Πόλεμος συμμοριών: Οι εκτελέσεις μέρα μεσημέρι τρομοκρατούν την κοινή γνώμη και σημαίνουν συναγερμό στις αρχές

Πόλεμος συμμοριών: Οι εκτελέσεις μέρα μεσημέρι τρομοκρατούν την κοινή γνώμη και σημαίνουν συναγερμό στις αρχές

Εκτός ελέγχου φαίνεται να βρίσκεται ο κύκλος αίματος που έχει ανοίξει στον ακήρυχτο πόλεμο της νύχτας, με τον πυγμάχο Τάσο Μπερδέση να είναι το τελευταίο χρονικά θύμα

Εκτός ελέγχου φαίνεται να βρίσκεται ο κύκλος αίματος που έχει ανοίξει στον ακήρυχτο πόλεμο της νύχτας, με τον πυγμάχο Τάσο Μπερδέση να είναι το τελευταίο χρονικά θύμα.

Πλέον η κατάσταση έχει ξεφύγει, αφού παλαιότερα στην Ελλάδα τέτοιου είδους περιστατικά αποτελούσαν σπάνιο φαινόμενο, ενώ πλέον μοιάζουν με καθημερινότητα. Ενδεικτικό είναι το γεγονός πως σε μόλις ένα 24ωρο παρακολουθήσαμε δύο εν ψυχρώ εκτελέσεις, ενώ τις τελευταίες 52 μέρες έχουμε γίνει μάρτυρες πέντε δολοφονιών με «άρωμα» μαφίας.

Οι πέντε δολοφονίες σε 52 ημέρες είναι οι εξής:

  • Στις 9 Απρίλιου δολοφονείται ο Γιώργος Καραϊβάζ έξω από το σπίτι του στον Άλιμο με δέκα σφαίρες.
  • Στις αρχές Μαΐου δολοφονείται ο επιχειρηματίας Ντίμης Κορφιάτης στη Ζάκυνθο.
  • Στις 15 Μαΐου στη Μεταμόρφωση νεκρός πέφτει ο παλαίμαχος πυγμάχος με το παρατσούκλι «Κεφάλας» χτυπώντας σε καρδιά και κεφάλι.
  • Χθες, Κυριακή, στα Σεπόλια δολοφονήθηκε ο 32χρονος Αλβανός μέσα σε καφέ.
  • Σήμερα, Δευτέρα 31/5, νεκρός έπεσε ο πυγμάχος Τάσος Μπερδέσης.

 

Ενδεικτικά είναι τα όσα λένε άνθρωποι της αστυνομίας, οι οποίοι κάνουν λόγο για «ματωμένη άνοιξη» με το οργανωμένο έγκλημα να ανθίζει σε ολόκληρη την χώρα.

Μάλιστα, αυτό που τρομάζει περισσότερο είναι πως οι δολοφονίες συμβαίνουν πλέον μέρα πλέον μεσημέρι και όχι… σε κάποιο απόμερο σημείο, αλλά σε πολυσύχναστα μέρη όπως για παράδειγμα καφετέριες, με τους εκτελεστές να αδιαφορούν για τον «άμαχο πληθυσμό» που βρίσκεται τριγύρω. 

29 συμβόλαια θανάτου από το 2017

Αξίζει να σημειωθεί ότι τέτοια εγκλήματα είναι πολύ δύσκολο να εξιχνιαστούν. Γίνονται από επαγγελματίες, έχουν σχεδιαστεί με κάθε λεπτομέρεια, από την παρακολούθηση του θύματος, μέχρι και την εξαφάνιση του όπλου και κάθε άλλου στοιχείου.

Επίσης στον κόσμο της νύχτας, είναι ιδιαίτερα δύσκολο να βρεθεί κάποιος να μιλήσει. Από την άνοιξη του 2017 έως και σήμερα, με τη δολοφονία του πρώην πυγμάχου, οι αστυνομικοί μετρούν 29 «συμβόλαια θανάτου».

 

Παρέμβαση Χρυσοχοΐδη

Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί τις τελευταίες εβδομάδες έχει προκαλέσει «συναγερμό» και στην κυβέρνηση. Αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος της παρέμβασης του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη τονίζει πως «με το οργανωμένο έγκλημα θα έχουμε πόλεμο», ξεκαθαρίζοντας πως η Ελλάδα παραμένει ασφαλής χώρα για τους πολίτες και τους τουρίστες της, ενώ διευκρινίζει πως η αστυνομία δεν ολιγωρεί, καθώς οι έλεγχοι έχουν εντατικοποιηθεί στα στέκια της νύχτας.

Παράλληλα, επισήμανε πως «δεν κατάλαβε τίποτα όποιος μιλά για Άγρια Δύση και όποιος ειρωνεύεται με σφαίρες και τίτλους ταινιών, για να καταλήξει πως δήθεν δεν χρειάζεται αστυνομία στα Πανεπιστήμια», υπογραμμίζοντας ότι «η δημοκρατία οφείλει να απαντήσει γρήγορα».

Φόβοι για κλιμάκωση της βίας λόγω ανοίγματος της αγοράς

Φαίνεται ότι κάποιες από τις σκληρές ομάδες του οργανωμένου εγκλήματος, μετά την πολύμηνη αδράνεια λόγω του παρατεταμένου lockdown επέστρεψαν δυναμικά στο χώρο της νύχτας, διεκδικώντας μεγαλύτερο μερίδιο στα παράνομα κέρδη. Κι αυτό γιατί… τώρα ανοίγει η αγορά.

Οι συμμορίες, όπως εκτιμούν αστυνομικοί στο Star, επιχειρούν με αίμα να αδειάσουν τον δρόμο από υποψήφιους διεκδικητές και σκληρούς ανταγωνιστές.

Επικρατεί έντονος προβληματισμός στις διωκτικές αρχές, καθώς είναι διάχυτη η αίσθηση πλέον ότι, αυτός ο πόλεμος θα κλιμακωθεί όσο πλησιάζουμε στο καλοκαίρι και τα μεγάλα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης στην παραλία και τα κοσμοπολίτικα νησιά, ανοίγουν το ένα μετά το άλλο. 

Πώς έστησαν ενέδρα στον πυγμάχο Τάσο Μπερδέση

Τελευταίο χρονικά θύμα του πολέμου τη νύχτας ήταν ο πυγμάχος, Τάσος Μπερδέσης, ο οποίος δολοφονήθηκε το πρωί της Δευτέρας στη Βάρη.

Λίγο πριν τις 09:00 της Δευτέρας, ο Πατρινός πυγμάχος έφτασε σε χώρο άθλησης στην οδό Ανδρέα Παπανδρέου στη Βάρη. Πάρκαρε το όχημά του στο χωμάτινο πάρκινγκ και από εκείνη την στιγμή τέθηκε σε εφαρμογή το φονικό σχέδιο των εκτελεστών του.

Μόλις εκείνος αποβιβάστηκε από το όχημα και κινήθηκε προς τη θέση του συνοδηγού κοντά στην είσοδο του γυμναστήριου, οι δύο δράστες τον πλησίασαν με ένα σκούρο τζιπ. Ο συνοδηγός του αυτοκινήτου, αποβιβάστηκε από το όχημα, άρχισε να τον πυροβολεί με καλάσνικοφ εξ’ επαφής περισσότερες από 10 φορές και στη συνέχεια επιβιβάστηκε ξανά στο αυτοκίνητο και έφυγε.

 

Οι δράστες φαίνεται πως γνώριζαν πολύ καλά το σημείο καθώς από την πρώτη έρευνα στον χώρο του εγκλήματος δε φαίνεται να υπάρχει κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης που να κατέγραψε κινήσεις τους.

Παρά τις έρευνες που έκαναν πληρώματα της Άμεσης Δράσης και μηχανές της ομάδας ΔΙΑΣ, το όχημα των δολοφόνων του Τάσου Μπερδέση δεν βρέθηκε.

Οι Αρχές σαρώνουν την περιοχή για να εντοπίσουν υλικό από κάμερες ασφαλείας που να έχουν καταγράψει το δρομολόγιο διαφυγής τους. 

Ακούστηκαν συνεχόμενες ριπές

«Ακούστηκαν δύο συνεχόμενες ριπές. Τέσσερις πέντε η πρώτη και τέσσερις πέντε η δεύτερη με διαφορά κλασμάτων δευτερολέπτου» λέει ένας άνδρας που άκουσε τους πυροβολισμούς.

Ένας άλλος αυτόπτης μάρτυρας είπε: Άκουσα συνεχόμενους πυροβολισμούς. Θεώρησα επειδή είχαν γιορτές δίπλα στο γηπεδάκι που έχει και πισίνα ότι ρίχνουν βεγγαλικά. Δεν έδωσα και μεγάλη σημασία».

Η αστυνομία εξετάζει δύο σενάρια για τον τρόπο διαφυγής των δραστών μετά τη στυγερή δολοφονία έτσι όπως είναι ο δρόμος στο συγκεκριμένο σημείο. Είτε κατέβηκαν με το μαύρο όχημα προς την Βάρης – Κορωπίου, έναν κεντρικό δρόμο, είτε ανέβηκαν την Ανδρέα Παπανδρέου μέσα από τους δρόμους που φαίνεται πως είχαν χαρτογραφήσει, διέφυγαν προς την βορειοανατολική Αττική εκεί όπου χάθηκαν και τα ίχνη τους.

 

Στην έκθεση της ΕΛ.ΑΣ με τους 500 μαφιόζους ο Τάσος Μπερδέσης

Στον κατάλογο με τα 500 άτομα, που περιέχει η έκθεση του οργανωμένου εγκλήματος, η οποία παραδόθηκε στα χέρια του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, περιλαμβάνεται το όνομα του 39χρονου πυγμάχου, Τάσου Μπερδέση που εκτελέστηκε το πρωί της Δευτέρας στη Βάρη.

Όπως αποκάλυψε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open, στην έκθεση της ΕΛ.ΑΣ γίνεται αναφορά από το τμήμα εκβιαστών της Ασφάλειας στην υπόθεση του 2015, στην οποία είχε περιληφθεί και ο 39χρονος, καθώς είχαν προκύψει επαφές του με συγκεκριμένη εγκληματική οργάνωση.

Αν και για τη συγκεκριμένη υπόθεση ο 39χρονος είχε αθωωθεί, αποτελούσε πάντα ένα άτομο με ενδιαφέρον για τις αστυνομικές αρχές.

 

Σε «τραγική» κατάσταση η καλλονή σύντροφος του Τάσου Μπερδέση

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Τάσος Μπερδέσης εδώ και αρκετό καιρό βρισκόταν σε σχέση με το όμορφο μοντέλο Ελισάβετ Καρυπίδου.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα TLIFE, η οποία προσπάθησε να επικοινωνήσει με την Ελισάβετ μετά τη δολοφονία του πυγμάχου χωρίς αποτέλεσμα, η μητέρα της κοπέλας ανέφερε πως δεν μπορεί να μιλήσει καθώς βρίσκεται σε κατάσταση σοκ. 

«Σας παρακαλώ η Ελίζαμπεθ είναι σε τραγική κατάσταση, δεν μπορεί ούτε να μιλήσει. Και εγώ είμαι ταραγμένη πολύ. Είναι σε κατάσταση σοκ η κόρη μου» είπε η μητέρα της συντρόφου του Τάσου Μπερδέση.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ