Γιατί «κοκκινίζουν» τα δημοφιλή νησιά της Ελλάδας;

Γιατί «κοκκινίζουν» τα δημοφιλή νησιά της Ελλάδας;

Όπως φαίνεται και από τα στοιχεία που δημοσιεύει ο ΕΟΔΥ σε καθημερινή βάση, ο κορωνοϊός έχει... πάει διακοπές, αφού τα κρούσματα στην ενδοχώρα μειώνονται και αυξάνονται συνεχώς στα νησιά.

Μια ανάσα από το «κόκκινο» και συνεπώς από τα περιοριστικά μέτρα βρίσκονται οκτώ δημοφιλή νησιά της Ελλάδας.

Πρόκειται για τη Μύκονο, την Ίο, τη Ζάκυνθο, την Τήνο, τη Λευκάδα, τη Σαντορίνη, την Πάρο και τη Ρόδο. Μάλιστα, η Μύκονος έχει ήδη περάσει ένα δεκαήμερο με… απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τη 01:00 και απαγόρευση μουσικής ολόκληρο το 24ωρο.

Όπως φαίνεται και από τα στοιχεία που δημοσιεύει ο ΕΟΔΥ σε καθημερινή βάση, ο κορωνοϊός έχει… πάει διακοπές, αφού τα κρούσματα στην ενδοχώρα μειώνονται και αυξάνονται συνεχώς στα νησιά.

Ο λόγος είναι το τουριστικό κύμα, το οποίο κορυφώνεται, καθώς πλησιάζουμε και στον Δεκαπενταύγουστο.

Γιατί «κοκκινίζουν» τα οχτώ δημοφιλή νησιά;

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ για πρώτη φορά η αύξηση των κρουσμάτων φαίνεται ότι προέρχεται από κρούσματα από εργαζόμενους αλλά και επισκέπτες. Μάλιστα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ τρία στα τέσσερα κρούσματα σχετίζονται με κορονοπάρτι, λένε αρμόδιες πηγές.

Το 46%, ήτοι το ένα στα δύο κρούσματα, προέρχεται από εστίαση – μπαρ – πάρτι σε βίλες. Το 28% από συνωστισμούς στη διασκέδαση. Το 11% προέρχεται από γάμους, βαπτίσεις ή κοινωνικές εκδηλώσεις και ένα 15% είναι άγνωστης προέλευσης.

Κάποιοι… δεν βάζουν μυαλό

Σε ό,τι αφορά τα πρόστιμα καταγράφηκαν το προηγούμενο 24ωρο 56 παραβάσεις, και συνελήφθησαν τέσσερα άτομα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στην περιοχή Πουλί Μυκόνου, εντοπίστηκε πάρτι σε βίλα με τη συμμετοχή 300 ατόμων. Επίσης σε συνολικά πέντε μπαρ σε Ίο (δύο) και Τήνο (τρία μπαρ) οι ιδιοκτήτες ήταν υπότροποι, και επιβλήθηκε πρόστιμο 5.000 ευρώ και 15νθήμερο λουκέτο. Στην Πάρο επιβλήθηκε από 2.000 ευρώ πρόστιμο και 7ήμερο λουκέτο σε 5 μπαρ.

Αλλά και στην Αττική, συγκεκριμένα στην Ανάβυσσο, σε beach bar που διοργάνωνε γάμο επιβλήθηκε 2.000 ευρώ πρόστιμο στον ιδιοκτήτη και 7ημερο λουκέτο. Τα περισσότερα πρόστιμα αφορούν όρθιους πελάτες και μη τήρηση αποστάσεων.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ