Μπλεγμένη σε μεγάλο σκάνδαλο η Google – Δείτε τι έκανε

Μπλεγμένη σε μεγάλο σκάνδαλο η Google – Δείτε τι έκανε

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου βρίσκεται ο κολοσσός Google, ο οποίος σύμφωνα με καταγγελίες, χρημάτιζε κατασκευαστές κινητών ώστε να «θάβουν» τα app stores άλλων εταιρειών και να προβάλλεται μόνο το δικό της!

Στη δικαστική διαμάχη της Epic απέναντι στη Google, την οποία η πρώτη κατηγορεί για μονοπωλιακές πρακτικές, αποκαλύπτεται με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο η έκταση των ενεργειών της Google για να θάψει ανταγωνιστικά app stores στην πλατφόρμα του Android.

Σύμφωνα με τα επίσημα δικαστικά έγγραφα, από το 2019, η Google είχε θέσει σε εφαρμογή το πρόγραμμα “Premier Device Program”, μέσω του οποίου έδινε στους κατασκευαστές του Android μεγαλύτερο μερίδιο στα κέρδη της αναζήτησης, με ένα αντάλλαγμα.:

Να μην εγκαταστήσουν οι OEMs στις συσκευές τους τρίτα app stores. Πιο συγκεκριμένα, έπρεπε να ακολουθήσουν έναν κανόνα κατά τον οποίο απαγορεύονταν εφαρμογές με δικαιώματα εγκατάστασης APKs.

Σύμφωνα με τα αποκαλυπτικά δημοσιεύματα, οι συσκευές που εντάσσονταν στη κατηγορία Premier Device, με απλά λόγια συσκευές που ακολουθούσαν αυτούς τους κανόνες, θα λάμβαναν 12% μερίδιο των εσόδων της αναζήτησης Google σε σύγκριση με το 8% που κανονικά θα κέρδιζαν.

Η Google έκανε ακόμη πιο συμφέρον το deal, δίνοντας σε εταιρείες όπως η LG και η Motorola το 3-6% των χρημάτων που θα ξόδευαν οι χρήστες τους στο Google Play Store σε αυτές τις συσκευές.

Όλοι μπορούμε να αντιληφθούμε τις συνέπειες μιας τέτοιας πρακτικής.

Πηγή: xristika.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ