Ο χιονιάς προκαλεί προβλήματα στις μπαταρίες των smartphones κάνοντάς τα πιο αργά

Ο χιονιάς προκαλεί προβλήματα στις μπαταρίες των smartphones κάνοντάς τα πιο αργά

Τα κινητά σας στο... καλοριφέρ

Αντί να τρίβουμε τα χέρια μας για να ζεσταθούν κάθε φορά που βγαίνουμε έξω αυτές τις ημέρες που ο χιονιάς έχει απλώσει ολόλευκο πέπλο πάνω από την Ελλάδα, καλό θα ήταν να τρίβουμε το… κινητό μας. Αυτό διότι ειδικοί προειδοποιούν ότι από το πολύ κρύο τα smartphones μπορεί να μη λειτουργούν καλά ή ακόμη και να σβήσουν.

Σύμφωνα με την εξειδικευμένη σε επιστημονικά θέματα ιστοσελίδα Sciencing, το κρύο μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στις μπαταρίες των κινητών, ειδικά σε όσα χρησιμοποιούν μπαταρίες ιόντων λιθίου. Οι ειδικοί στους οποίους απευθύνθηκε η Sciencing εξηγούν ότι στις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες οι μπαταρίες αναγκάζονται να «δουλέψουν» πολύ περισσότερο για να συνεχίσει να λειτουργεί το smartphone. Αυτό έχει ως συνέπεια το κινητό να γίνεται πιο αργό, με μικρότερη ανάλυση οθόνης ή ακόμη και να μπλοκάρει, καθώς η μπαταρία δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του. Επίσης, επειδή η μπαταρία λειτουργεί εντονότερα, μπορεί να αποφορτιστεί πολύ γρήγορα, παρότι ήταν φορτισμένη στο μέγιστο, οπότε το κινητό σβήνει ξαφνικά.

Οι ειδικοί σπεύδουν να δώσουν πρακτικές συμβουλές, όπως να φυλάμε το κινητό σε μια εσωτερική τσέπη του μπουφάν, ώστε να διατηρείται ζεστό χάρη στη θερμότητα του σώματός μας. Ακόμη, μια φορητή μπαταρία μπορεί να αποδειχτεί χρήσιμη. Τέλος, οι ειδικοί καθησυχάζουν ότι οι όποιες δυσλειτουργίες πιθανώς εμφανιστούν στο κινητό είναι παροδικές, καθώς η λειτουργία του αποκαθίσταται όταν μπει κανείς σε ζεστό χώρο.

Πηγή: espressonews.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ