Κυριάκος Μητσοτάκης: «Δεν θα πάμε σε πόλεμο με την Τουρκία – Εκλογές την άνοιξη»

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Δεν θα πάμε σε πόλεμο με την Τουρκία – Εκλογές την άνοιξη»

«Κάποια στιγμή την άνοιξη» θα γίνουν οι εκλογές, επανέλαβε ο Κ. Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στο CNN, από το Νταβός.

Συνέντευξη στον δημοσιογράφο του CNN, Φαρίντ Ζακαρία, παραχώρησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της παρουσίας του στο Παγκόσμιο Οκονομικό Φόρουμ, στο Νταβός της Ελβετίας.

Ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε την αισιοδοξία ότι η Ελλάδα και η Τουρκία μετά τις εκλογές – για τις οποίες είπε ότι θα γίνουν την ίδια περίοδο – θα μπορέσουν να λύσουν τις διαφορές τους, ενώ απάντησε σε ερωτήσεις τόσο για τα ελληνοτουρκικά, όσο και για το μεταναστευτικό και την ενέργεια.

«Δεν θα πάμε σε πόλεμο»

Μιλώντας για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ο πρωθυπουργός εκτίμησε ότι «δεν θα πάμε σε πόλεμο με την Τουρκία, αλλά τα τελευταία τρία χρόνια βιώσαμε πολλές εντάσεις και όχι μόνο για το Καστελόριζο».

Τόνισε πως «θα πρέπει να μπορούμε να κάτσουμε με την Τουρκία ως λογικοί ενήλικες και να συζητήσουμε το θέμα της υφαλοκρηπίδας και των θαλασσίων ζωνών στο Αιγαίο. Το κάναμε επιτυχώς και με την Ιταλία και με την Αίγυπτο, με την Αλβανία θα παραπέμψουμε το ζήτημα στη Χάγη και αυτή θα αποφασίσει», όπως είπε.

«Όσο συμφωνούμε στους κανόνες, που είναι το διεθνές δίκαιο, για την επίλυση προβλημάτων και δεν προκαλείς αχρείαστα τους γείτονές σου, κρατάς ανοιχτά κανάλια επικοινωνίας. Και δεν είναι χρήσιμο να εργαλειοποιείς την εξωτερική πολιτική για εσωτερικούς λόγους», επανέλαβε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σχολιάζοντας τους τακτικισμούς και την προκλητική ρητορική Ερντογάν ενόψει τουρκικών εκλογών.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ