Τσεχία: Δολοφονία όπως Φλόιντ – Αστυνομικός γονατίζει στον λαιμό Ρομά και τον σκοτώνει – Σοκαριστικές εικόνες

Τσεχία: Δολοφονία όπως Φλόιντ – Αστυνομικός γονατίζει στον λαιμό Ρομά και τον σκοτώνει – Σοκαριστικές εικόνες

Ρατσιστική δολοφονία στην Τσεχία από αστυνομικούς. Θύμα 40χρονος Ρομά που κατηγορήθηκε άδικα για διάρρηξη.

Τη δολοφονία κατέγραψε πολίτης με κινητό του. Οι σοκαριστικές εικόνες είναι επανάληψη των όσων είδαμε στην υπόθεση Φλόιντ με θύμα αυτή τη φορά έναν 40χρονο Ρομά. Το αστυνομικό ρατσιστικό έγκλημα έγινε στην Τσεχία, κατά τη διάρκεια σύλληψης του 40χρονου που κατηγορήθηκε άδικα για διάρρηξη.

Το βίντεο, που κυκλοφόρησε στις 19 Ιουνίου, δείχνει τρεις αστυνομικούς, στη βόρεια πόλη Τέλπιτσε, να συλλαμβάνουν έναν άντρα και να τον ρίχνουν στο έδαφος.

Ο ένας από τους αξιωματικούς κρατά τα πόδια του συλληφθέντα, ο άλλος γονατίζει στον λαιμό και ο τρίτος τον ακινητοποιεί με χειροπέδες.

Στο βίντεο, που προκαλεί οργή, ακούγονται φωνές ανθρώπων που είναι μπροστά. «Τον πνίγουν», ακούγεται να λέει μια γυναίκα.

«Αυτός είναι ο ρόλος της αστυνομίας», λέει άλλος άντρας, υποστηρίζοντας τους αστυνομικούς.

Ακτιβιστής και αρχηγός της οργάνωσης των Ρομά, Ζοζέφ Μικέρ, μιλώντας στον Guardian, είπε για τον άτυχο άντρα που κατέληξε εξαιτίας της βίας των αρχών, ότι ήταν περίπου 40 ετών, το όνομά του ήταν Στανισλάβ και πως εργαζόταν ως φρουρός σε σούπερ μάρκετ.

Όταν είδε άλλον άντρα να κάνει διάρρηξη αυτοκινήτου, παρενέβη. Οι αστυνομικοί αμέσως νόμιζαν ότι αυτός ήταν ο δράστης και τον αντιμετώπισαν ως διαρρήκτη.

Ο ρατσισμός ενάντια στον Ρομά είναι διάχυτος από τις κρατικές αρχές στην Τσεχία, και έχει γίνει και σχετική έκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας το 2015.

Δείτε το βίντεο με τις σοκαριστικές εικόνες

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ