Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες στην Κάρυστο – Σώθηκε το Μαρμάρι, ζημιές σε σπίτια στον οικσμό Κοκκίνη

Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες στην Κάρυστο – Σώθηκε το Μαρμάρι, ζημιές σε σπίτια στον οικσμό Κοκκίνη

Η φωτιά πέρασε μέσα από τον οικισμό Κοκκίνη, προξενώντας ζημιές σε σπίτια.

Σε εξέλιξη -αν και με σαφώς καλύτερη εικόνα- είναι η μεγάλη πυρκαγιά, που ξέσπασε τις πρώτες πρωινές ώρες, σε δασική έκταση στον Φηγιά Καρύστου Ευβοίας, η οποία πέρασε μέσα από τον οικισμό Κοκκίνη, προξενώντας ζημιές σε σπίτια.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά είναι οριοθετημένη.

Στο σημείο, ωστόσο, παραμένουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις με 64 πυροσβέστες, με μια ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 26 οχήματα.

Από αέρος συνδράμουν περιοδικά εννέα ελικόπτερα και ένα αεροσκάφος. Με βάση προηγούμενη ενημέρωση τα αεροσκάφη παρέμεναν καθηλωμένα, λόγω των ισχυρών ανέμων.

Σώθηκε το Μαρμάρι

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Καρύστου Λευτέρη Ραβιόλο «Φαίνεται ότι ηρεμούν τα πράγματα επιχειρούν και εναέρια μέσα. Ήταν πάρα πολύ δύσκολη φωτιά. Επίγειες δυνάμεις με κίνδυνο της ζωής του κατάφεραν να σώσουν αρκετά σπίτια στον συνεταιρισμό των Ιατρών. Σίγουρα υπάρχουν ζημιές, υπάρχουν κυρίως στον οικισμό των Ιατρών», είπε μιλώντας στο ραδιόφωνο του Σκάι, και πρόσθεσε, ότι προς το Μαρμάρι η φωτιά έχει τεθεί υπό έλεγχο.

Προληπτική εκκένωση

Από την πρώτη στιγμή και ενώ οι ισχυροί άνεμοι έκαναν την κατάσταση ανεξέλεγκτη, δόθηκε εντολή να εκκενωθούν δυο οικισμοί: Κοκκίνη και Οικοδομικός Συνεταιρισμός Ιατρών ενώ λίγο πριν από τις 08:00 δόθηκε και η εντολή να εκκενωθεί προληπτικά και το Μαρμάρι, το οποίο, όμως, σώθηκε χάρη στις ρίψεις των εναέριων μέσων.

Το έργο της κατάσβεσης ήταν εξαιρετικά δύκολο λόγω και των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή.

Ο Δημήτρης Ξυπόλητος δημοτικός σύμβουλος Μαρμαρίου μιλώντας στην ΕΡΤ, είπε ότι η φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τις 01:30 μέσα σε δάσος εκτός οικισμού και υπήρξε άμεση κινητοποίηση.

«Δεν πρόκειται για ένα ενιαίο μέτωπο αλλά για τρία, τέσσερα διαφορετικά, είπε σημειώνοντας πως υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση. Οι άνεμοι που πνέουν είναι πολύ ισχυροί, Ας ελπίσουμε ότι θα ελεγχθεί, είπε. 

Ζημιές σε σπίτια

Όσον αφορά την εκκένωση του Μαρμαρίου που ζητήθηκε νωρίτερα για προληπτικούς λόγους, διευκρινίστηκε ότι αφορούσε τα πρώτα σπίτια στην άκρη του Μαρμαρίου που βρίσκονται μέσα στο δάσος. Παράλληλα η τροχαία έχει διακόψει προσωρινά την κυκλοφορία στην επαρχιακή οδό Λεπούρων-Καρύστου από τη διασταύρωση Στουπαίων έως τη διασταύρωση Μαρμαρίου.

Η φωτιά πέρασε μέσα από τον οικισμό Κοκκίνη όπου προξένησε ζημιές σε σπίτια, όπως αναφέρουν κάτοικοι της περιοχής σε μηνύματα που αναρτούν στα social media. 

Πολλά είναι τα βίντεο που κυκλοφορούν στα social media από κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι επισήμαιναν ότι υπήρχαν και δυνατοί άνεμοι στην περιοχή κατά τη διάρκεια της νύχτας. 

Το μέτωπο της φωτιά ήταν ορατό από τις ακτές της ΒΑ Αττικής, όπως φαίνεται σε βίντεο που ανάρτησε επιβάτης πλοίου που αναχώρησε το πρωί από το Μαρμάρι.

Σε ετοιμότητα το λιμενικό

Από νωρίς το πρωί, σε άμεση ετοιμότητα ήταν ένα ναυαγοσωστικό του λιμενικού, ένα ιδιωτικό σκάφος και δύο επιβατηγά πλοία στην περιοχή Μαρμάρι, για παροχή συνδρομής εάν απαιτηθεί.

Επιπλέον, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, η κυκλοφορία των οχημάτων έχει διακοπεί προσωρινά και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από την επαρχιακή οδό Λεπούρων – Καρύστου, από τη διασταύρωση Στουπαίων έως τη διασταύρωση Μαρμαρίου. 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ