Η πρώτη νύχτα της «μη-τέρας» στη ΓΑΔΑ: Δεν είπε κουβέντα – Γιατί την επιτηρούσαν όλο το βράδυ

Η πρώτη νύχτα της «μη-τέρας» στη ΓΑΔΑ: Δεν είπε κουβέντα – Γιατί την επιτηρούσαν όλο το βράδυ

H μητέρα των τριών νεκρών παιδιών αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα όπου και θα πάρει προθεσμία για να απολογηθεί. Ο δικηγόρος της ωστόσο δεν έχει ακόμη εμφανιστεί

Στον 11ο όροφο της ΓΑΔΑ παραμένει από χθες το απόγευμα στις εφτά, η Ρούλα Πισπιρίγκου, η 33χρονη από την Πάτρα που συγκλόνισε το Πανελλήνιο.

Σε λίγη ώρα και πιο συγκεκριμένα στις 11 αναμένεται να οδηγηθεί στην ανακρίτρια.

Να σημειωθεί ότι μετά τη σύλληψή της και τη μεταφορά της στην Αθήνα, η μητροκτόνος βρίσκεται στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών, ψυχρή, ανέκφραστη και αμίλητη, υπό τη συνεχή επιτήρηση αστυνομικών.

Υπό επιτήρηση όλη τη νύχτα

Κατά η διάρκεια της νύχτας έμεινε μόνη της στον ειδικό χώρο των κρατητηρίων που προορίζονται για τις γυναίκες κρατούμενες.

Μάλιστα, η Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν διαρκώς υπό επιτήρηση από γυναίκα αστυνομικό, κι αυτό γιατί υπήρξε η πληροφορία για τις τάσεις αυτοκτονίας που είχε εκδηλώσει λίγο πριν τη σύλληψή της.

Για τον ίδιο λόγο, πληροφορίες αναφέρουν πως οι αστυνομικοί αφαίρεσαν τα κορδόνια από τα παπούτσια της, αλλά και τη ζώνη που φορούσε, έτσι ώστε να μην μπορεί να κάνει κάποια απόπειρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν έχει πει τίποτα στις Αρχές ενώ μέχρι στιγμής δεν την έχει επισκεφτεί ο δικηγόρος της, Απόστολος Λύτρας.

Έχει δικαίωμα να απολογηθεί εντός 5 ημερών

Η μητέρα, που μέσα σε διάστημα τριών ετών έχασε και τα τρία παιδιά της, καλείται να λογοδοτήσει για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και αναμένεται να ζητήσει και να λάβει προθεσμία για την απολογία της από τη δικαστική λειτουργό.

Σύμφωνα με τον νόμο, αφού η γυναίκα συνελήφθη μετά από ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε σε βάρος της από την Ανακρίτρια κατόπιν σχετικής εισήγησης της Εισαγγελίας, έχει δικαίωμα να απολογηθεί εντός πέντε ημερών από την εκτέλεση του εντάλματος ώστε να κριθεί η περαιτέρω ποινική της μεταχείριση.

Η κατηγορουμένη που είναι αντιμέτωπη με βαρύτατο και εξαιρετικά αναλυτικό κατηγορητήριο, καλείται να δώσει τη δική της εκδοχή σε όσα της καταλογίζονται βάσει της ενδελεχούς έρευνας του Τμήματος Ανθρωποκτονιών. Όπως αναφέρουν μάλιστα δικαστικές πηγές η υπόθεση του θανάτου του παιδιού δείχνει «απολύτως δεμένη» με ισχυρά στοιχεία που συνδέουν ευθέως τη μητέρα με τον θάνατο της Τζωρτζίνας που δέχθηκε θανατηφόρα δόση ή δόσεις συγκεκριμένης φαρμακευτικής ουσίας, η οποία δεν κυκλοφορεί ελεύθερα στο εμπόριο.

Όπως εκτιμάται, η Ανακρίτρια που καλείται να διενεργήσει κύρια ανάκριση για τον θάνατο της 9χρονης, πιθανότατα θα χειριστεί εφόσον υπάρχουν ποινικά ευρήματα και τις υποθέσεις για τους θανάτους των άλλων δύο παιδιών της κατηγορουμένης, της Μαλένας τον Απρίλιο του 2019 σε ηλικία 3,5 ετών στο Νοσοκομείο Ελπίδα και της μόλις 6 μηνών Ίριδας στο σπίτι της οικογένειας τον Μάρτιο του 2021.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ