Βρετανία: Στέλνει κι άλλη στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία – Τι εκτιμά για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις

Βρετανία: Στέλνει κι άλλη στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία – Τι εκτιμά για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις

Η Βρετανία θα ενισχύσει με νέο στρατιωτικό εξοπλισμό την Ουκρανία.

Κι άλλη στρατιωτική βοήθεια θα στείλει η Βρετανία στην Ουκρανία. Ο υπουργός Άμυνας Μπεν Γουάλας ανακοίνωσε ότι θα σταλεί περισσότερος στρατιωτικός εξοπλισμός για να αντιμετωπιστεί η ρωσική εισβολή.

Η νέα αποστολή θα περιλαμβάνει πυροβόλα μεγαλύτερου βεληνεκούς και περισσότερους αντιαεροπορικούς πυραύλους.

Την ίδια ώρα οι φιλοδοξίες της Ρωσίας να καταλάβει γρήγορα το Κίεβο και ολόκληρη τη χώρα έχουν «καταρρεύσει» και σε πολλά σημεία ο Βλαντίμιρ Πούτιν έχει ήδη χάσει, δήλωσε ο επικεφαλής των βρετανικών ενόπλων δυνάμεων.

Ο ναύαρχος Σερ Τόνι Ράντακιν σημείωσε ότι η εικόνα του Πούτιν έχει «μικρύνει» σε σύγκριση με ένα μήνα πριν και δήλωσε ότι αντίθετα η αμυντική συμμαχία του ΝΑΤΟ είναι πιο ενωμένη από οποιαδήποτε άλλη στιγμή στη διάρκεια της ζωής του, η οποία περιλάμβανε το μεγαλύτερο μέρος του Ψυχρού Πολέμου. 

Πού δίνει έμφαση η Ρωσία

«Νομίζω ότι βλέπουμε ότι οι φιλοδοξίες της Ρωσίας να καταλάβει το Κίεβο και οι φιλοδοξίες της Ρωσίας να καταλάβει ολόκληρη την Ουκρανία, και να το κάνει αυτό με πολύ γρήγορο και εντυπωσιακό τρόπο, αυτές οι φιλοδοξίες έχουν καταρρεύσει», δήλωσε ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Άμυνας κατά τη διάρκεια ερωτήσεων και απαντήσεων που ακολούθησαν μια σύντομη ομιλία σε μια δεξαμενή σκέψης (think tank) στο Λονδίνο.

Και τώρα φαίνεται ότι δίνεται λιγότερη έμφαση στο Κίεβο και περισσότερη έμφαση στα ανατολικά και τα νότια, είπε ο ίδιος.

«Αρχίζουμε να βλέπουμε τις πρώτες ενδείξεις ότι οι δυνάμεις αυτές απομακρύνονται από το Κίεβο και υποχωρούν τόσο προς τη Ρωσία όσο και προς τη Λευκορωσία», τόνισε.

«Αυτό από μόνο του είναι μια δύσκολη εξέλιξη για τη Ρωσία, επειδή το κάνουν αυτό υπό επαφή, οπότε οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας θα επιτεθούν σε αυτές τις ρωσικές δυνάμεις καθώς υποχωρούν», υποστήριξε.

Στις εναρκτήριες παρατηρήσεις του, ο ναύαρχος δήλωσε ότι οι επόμενες εβδομάδες θα «συνεχίσουν να είναι πολύ δύσκολες» για την Ουκρανία, πριν προσθέσει: «Αλλά από πολλές απόψεις, ο Πούτιν έχει ήδη χάσει. Μακριά από το να είναι ο διορατικός χειριστής των γεγονότων που θα ήθελε να μας κάνει να πιστέψουμε, ο Πούτιν έχει βλάψει τον εαυτό του μέσω μιας σειράς καταστροφικών λανθασμένων εκτιμήσεων».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ