Covid – Η Βουλή έκλεισε με ένα κρούσμα, οι σχολικές τάξεις θέλουν το 50%+1 μαθητή θετικούς στον ιό

Covid – Η Βουλή έκλεισε με ένα κρούσμα, οι σχολικές τάξεις θέλουν το 50%+1 μαθητή θετικούς στον ιό

Διαπιστώσεις… made in Greece για τις ημέρες του Covid.

Εντονο προβληματισμό έχει προκαλέσει η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων covid-19 στην ελληνική επικράτεια, με τα νούμερα να αυξάνονται συνεχώς και τη χώρα να βρίσκεται για μια ακόμα φορά τα τελευταία χρόνια σε πολύ δύσκολη κατάσταση. Σήμερα (8/11) η χώρα μας κατέγραψε ρεκόρ κρουσμάτων, με τον ΕΟΔΥ να ανακοινώνει 7.335 νέες μολύνσεις, με τους ειδικούς να θεωρούν πλέον ότι είναι θέμα χρόνου τα ημερήσια κρούσματα να ξεπεράσουν τα 10.000.

Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται επίσης πολύ μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων και στα σχολεία, με τις τάξεις να γίνονται εστίες υπερμετάδοσης του Covid-19. Τα κρούσματα τα οποία αφορούν παιδιά αυξάνονται συνεχώς, αλλά στο Υπουργείο Παιδείας συνεχίζουν να… σφυρίζουν αδιάφορα, προκαλώντας έντονο προβληματισμό και ανησυχία στους γονείς.

Η Υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως και οι συνεργάτες της δεν φαίνονται διατεθειμένοι για την ώρα να επανεξετάσουν τον κανονισμό του 50%+1, που ισχύει τη δεδομένη στιγμή για το κλείσιμο των σχολικών τμημάτων, τη στιγμή που η Βουλή έκλεισε για ένα κρούσμα, όταν ο υπουργός Μεταφορών Κώστας Καραμανλής διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό.

Γιατί μια σχολική τάξη κλείνει στα 50%+1 κρούσματα, ενώ στη Βουλή αρκεί ένα κρούσμα για να κλείσει; Σε μια τάξη με 25 παιδιά για να κλείσει ένα τμήμα πρέπει να βρεθούν 13 κρούσματα. Στα 12 παραμένει ανοιχτό. Στη Βουλή, ωστόσο, όπως φαίνεται, δεν ισχύει ο ίδιος κανονισμός.

Τα δύο μέτρα και δύο σταθμά που ισχύουν έχουν προκαλέσει την οργή των γονέων, αλλά και των μαθητών και εκπαιδευτικών, που είναι εκτεθειμένοι καθημερινά στον κορωνοϊό και αποτελούν πιθανές εστίες μετάδοσης του covid-19 στις οικογένειές τους. Μετά τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων, ειδικά στα παιδιά, θα προκύψει άραγε επανεξέταση του μέτρου για τα σχολεία ή θα παραμείνει ο κανονισμός του 50%+1;

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ