Επιστολή διαμαρτυρίας της Ιεράς Συνόδου για τη βάφτιση των παιδιών ομόφυλου ζευγαριού

Επιστολή διαμαρτυρίας της Ιεράς Συνόδου για τη βάφτιση των παιδιών ομόφυλου ζευγαριού

Προς τον αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο και το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Νέο επεισόδιο στο σήριαλ της βάφτισης των δύο παιδιών του ομόφυλου ζευγαριού Ευάγγελου Μπούση και Πίτερ Ντούντα από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Ειδικότερα, μετά από το σάλο που προκλήθηκε με την τέλεση της βάφτισης των δύο παιδιών από τον αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος που συνεδρίασε το πρωί της Δευτέρας, αποφάσισε να στείλει επιστολή διαμαρτυρίας τόσο στον αρχιεπίσκοπο Αμερικής, όσο και στο Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Η Ιερά Σύνοδος υπογράμμισε παράλληλα, πως «τα ζητήματα που αφορούν στην ποιμαντική αντιμετώπιση τέτοιων ζητημάτων, παραμένουσα σταθερή στα υπό του Κυρίου, των Αγίων Αποστόλων και των Αγίων Πατέρων ορισθέντα».

Ευχαριστίες για την ψήφιση του ν/σ για τα ΑΕΙ

Την ίδια ώρα, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος εξέφρασε τις ευχαριστίες της προς την ελληνική κυβέρνηση για τη διευθέτηση του ζητήματος των οργανικών θέσεων των κληρικών της Εκκλησίας, μέσα από το ν/σ του υπουργείου Παιδείας για τα ΑΕΙ.

Όπως υπογραμμίζει η ΔΙΣ, «οι πιστώσεις για την μισθοδοσία του Κλήρου δεν αποτελούν αδικαιολόγητο προνόμιο υπέρ των λειτουργών της «επικρατούσας θρησκείας» ή μία «χαριστική» ρύθμιση υπέρ των Ιερών Μητροπόλεων επειδή είναι Ν.Π.Δ.Δ., αλλά είναι περιοδικό αντάλλαγμα για την εκκλησιαστική περιουσία, που το Κράτος απέκτησε από τον 19ο αιώνα χωρίς πλήρη ή και καθόλου αποζημίωση της Εκκλησίας της Ελλάδος, όπως και αναγνώριση της προσφοράς του Ιερού Κλήρου στην ελληνική κοινωνία».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ