Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Τι γράφουν τα διεθνή ΜΜΕ για το χάος στην Αττική

Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Τι γράφουν τα διεθνή ΜΜΕ για το χάος στην Αττική

Ανταποκρίσεις μεγάλων ευρωπαϊκών και διεθνών Μέσων μεταφέρουν την εικόνα που προκάλεσε στην πρωτεύουσα η έντονη χιονόπτωση. Εκτενείς αναφορές και στα προβλήματα στην τουρκική μεγαλούπολη.

Στα σοβαρά προβλήματα τα οποία προκάλεσε η σφοδρή κακοκαιρία «Ελπίδα» που έπληξε την Αττική αναφέρονται αρκετά ξένα ΜΜΕ στις ανταποκρίσεις τους.

Το Reuters μεταφέρει τις εικόνες των στρατιωτών που έδιναν τρόφιμα, νερό και κουβέρτες στους εκατοντάδες εγκλωβισμένους οδηγούς, καθώς και στη διακοπή των συγκοινωνιών και της λειτουργίας των σχολείων και του μεγαλύτερου μέρους του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

«Οι σφοδρές χιονοπτώσεις είναι σπάνιες στην Αθήνα, όμως η πόλη επλήγη από χιονοκαταιγίδα για δεύτερο συνεχόμενο έτος», σημειώνει επίσης το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο.

Στη δική του ανταπόκριση, το γερμανικό Der Spiegel είναι ακόμη πιο αιχμηρό. «Το χάος στους αυτοκινητόδρομους της χώρας ξεκίνησε από το πρωί της Δευτέρας, καθώς ελλιπώς εξοπλισμένα οχήματα, χωρίς χειμερινά λάστιχα και αλυσίδες δεν μπορούσαν να προχωρήσουν και έκλειναν τον δρόμο στα εκχιονιστικά μηχανήματα», γράφει χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του, ο βρετανικός The Guardian μεταφέρει με εικόνες την κατάσταση που επικρατεί τόσο στην Αθήνα όσο και στην Κωνσταντινούπολη. Σημειώνεται, άλλωστε, πως στην τουρκική μεγαλούπολη τα προβλήματα ήταν ακόμη μεγαλύτερα, με αποτέλεσμα να διακοπεί και η λειτουργία του διεθνούς αεροδρομίου.

Το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων δίνει έμφαση στην οργή των εγκλωβισμένων οδηγών και στις προσπάθειες που κατέβαλαν πυροσβέστες, στρατιώτες και αστυνομία να τους προσφέρουν κάθε δυνατή βοήθεια. 

Εκτενέστερο είναι, όμως, το ρεπορτάζ του για την κατάσταση στην Κωνσταντινούπολη. Μάλιστα, αναφέρεται συγκεκριμένα και στην έντονη κριτική που ασκείται στον Ταγίπ Ερντογάν, επειδή επέλεξε για το νέο αεροδρόμιο μια τοποθεσία σε μια απομακρυσμένη περιοχή κοντά στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας, που είναι πιο εκτεθειμένη στα καιρικά φαινόμενα και συχνά καλύπτεται από ομίχλη τον χειμώνα.

Τα σοβαρά προβλήματα στην Αθήνα περιγράφει και το ρεπορτάζ του αμερικανικού δικτύου ABC News, δίνοντας έμφαση στην παράλυση της κυκλοφορίας ακόμη και σε κεντρικούς άξονες, καθώς και τη διακοπή των συγκοινωνιών και του συνόλου σχεδόν της οικονομικής δραστηριότητας στην ελληνική πρωτεύουσα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ