Σύσκεψη στο Μαξίμου για Πάσχα και κορωνοπάρτι – Απομακρύνεται το σενάριο για απελευθέρωση διαπεριφεριακών μετακινήσεων

Σύσκεψη στο Μαξίμου για Πάσχα και κορωνοπάρτι – Απομακρύνεται το σενάριο για απελευθέρωση διαπεριφεριακών μετακινήσεων

Μέχρι την Παρασκευή αναμένεται να ληφθούν οι αποφάσεις για το καθεστώς λειτουργίας των ναών για τη Μεγάλη εβδομάδα.

Τα υγειονομικά δεδομένα, ο σχεδιασμός ανοίγματος των δραστηριοτήτων και τα κορονοπάρτι στις πλατείες – τα οποία προβληματίζουν κυβέρνηση και λοιμοξιολογους- βρισκονται στο τραπέζι των συσκέψεων στο Μέγαρο Μαξίμου.

Το σενάριο να απελευθερωθούν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό για το Πάσχα απομακρύνεται ενώ μέχρι την Παρασκευή αναμένεται να ληφθούν οι αποφάσεις για το καθεστώς λειτουργίας των ναών για τη Μεγάλη εβδομάδα.

Παραμένει το σχέδιο για άνοιγμα εστίασης μετά το Πάσχα

Οι εικονες συνωστισμού στις πλατειες, με τη συμμετοχή εκατοντάδων ατόμων σε συνθήκες ανύπαρκτης υγειονομικής προστασίας, χτυπά καμπανάκια για τον κίνδυνο πισωγυρίσματος, προκαλώντας πονοκέφαλο σε κυβέρνηση και ειδικούς.

Παρά τα σενάρια να ανοίξει νωρίτερα η εστίαση φαίνεται πως παραμένει ο σχεδιασμός για την επαναλειτουργία του κλάδου μετά το Πάσχα, δηλαδή λίγο πριν το άνοιγμα το τουρισμού, που έχει προγραμματιστεί για τις 14 Μαΐου.

Την Μεγάλη Εβδομάδα οι εισηγήσεις της Επιτροπής για μετακινήσεις

Παρά το γεγονός πως πλέον υπάρχει το όπλο των self test για ασφαλείς μετακινήσεις, η κυβέρνηση έχει καταστήσει σαφές πως θα περιμένει την εισήγηση της Επιτροπής των Εμπειρογνώμονων.

Οι ειδικοί θα αποφασίσουν στις αρχές της Μεγάλης Εβδομάδας για το Πάσχα, με όλα τα δεδομένα ομως να δείχνουν πως δεν μπορεί να επιτραπεί η απελευθερωση των μετακινήσεων καθως η κατάσταση στα νοσοκομεία είναι οριακή εδώ και πολλές μέρες

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ