Οι 30 κρίσιμες ημέρες στο «θρίλερ της Πάτρας»

Οι 30 κρίσιμες ημέρες στο «θρίλερ της Πάτρας»

Στο «μικροσκόπιο» της ΕΛ.ΑΣ. συγκεκριμένο χρονικό διάστημα την άνοιξη του 2021 - Η αλληλουχία των δραματικών συμβάντων και η ενδοοικογενειακή αναστάτωση, οι κρίσιμοι μάρτυρες και οι μεταβολές των καταθέσεων

Ενα κρίσιμο 30ήμερο, την άνοιξη του 2021, στη διάρκεια του οποίου εκτυλίχθηκε το μεγαλύτερο μέρος του «θρίλερ» με τον θάνατο των τριών κοριτσιών της ίδιας οικογένειας στην Πάτρα, θα μπει στο «μικροσκόπιο» της ΕΛ.ΑΣ.

Στη διάρκεια αυτού του χρονικού διαστήματος, που συμπίπτει με ενδοοικογενειακά προβλήματα (σ.σ. σύμφωνα με καταθέσεις, το διάστημα εκείνο οι γονείς ήταν σε διάσταση), αποβιώνει το επτά μηνών μωρό τους, η Ιριδα και οδηγείται στο νοσοκομείο, όπου παθαίνει ανακοπή, η εννιάχρονη Τζωρτζίνα, η οποία μέχρι τότε δεν αντιμετώπιζε οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας.

Μάλιστα, αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι προ του θανάτου του ενός κοριτσιού και της ανήκεστης βλάβης (σ.σ. εγκεφαλοπάθεια) του άλλου, εισήχθη στο νοσοκομείο με νευρολογικής φύσης προβλήματα μέλος της ίδιας οικογένειας. Ο συνδυασμό αυτός, λοιπόν, εξετάζεται πλέον λεπτομερώς από την ΕΛ.ΑΣ., η εις βάθος έρευνα της οποίας ξεκινά με ταχύτατες διαδικασίες μετά και την επίλυση διαδικαστικών προβλημάτων που προέκυψαν.

Στόχος των αστυνομικών είναι να διαπιστωθεί μέσα από καταθέσεις γιατρών, νοσηλευτών και ιδιωτών ποια είναι η αλληλουχία των συμβάντων, τι συνέβη στο σπίτι της οικογένειας και στα νοσοκομεία της Πάτρας. Οπως, μάλιστα, λένε έμπειροι αξιωματικοί, κύριο ζητούμενο είναι να εξακριβωθεί τυχόν σύνδεση των γεγονότων αλλά και τι ακριβώς συνέβη το κρίσιμο χρονικό διάστημα που θεωρείται «κλειδί» για το σύνολο της έρευνας.

Ο θάνατος της Μαλένας

Το πρώτο τραγικό συμβάν στην οικογένεια με τα τρία κοριτσάκια ήταν ο θάνατος της Μαλένας, στις 13 Απριλίου του 2019, σε ηλικία μόλις τριάμισι ετών, ενώ νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο «Ελπίς» με ιάσιμη μορφή λευχαιμίας. Αιτία ήταν η αιφνίδια ανακοπή, απροσδιόριστων αιτιών, που συνδέθηκε με ηπατική ανεπάρκεια και η οποία αμφισβητήθηκε στη συνέχεια.

Το επόμενο συμβάν είναι αυτό που έχει κινήσει το ενδιαφέρον των στελεχών της ΕΛ.ΑΣ., αφού αφορά στο προαναφερόμενο 30ήμερο, πριν από περίπου έναν χρόνο. Πρόκειται αρχικά για τον θάνατο της επτά μηνών Ιριδας, στις 21 Μαρτίου του 2021, ενώ βρισκόταν στο σπίτι της οικογένειας. Ο χαμός της αποδόθηκε σε πνευμονικό οίδημα και αγενεσία φλεβόκομβου (πρόκειται για τον φυσικό «βηματοδότη» της καρδιάς). Μια γνωμάτευση που επίσης αμφισβητείται από γιατρούς και ιατροδικαστές.

Οπως κατέθεσε τότε στην ΕΛ.ΑΣ. η θεία του κοριτσιού (σ.σ. αδελφή της μητέρας), λοιπόν, εκείνο το διάστημα ο πατέρας του έλειπε από το σπίτι γιατί το ζευγάρι ήταν σε διάσταση. Σε συμπληρωματική αναφορά, δε, σημείωσε ότι ο θάνατος του μωρού διαπιστώθηκε στις 11.30 το πρωί και αμέσως ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ, ενώ στο σπίτι είχε ήδη καταφθάσει (σ.σ. άγνωστο πού βρισκόταν) ο πατέρας των κοριτσιών. Ομως, σε πρόσφατη τηλεοπτική συνέντευξή της, η ίδια γυναίκα μετέβαλλε τα χρονικά δεδομένα του θανάτου της Ιριδας και ανακάλεσε ότι το ζευγάρι ήταν σε διάσταση. Τα παραπάνω ενίσχυσαν τα ερωτήματα για τον τρόπο και τον ακριβή χρόνο θανάτου του κοριτσιού, κάτι που δεν προσδιορίσθηκε από την ιατροδικαστική εξέταση.

Σε διάσταση

Σύμφωνα με ορισμένες αναφορές οικείων, μετά τον θάνατο και την κηδεία της Ιριδας δεν υπήρξε επανένωση του ζευγαριού που θρηνούσε για τον χαμό του δεύτερου κατά σειρά παιδιού του. Αυτό δεν συνέβη ούτε έναν μήνα αργότερα, στις 12 Απριλίου 2021, όταν έπαθε αιφνιδιαστική ανακοπή στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Πατρών όπου είχε μεταφερθεί τρεις μέρες νωρίτερα – με λίγους πόνους στο στομάχι – η εννιάχρονη Τζωρτζίνα.

Τότε, οι εξετάσεις των γιατρών δεν ανέδειξαν οποιοδήποτε σοβαρό πρόβλημα υγείας και το κορίτσι ετοιμαζόταν να λάβει εξιτήριο. Ωστόσο, ενώ βρισκόταν σε μονόκλινο δωμάτιο (σ.σ. φέρεται να το είχε ζητήσει η μητέρα της με επίκληση ότι ήταν ολίγων ημερών έγκυος), η Τζωρτζίνα υπέστη ανεξήγητο μέχρι σήμερα καρδιακό επεισόδιο, έχασε τις αισθήσεις της για περίπου 50 λεπτά και όταν συνήλθε – μετά από συγκινητικές προσπάθειες των γιατρών – διαπιστώθηκε ότι υπέστη σημαντική εγκεφαλική βλάβη.

Επαναλαμβάνεται ότι όλες οι εξετάσεις που είχαν προηγηθεί δεν είχαν δείξει κανένα πρόβλημα (καρδιολογικής φύσης, αναπνευστικό κ.ο.κ.), κάτι που είχε συμβεί και με τα άλλα δυο κορίτσια της οικογένειας που απεβίωσαν, όπως τελικά συνέβη και με την Τζωρτζίνα στις 22 Ιανουαρίου 2022.

Πλέον γιατροί, ιατροδικαστές και στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. επιχειρούν να δώσουν μία πλήρη απάντηση για αυτή την ιδιόμορφη «σκυταλοδρομία» θανάτου και τα παράλληλα γεγονότα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ