Κατεβάζει τους τόνους το Κρεμλίνο, μετά τις πυρηνικές «κορώνες» του Καντίροφ

Κατεβάζει τους τόνους το Κρεμλίνο, μετά τις πυρηνικές «κορώνες» του Καντίροφ

Παράλληλα, αναφερόμενος στο θέμα των διαρροών στους αγωγούς Nord Stream, ο εκπρόσωπος του προέδρου της Ρωσίας, Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε με νόημα ότι οι ΗΠΑ αύξησαν τις τιμές και τις πωλήσεις υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) μετά τις διαρροές αερίου στους δύο υποθαλάσσιους αγωγούς.

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε σήμερα ότι τάσσεται υπέρ μιας «ισορροπημένης προσέγγισης» στο θέμα των πυρηνικών όπλων, και όχι βάσει συναισθήματος, μετά τη δήλωση του ηγέτη της Τσετσενίας και σημαντικού συμμάχου του προέδρου της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος κάλεσε το Σαββατοκύριακο τη Μόσχα να εξετάσει το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσει «πυρηνικά όπλα μικρής ισχύος» στην Ουκρανία.

Ερωτηθείς για τα σχόλια που έκανε ο Ραμζάν Καντίροφ, ο οποίος επέκρινε επίσης την ηγεσία του στρατού της Ρωσίας για αποτυχίες στο πεδίο της μάχης, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, σημείωσε ότι αυτός έχει το δικαίωμα να εκφράζει τη γνώμη του, αλλά υπογράμμισε ότι η στρατιωτική προσέγγιση της Ρωσίας δεν θα πρέπει να καθοδηγείται από συναισθήματα.

Η βάση για οποιαδήποτε χρήση πυρηνικών όπλων από την Ρωσία καθορίζεται από το πυρηνικό της δόγμα, επισήμανε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

«Θα συνεχίσουμε τον διάλογο με τους κατοίκους»

Παράλληλα, ο Πεσκόφ σημείωσε ότι η Μόσχα θα ζητήσει τη γνώμη των κατοίκων που ζουν στις δύο από τις ουκρανικές περιοχές που προσάρτησε την περασμένη εβδομάδα – την Χερσώνα και τη Ζαπορίζια – όσον αφορά στο πώς θα πρέπει να καθοριστούν τα σύνορά τους.

«Θα συνεχίσουμε να διαβουλευόμαστε με τους ανθρώπους που ζουν σε αυτές τις περιοχές», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

Σημειώνεται πως η Ρωσία προσάρτησε επισήμως τέσσερις ουκρανικές περιοχές την περασμένη εβδομάδα, αλλά καμία από αυτές δεν τελεί πλήρως υπό την κατοχή των δυνάμεων της Μόσχας και η Ουκρανία συνεχίζει να προελαύνει στο νότο.

«Μετά τις διαρροές στο Nord Stream, οι ΗΠΑ κερδίζουν περισσότερα από το LNG»

Παράλληλα, αναφερόμενος στο θέμα των διαρροών στους αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream στη Βαλτική Θάλασσα, ο Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι οι ΗΠΑ αύξησαν τις τιμές και τις πωλήσεις υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) μετά τις διαρροές αερίου στους δύο υποθαλάσσιους αγωγούς.

Τον περασμένο μήνα, εντοπίστηκαν συνολικά 4 διαρροές στους αγωγούς Nord Stream 1 και 2 στην Βαλτική, κοντά στη Δανία και την Σουηδία.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου σημείωσε ότι οι αγωγοί πρέπει να επισκευαστούν, αλλά ότι πρώτα θα πρέπει να γίνουν εκτιμήσεις για τον βυθό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ