Γλυκά Νερά: Αποκαλύψεις για το σχέδιο δράσης των δολοφόνων της Καρολάιν – Συγκινητική η συμμετοχή του κόσμου (vids)

Γλυκά Νερά: Αποκαλύψεις για το σχέδιο δράσης των δολοφόνων της Καρολάιν – Συγκινητική η συμμετοχή του κόσμου (vids)

Συγκλονισμένο παραμένει το πανελλήνιο από το έγκλημα στα Γλυκά Νερά με θύμα την 20χρονη Καρολάιν, η οποία βρήκε φρικτό θάνατο μπροστά στα μάτια του συζύγου της και του μόλις 11 μηνών βρέφους της

Συγκλονισμένο παραμένει το πανελλήνιο από το έγκλημα στα Γλυκά Νερά με θύμα την 20χρονη Καρολάιν, η οποία βρήκε φρικτό θάνατο μπροστά στα μάτια του συζύγου της και του μόλις 11 μηνών βρέφους της.

Έξι μέρες μετά το στυγερό έγκλημα που συγκλόνισε την Ελλάδα, στελέχη του Ανθρωποκτονιών δεν σταματούν να αναζητούν τους δράστες της άγριας δολοφονίας της Καρολάιν. Ο 32χρονος άνδρας είναι σε συνεχή επαφή με τις αρχές και αναμένεται να δώσει και νέα κατάθεση, αφού όσο περνούν οι μέρες ξεπερνάει σιγά σιγά το σοκ και θα μπορεί να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες στους αστυνομικούς που ερευνούν την υπόθεση.

Το να θυμηθεί ο 32χρονος πιλότος όσα περισσότερα μπορεί είναι πολύ σημαντικά για τις έρευνες, προκειμένου να πέσει φως στο ποιοι ήταν εκείνοι που βρίσκονται πίσω από το άγριο έγκλημα στα Γλυκά Νερά. Μάλιστα, όπως έχει ο ίδιος καταθέσει έχει καταφέρει να δει το πρόσωπο του άνδρα που δολοφόνησε τη σύζυγό του, αφού του έπεσε το περιλαίμιο μοτοσυκλετιστή που φορούσε όταν ανέβηκε πάνω στο κρεβάτι για να ακινητοποιήσει την Καρολάιν.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, οι δράστες υπέπεσαν σε πολλά λάθη όταν μπήκαν στη μεζονέτα του ζευγαριού στα Γλυκά Νερά. Ωστόσο οι αρχές ελπίζουν να βρουν αυτό το λάθος που θα αποβεί εν τέλει μοιραίο και θα οδηγήσει στην ταυτοποίηση και εν συνεχεία στη σύλληψη των δραστών.

Ένα από τα λάθη είναι πως στο σπίτι της τραγωδίας βρέθηκε γενετικό υλικό των δραστών και πλέον οι αξιωματικοί του ανθρωποκτονιών περιμένουν τα αποτελέσματα από τα εγκληματολογικά εργαστήρια για να κινηθούν ανάλογα.

Το νέο σενάριο για τους δράστες

Σύμφωνα με το MEGA οι αρχές εξετάζουν πολλά σενάρια για το έγκλημα. Ένα από αυτά είναι οι διαρρήκτες να άφησαν το αυτοκίνητό τους κάποια μέτρα μακριά από το σπίτι του ζευγαριού και πεζή μέσα από τα οικόπεδα στην περιοχή, να έφτασαν στο σπίτι.

Ένα άλλο ενδεχόμενο είναι οι τρεις κουκουλοφόροι να βρισκόταν σε επικοινωνία με άλλο άτομο της συμμορίας που ήταν εκτός του σπιτιού και είχε το ρόλο του τσιλιαδόρου.

Γι’ αυτό μάλιστα αναμένεται να γίνει και ανάλυση στις κεραίες κινητής τηλεφωνίας για να διαπιστωθεί ποια στίγματα κινητών τηλεφώνων υπήρχαν στην περιοχή τις επίμαχες ώρες στα Γλυκά Νερά.

Πάντως, όπως έχει γίνει γνωστό, από τους εκατοντάδες φακέλους από τις κλοπές, διαρρήξεις και ληστείες σε σπίτια βορείων προαστίων, οι αρχές έχουν βάλει στο στόχαστρο τους για ανάλυση 12 περιστατικά. Σε αυτά είχαν εμπλοκή περισσότεροι από 30 κακοποιοί.

Αυτά τα άτομα τις επόμενες ώρες θα μπουν στο μικροσκόπιο για το που βρισκόταν τα ξημερώματα της περασμένης Δευτέρας.

Συγκινητική η συμμετοχή του κόσμου

Την ίδια στιγμή, αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως η συμμετοχή των πολιτών στις έρευνες είναι συγκινητική, αφού σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, οι αρχές έχουν δεχτεί πάνω από 100 τηλεφωνήματα πολιτών που θέλουν να βοηθήσουν στην έρευνα, παραθέτοντας στοιχεία που πιστεύουν ότι μπορεί να βοηθήσουν.

Μάλιστα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ πρόκειται για ανθρώπους που δεν προσβλέπουν στην αμοιβή από τα 300.000 ευρώ της επικήρυξης, αλλά λένε ότι θέλουν με κάθε τρόπο να βοηθήσουν τις αστυνομικές έρευνες προκειμένου να βρεθούν αυτοί που τόσο βάναυσα δολοφόνησαν την 20χρονη Καρολάιν.

Από την πλευρά τους οι αρχές φιλτράρουν πολύ προσεκτικά όλες τις πληροφορίες που δίνουν οι πολίτες.

Πάντως, όπως ανέφεραν νωρίτερα αστυνομικές πηγές στον ΑΝΤ1, «δεν πιστεύουμε ότι όλες αυτές οι πληροφορίες που έχουμε δεχτεί, σχετίζονται με την υπόθεση».

«Ευελπιστούμε, όμως, μεταξύ αυτών να υπάρχει και εκείνη, η οποία θα μας ανοίξει δρόμο στις έρευνές μας και θα μας γλιτώσει από μήνες προσπαθειών που θα χρειαζόμασταν χωρίς το συγκεκριμένο στοιχείο. Είναι ενθαρρυντική η ανταπόκριση της κοινωνίας, ερευνητικά όμως ακόμα δεν έχουμε αυτό που θέλουμε» συμπληρώνουν οι ίδιοι.

Πού στρέφονται οι έρευνες

Όπως τονίζουν αστυνομικές πηγές, το ενδιαφέρον επικεντρώνεται σε ποινικούς, δηλαδή σε σεσσημασμένους κακοποιούς που έχουν αποφυλακιστεί, ενώ στο στόχαστρο βρίσκονται περισσότερες από πέντε συμμορίες σκληρών ελλήνων και αλλοδαπών κακοποιών που έχουν διαπράξει βίαιες ληστείες σε σπίτια στην βορειοανατολική Αττική.

Οι αστυνομικοί εξετάζουν ομοιότητες της ληστείας στα Γλυκά Νερά, στον τρόπο δράσης κακοποιών σε άλλες εισβολές σε σπίτια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ακόμα και σήμερα αστυνομικοί της ασφάλειας βρίσκονταν στην περιοχή και έκαναν επιτόπιες έρευνες.

Μυστήριο με την κατάθεση 15.000 ευρώ

Την ίδια ώρα, διερεύνησης αξίζει και μια σοβαρή μαρτυρία, που έφτασε στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ» λίγες ώρες μετά τη ληστεία και την άγρια δολοφονία της 20χρονης.

Η γυναίκα που κάλεσε στην εκπομπή, ανέφερε ότι το βράδυ του τραγικού συμβάντος, έξω από υποκατάστημα τράπεζας στη Λεωφόρο Φυλής στα Λιόσια, δύο άτομα έκαναν κατάθεση 15.000 ευρώ σε ένα ATM, όπως αναφέρει το anikolouli.gr.

«Αυτοί από το άγχος τους έβαζαν τα λεφτά στο μηχάνημα όλα μαζί και μπλόκαρε. Αναγκάστηκαν να ζητήσουν βοήθεια για την κατάθεση από τη φίλη μου που περίμενε στη σειρά της» ανέφερε χαρακτηριστικά η μάρτυρας. 

Η συγκλονιστική κατάθεση του πιλότου

Το πως τον ακινητοποίησαν αλλά και το πως κατάφερε να ειδοποιήσει την αστυνομία περιέγραψε σε μια από τις καταθέσεις του ο 32χρονος πιλότος, που δέχτηκε πρώτος επίθεση και άκουσε τους δράστες να σκοτώνουν τη γυναίκα του.

Σύμφωνα με μέρος από την κατάθεσή του, που δημοσιεύει η εφημερίδα Πρώτο Θέμα και αναδημοσίευσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha το βράδυ του Σαββάτου, ο 32χρονος άνδρας είπε ότι πρώτα του επιτέθηκαν οι δυο από τους δράστες.

«Άρχισαν να με δένουν με σπάγκο, τα χέρια, τα πόδια από τους καρπούς σε εμβρυακή στάση. Μου πέρασαν μονωτική ταινία από το λαιμό πολύ σφιχτά και ανέβαιναν προς τα πάνω. Μου έκλεισαν το στόμα, άφησαν τη μύτη και μου έκλεισαν τα μάτια, όμως υπήρχε μια χαραμάδα που μπορούσα να δω. Φώναζαν και απειλούσαν την Κάρολαϊν ότι θα σκοτώσουν το παιδί αν δεν τους πει που έχουμε τα λεφτά. Δεν είχα οπτική επαφή γιατί ήμουν γυρισμένος πλάτηκ άτω στο πάτωμα και δεν έβλεπα αν την απειλούσαν με τα όπλα» είπε.

Περιγράφοντας την προσπάθειά του να φτάσει στο τηλέφωνο για να ειδοποιήσει, κατέθεσε: «Στο κομοδίνο δίπλα στο κρεβάτι είχα αφήσει το κινητό να φορτίζει. Όπως μου είχαν δέσει τα μάτια, υπήρχε μια χαραμάδα που μου επέτρεπε να έχω μια σχετική ορατότητα. Έτσι ξεκίνησα μια προσπάθεια να το πλησιάσω και να το ρίξω κάτω και να τηλεφωνήσω στο 100».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ