Ρωσία: Ο πόλεμος στην Ουκρανία την έχει χωρίσει σε πέντε «φυλές»

Ρωσία: Ο πόλεμος στην Ουκρανία την έχει χωρίσει σε πέντε «φυλές»

Πώς περιγράφει ο Λεονίντ Μπερσίντσκι του Bloomberg την κατάσταση στη Ρωσία μετά την εισβολή στην Ουκρανία.

Για τον πόλεμο στην Ουκρανία γράφει ο αναλυτής του Bloomberg, Λεονίντ Μπερσίντσκι, σε κείμενο που αναδημοσιεύουν οι New York Times. Ο γνωστός αναλυτής σημειώνει ότι η Ρωσία έχει χωριστεί σε πέντε «φυλές».

Ο ίδιος σημειώνει ότι το 2022 είναι μια χρονιά που έχει αλλάξει την εικόνα της εθνικής ταυτότητας των Ρώσων. Ο πόλεμος κατά της Ουκρανίας που εξαπέλυσε ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα έχει μη αναστρέψιμες, ανεξίτηλες συνέπειες για τη θέση της Ρωσίας στον κόσμο και για εκατομμύρια ανθρώπους που, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, ταυτίζονται με τη χώρα, τη γλώσσα της και την πολιτιστική της κληρονομιά, τονίζει ο ίδιος.

Αρχικά, ο αναλυτής υποστηρίζει ότι οι Ουκρανοί είναι οι πρωταγωνιστές του 2022. Η σημερινή τους ταυτότητα άρχισε να διαμορφώνεται, «μετά την πρώτη απόπειρα επανάστασης το 2004», όπως υποστηρίζει ο Μπερσίντσκι.

Ο πόλεμος έχει σχεδόν ολοκληρώσει αυτή τη μεταμόρφωση – μια διαδικασία μετάβασης σε μια δική τους γλώσσα και επιλογής να ανήκουν απερίφραστα στη Δύση, να έχουν στενότερη σχέση με την Ανατολική Ευρώπη. Εναπόκειται σε αυτούς να εκφράσουν την ισχυρή ταυτότητα που σφυρηλατείται πλέον στις μάχες, στη θλίψη, στα καταφύγια βομβαρδισμού και στον αναγκαστικό εκτοπισμό, γράφει ο αναλυτής του Bloomberg.

«Μπορώ να αγνοώ αυτή την άποψη»

«Αντ’ αυτών, θα μιλήσω για τον λαό μου, τους Ρώσους», σημειώνει. Για πολλούς από τους πιο ένθερμους πατριώτες της Ρωσίας, βέβαια, δεν είμαι καν Ρώσος λόγω των εβραϊκών μου ριζών – συχνά μου το γνωστοποιούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, γράφει χαρακτηριστικά ο Λεονίντ Μπερσίντσκι. Παρόλα αυτά, ως Ρώσος υπήκοος που από επιλογή δεν έχει άλλο διαβατήριο παρά το γεγονός ότι πληροί όλες τις προϋποθέσεις για ισραηλινή ή γερμανική υπηκοότητα, αισθάνομαι δικαιολογημένα ότι μπορώ να αγνοώ αυτή την άποψη, τονίζει.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ