελίδα Reporter:

«Είμαι η Χ. και είμαι 50 χρονών σήμερα. Τότε ήμουν 25 χρόνων και σπούδαζα στην Αμερική. Με τον πρώην άνδρα μου, που ήταν Ελληνοαμερικάνος μας πάντρεψε ο συγκεκριμένος Μητροπολίτης στην Κύπρο. Ο πρώην άντρας μου, είχε σχέση με την εκκλησία του Σαν Φρανσίσκο. Κάθε χρόνο γινόταν ένα φεστιβάλ για Έλληνες και Κύπριους σε πολιτείες των ΗΠΑ.

Ο συγκεκριμένος μαζί με συνοδεία, έρχονταν κάθε χρόνο σε αυτά τα φεστιβάλ. Τα φεστιβάλ  γίνονταν σε συγκεκριμένο ξενοδοχείο, αλλά δεν μου επέτρεψε ο πρώην άντρας μου να πάω. Μια φορά έγινε του Αγίου Βαλεντίνου και εγώ πήρα κρυφά ταξί και πήγα στο ξενοδοχείο. Ζήτησα τον άντρα μου και μου είπαν ότι δεν επιτρεπόταν να πάω, επειδή ήταν μία σουίτα με ιδιωτικό ασανσέρ. Εγώ έκαμα φασαρία για να κατεβεί ο άντρας μου. Τελικά κατέβηκε ο συγκεκριμένος ιερωμένος. Δεν φορούσε ράσα, αλλά κουστούμι. Έκατσε και μου είπε “έλα να σε κεράσω ένα ποτό”. Εγώ επέμενα να πάω πάνω. Μου είπε, “εν θα πάεις πάνω, είναι κάτι γερόντισσες, δεν είναι για σένα αυτά τα πράγματα”. Λέω του “είναι valentine’s, θέλω να το περάσω με τον άντρα μου”. Εγώ συνέχισα να επιμένω να πάω στον άντρα μου και προσφέρθηκε να κάτσει μαζί μου όλη τη νύκτα.

Τελικά σηκώθηκα και έφυγα. Μετά από δύο, τρεις μέρες όμως, ήρθε στο σπίτι μας ο Μητροπολίτης, όπως είπε για να με βοηθήσει να τα βρω με τον άντρα μου. Έκατσε και άρχισε να μιλά, για να μας μερώσει τάχα. Σε κάποια στιγμή ο άντρας μου πήγε να φέρει το αυτοκίνητο από το πάρκινγκ για να τον πάρει στο ξενοδοχείο. Ήμουν στην πόρτα και λέει μου, “ηρέμησε”. Ξαφνικά με αγκάλιασε και μετά εμούνταρέν με. Με τράβηξε πάνω του και με φίλησε στο στόμα. Προσπάθησα πάρα πολύ να τον φύω από πάνω μου. Δεν μπορούσα όμως να τον φύω, επειδή είμαι μικρόσωμη. Μόλις σταμάτησε, είπε μου “με έχεις ένοια εγώ είμαι δαμέ”. Εσοκαρίστηκα, εσκούπησα τα χείλη μου και του είπα τι κάμνεις. Λέει μου “θα τα πούμε” και μετά έφυγε.

Είπα στον άντρα μου ότι μου επιτέθηκε και με φίλησε, αλλά δεν με πίστεψε. Χώρισα μετά από αυτήν την ιστορία και ήρθα στην Κύπρο. Το είπα στη μάμα μου και τον παπά μου, αλλά δεν με πίστεψαν. Δεν με πίστευε κανένας. Μετά από καιρό με πίστεψε ο παπάς μου, επειδή αυτός (ο Μητροπολίτης), με έπαιρνε τηλέφωνο σπίτι και με παρενοχλούσε. Μια φορά συγκεκριμένα που με πήρε, τον άκουσε ο παπάς μου. Μου είπε “X… μου” και είπα αμέσως στον παπά μου, να πιάσει το άλλο τηλέφωνο. Τον άκουσε που μου είπε ,“θα έρθω στη Λευκωσία να κάνω έναν αγιασμό και μόλις βγω έξω, θέλω να είσαι το πρώτο πρόσωπο που θα δω μπροστά μου”. Τότε με πίστεψε ο παπάς μου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ