Ουκρανία: Εγκρίθηκε το νέο πακέτο βοήθειας μετά την επίσκεψη Ζελένσκι

Ουκρανία: Εγκρίθηκε το νέο πακέτο βοήθειας μετά την επίσκεψη Ζελένσκι

Μετά την ιστορική επίσκεψη Ζελένσκι στις ΗΠΑ και την ομιλία του στο Κογκρέσο εγκρίθηκε το νέο πακέτο βοήθειας για την Ουκρανία.

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατά την επίσκεψη του στις ΗΠΑ ζήτησε από τον Αμερικανό Πρόεδρο την έγκριση πακέτου βοήθειας ύψους 45 δισεκατομμυρίων δολαρίων προς την Ουκρανία. Από την πλευρά του, ο Τζο Μπάιντενστην κοινή συνέντευξη Τύπου που έδωσαν μετά τηνολοκλήρωση της συνάντησής τους, ανακοίνωσε και επίσημα το νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας ύψους 1,8 δισ. δολαρίων. Το πακέτο αυτό περιλαμβάνει το σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας Patriot.

Μετά από την ιστορική επίσκεψη του Ουκρανού Προέδρου, η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ ενέκρινε την Παρασκευή πακέτο βοήθειας αξίας 45 δισεκατομμυρίων δολαρίων προς την Ουκρανία. Το πακέτο εντάσσεται στο νομοσχέδιο κυβερνητικής χρηματοδότησης ύψους 1,66 τρισεκατομμυρίων δολαρίων που είχε πάρει το πράσινο φως της Γερουσίας μία ημέρα νωρίτερα.

Διαβάστε επίσης:

Τι καλύπτει το νέο πακέτο

Το πακέτο των 45 δισεκατομμυρίων δολαρίων περιλαμβάνει, τόσο στρατιωτική, όσο και οικονομική βοήθεια προς την Ουκρανία. Ο Ζελένσκι επέστρεψε από την Ουάσιγκτον – το πρώτο του ταξίδι εκτός Ουκρανίας μετά την εισβολή της Ρωσίας στις 24 Φεβρουαρίου – με τη δέσμευση των Ηνωμένων Πολιτειών για μια συστοιχία πυραύλων εδάφους-αέρος Patriot για την ενίσχυση της αεράμυνας της χώρας.

Εδώ και καιρό αναζητούσε πυραύλους Patriot προκειμένου να ενισχύσει την άμυνα του για να αντιμετωπίσει τις ρωσικές επιθέσεις με πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη σε μη στρατιωτικές υποδομές, συμπεριλαμβανομένου του ηλεκτρικού δικτύου της Ουκρανίας. Εκατομμύρια έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, θερμότητα και νερό την ώρα που οι θερμοκρασίες πέφτουν κάτω από το μηδέν.

Αμερικανοί αξιωματούχοι λένε, ωστόσο, ότι η μία συστοιχία Patriot που υποσχέθηκε ο Μπάιντεν στον Ζελένσκι κατά τη συνάντησή τους στον Λευκό Οίκο την Τετάρτη δεν θα αλλάξει την πορεία του πολέμου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ