Ιμάμογλου: Κινδυνεύει με μεγαλύτερη ποινή – Εισαγγελέας ασκεί έφεση αφού βρήκε «λίγη» την τιμωρία

Ιμάμογλου: Κινδυνεύει με μεγαλύτερη ποινή – Εισαγγελέας ασκεί έφεση αφού βρήκε «λίγη» την τιμωρία

Ο Εκρέμ Ιμάμογλου έχει καταδικαστεί σε δύο χρόνια και επτά μήνες φυλάκισης.

Την ώρα που χιλιάδες έχουν βγει στους δρόμους της Τουρκίας απέναντι στην καταδίκη του Εκρέμ Ιμάμογλου, ο Τούρκος εισαγγελέας Φουρκάν Οκουντάν πρόκειται να ασκήσει έφεση στην απόφαση καταδίκης του δημάρχου Κωνσταντινούπολης σε δύο χρόνια και επτά μήνες φυλάκισης. Ο συγκεκριμένος εισαγγελέας βρίσκει «λίγη» την τιμωρία.

«Θα ασκηθεί έφεση για την αναίρεση της προαναφερθείσας απόφασης λόγω του ότι υπάρχουν ζητήματα που έρχονται σε αντίθεση προς τη διαδικασία και τον νόμο», ανέφερε.

Η καταδίκη του Ιμάμογλου προκάλεσε επικρίσεις σε μεγάλη κλίμακα στο εσωτερικό και το εξωτερικό, με τους επικριτές να δηλώνουν ότι συνιστά καταπάτηση της δημοκρατίας.

Μεγάλες διαδηλώσεις στην Τουρκία

«Διέγραψαν τις ψήφους σας» είπε ο Ιμάμογλου στο πλήθος που είχε συγκεντρωθεί μπροστά στο δημαρχείο, αψηφώντας τη βροχή. «Αυτή δεν είναι η δική μου δίκη αλλά η δίκη της δικαιοσύνης και της αμεροληψίας» επέμεινε, διαβεβαιώνοντας ότι «δεν φοβάται καθόλου αυτήν την παράνομη απόφαση».

«Δεν φοβόμαστε! Δεν έχω δικαστές για να με προστατεύσουν αλλά έχω μαζί μου 16 εκατομμύρια Κωνσταντινουπολίτες και το έθνος μας», συνέχισε, διαβεβαιώνοντας τους υποστηρικτές του ότι «όσο σκαιή και αν είναι η καταστολή, θα την διαλύσουμε».

Η Τουρκία βρίσκεται σε σταυροδρόμι και το μπλοκ της αντιπολίτευσης θα νικήσει τον Ερντογάν «με την κοινή λογική και για το κοινό μας μέλλον», πρόσθεσε.

«Όλα θα πάνε καλά!» κατέληξε, επαναλαμβάνοντας το σλόγκαν της νικηφόρας προεκλογικής εκστρατείας του για τον δήμο της πόλης, το 2019.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που τα έξι κόμματα της αντιπολίτευσης συμμετέχουν σε μια κοινή δημόσια κινητοποίηση αφότου συγκρότησαν την κοινή πλατφόρμα τους για να αντιπαρατεθούν στον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις προεδρικές και βουλευτικές εκλογές του 2023.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ