Κάνουν ουρές για διαβατήρια οι Κινέζοι

Κάνουν ουρές για διαβατήρια οι Κινέζοι

Εκατοντάδες χιλιάδες ετοιμάζονται να ταξιδέψουν στο εξωτερικό την ώρα που στη χώρα τους τα νοσοκομεία είναι υπερπλήρη, όπως και οι νεκροθάλαμοι.

Μεγάλες ουρές δημιουργήθηκαν χθες έξω από τα γραφεία ανανέωσης διαβατηρίων στην Κίνα μετά την κατάργηση των συνοριακών ελέγχων Covid στη χώρα, οι οποίοι εμπόδιζαν σε μεγάλο βαθμό τους 1,4 δισ. πολίτες της να ταξιδέψουν επί τρία χρόνια.

Η άρση και αυτών των περιορισμών είναι ένα από τα τελευταία βήματα της Κίνας για την κατάργηση του καθεστώτος «μηδενικής Covid», το οποίο ξεκίνησε τον περασμένο μήνα έπειτα από ιστορικές διαμαρτυρίες πολιτών κατά της συνέχισης της καραντίνας.

Το νόμισμα και τα χρηματιστήρια της Κίνας ενισχύθηκαν χθες, καθώς οι επενδυτές στοιχημάτισαν ότι η επαναλειτουργία θα μπορούσε να συμβάλει στην αναζωογόνηση μιας οικονομίας 17 τρισεκατομμυρίων δολαρίων η οποία υφίσταται τη χαμηλότερη ανάπτυξη εδώ και σχεδόν μισό αιώνα.

Η κίνηση του Πεκίνου να εγκαταλείψει τις απαιτήσεις καραντίνας για όσους εισέρχονται στη χώρα, αναμένεται να δώσει ώθηση στα ταξίδια στο εξωτερικό, καθώς οι Κινέζοι δεν θα αντιμετωπίζουν τους περιορισμούς αυτούς όταν επιστρέφουν.

Κορυφώνονται οι μολύνσεις

Ομως οι πτήσεις είναι σπάνιες και πολλά κράτη απαιτούν αρνητικές εξετάσεις από τους επισκέπτες από την Κίνα, επιδιώκοντας να περιορίσουν τα κρούσματα – στο εσωτερικό της χώρας τα νοσοκομεία είναι υπερπλήρη, όπως και οι νεκροθάλαμοι. Η Κίνα, επίσης, απαιτεί αρνητικές εξετάσεις Covid πριν από την αναχώρηση από τους ταξιδιώτες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ