Βρετανία: Πρόταση μομφής κατά του Τζόνσον ίσως και σήμερα

Βρετανία: Πρόταση μομφής κατά του Τζόνσον ίσως και σήμερα

Νέα πρόταση μομφής κατά του Τζόνσον είναι πιθανό να ξεκινήσει και σήμερα

Σύμφωνα με Βρετανό δημοσιογράφο του Sky News νέα πρόταση μομφής κατά του Μπόρις Τζόνσον ενδέχεται να ξεκινήσει μέχρι και σήμερα.

Επικαλούμενος ένα μέλος της Επιτροπής του «22» στη Βρετανία που επιβλέπει τέτοιες ψηφοφορίες, ο δημοσιογράφος του Sky News, Τομ Λάρκιν, αναφέρει στο Twitter ότι αναμένεται από σήμερα Τετάρτη (6.7.2022) το βράδυ να ξεκινήσει ψηφοφορία για πρόταση μομφής κατά του Μπόρις Τζόνσον.

Ο Λάρκιν τόνισε ότι οι κανόνες της Επιτροπής, που επί του παρόντος δίνουν στον Τζόνσον ασυλία μέχρι το επόμενο έτος από μια ψηφοφορία για πρόταση μορφής, πιθανότατα θα αλλάξουν σήμερα το απόγευμα.

Η ανάρτηση του δημοσιογράφου

Το κύμα παραιτήσεων υπουργών και βουλευτών των Τόριδων συνεχίζεται. Μέχρι στιγμής έχουν παραιτηθεί 27, από τους οποίους οι 6 τις τελευταίες ώρες.

Πώς μπορεί να επιβληθεί πρόταση μομφής

Οι βουλευτές του Συντηρητικού Κόμματος Κρις Σκίντμορ και Τομ Χαντ υπέβαλαν σήμερα επιστολή στην Επιτροπή 1922 του κόμματός τους, με την οποία ζητούν τη διεξαγωγή ψηφοφορίας για πρόταση μομφής κατά του Μπόρις Τζόνσον, καθώς ο πρωθυπουργός της Βρετανίας βρίσκεται αντιμέτωπος με ολοένα και περισσότερα αιτήματα για την παραίτησή του.

Ο Σκίντμορ ζητά στην επιστολή του να γίνουν αλλαγές στους κανονισμούς του Συντηρητικού Κόμματος προκειμένου να καταστεί δυνατό να κατατεθεί νέα πρόταση μομφής κατά του πρωθυπουργού, την ώρα που η πύρρειος νίκη του στην προηγούμενη ψηφοφορία που διεξήχθη τον Ιούνιο επί πρότασης μομφής του εξασφάλισε ασυλία για 12 μήνες από την κατάθεση άλλης.

«Ως εκ τούτου είναι ζωτικής σημασίας η (Επιτροπή) 1922 να επανεξετάσει επειγόντως τους κανόνες που εμποδίζουν τη διεξαγωγή νέας ψηφοφορίας επί πρότασης μομφής», σημείωσε ο Σκίντμορ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ