Βόλος: Νέα προγράμματα για παραγωγή ενέργειας με απλές διαδικασίες ανακοίνωσε ο Κώστας Σκρέκας

Βόλος: Νέα προγράμματα για παραγωγή ενέργειας με απλές διαδικασίες ανακοίνωσε ο Κώστας Σκρέκας

Ανακοίνωσε πως, το επόμενο 12μηνο, η κυβέρνηση θα διαθέσει σχεδόν 6 δισ. ευρώ για να στηρίξει επαγγελματίες, επιχειρήσεις και νοικοκυριά.

Στον Βόλο βρέθηκε το Σάββατο ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, προσκεκλημένος από την Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, όπου εξελέγει και η νέα διοίκησή του.

Ο κ. Σκρέκας αναφέρθηκε στη δύσκολη περίοδο που διανύουν όλες οι κοινωνίες, εξαιτίας των συγκυριών και κυρίως της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, αλλά και στα προγράμματα που εφαρμόζει η κυβέρνηση για να βοηθηθούν τα νοικοκυριά να αντεπεξέλθουν στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν.

Χαρακτηριστικά, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας είπε ότι «επιστρέφουμε το 60% του υπερβολικού κόστους της ενέργειας και βάζουμε ένα πραγματικό πλαφόν, ώστε το κόστος της ενέργειας να έχει ένα όριο. Παράλληλα, η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα της Ευρώπης που επιδοτεί απευθείας επιχειρήσεις. Δεν λύνεται βεβαίως το πρόβλημα, αλλά θα τα καταφέρουμε», όπως είπε.

Ανακοίνωσε πως, το επόμενο 12μηνο, η κυβέρνηση θα διαθέσει σχεδόν 6 δισ. ευρώ για να στηρίξει επαγγελματίες, επιχειρήσεις και νοικοκυριά, προσθέτοντας ότι «η Ελλάδα έχει δαπανήσει έως τώρα 3,6% του ΑΕΠ και είμαστε η μόνη χώρα που δαπανήσαμε ένα τέτοιο ποσό για να στηρίξουμε επιχειρήσεις και νοικοκυριά».

«Αυτά όμως», σημείωσε, «δεν είναι μόνιμη λύση. Η μόνιμη λύση είναι μία ενεργειακή στρατηγική με προβλεψιμότητα. Θα σας πω μόνο ότι σχεδιάζουμε να λύσουμε ένα πολύ σημαντικό θέμα με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Πολύ σύντομα θα φέρουμε νομοσχέδιο, όπου ο ΔΕΔΔΗΕ θα δίνει άδεια και σε μεμονωμένα νοικοκυριά, σε αγρότες και σε μικρούς επιχειρηματίες, ώστε να έχουν τη δυνατότητα να παράγουν ενέργεια μέχρι και 10 κιλοβάτ, με μία απλή γνωστοποίηση στον ΔΕΔΔΗΕ».

«Η πατρίδα μας για να είναι ισχυρή χρειάζεται μία ισχυρή και αποτελεσματική κυβέρνηση και πιστεύω ότι η σημερινή κυβέρνηση τα πήγε πολύ καλύτερα από πολύ πιο ανεπτυγμένες και ισχυρές δυτικές χώρες. Αυτή την πορεία μπορούμε να τη συνεχίσουμε και θα είμαστε δίπλα σας, για να προχωράμε χέρι-χέρι ώστε να δίνουμε λύσεις», υπογράμμισε ο κ. Σκρέκας.

Στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης έγινε και η εκλογή του νέου Δ.Σ. του ΣΒΘΣΕ, όπου νέος πρόεδρος εξελέγη ο Θανάσης Συριανός από την Ελληνική Ζυθοποιία Αταλάντης (ΕΖΑ).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κλείσιμο