Ελλάδα – Τουρκία ανταλλάσσουν μηνύματα με φόντο τα εξοπλιστικά

Ελλάδα – Τουρκία ανταλλάσσουν μηνύματα με φόντο τα εξοπλιστικά

Οι ΗΠΑ έστειλαν στην Τουρκία τα μηνύματα τους από πολύ νωρίς

Μηνύματα στην Τουρκία στέλνουν οι ΗΠΑ, οι σύμμαχοι της στο ΝΑΤΟ, η Ελλάδα. Μηνύματα τα οποία ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δείχνει να λαμβάνει και να απαντά και μέσω ρητορικής απέναντι στην Ελλάδα. Και όποτε δεν το κάνει ο ίδιος φροντίζει να γίνεται μέσω των «κατάλληλων διαύλων».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε σαφές μήνυμα στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τα «γιουρούσια» τονίζοντας προς όσους λένε ότι ίσως “έρθουν μια νύχτα ξαφνικά”, ο πως «οι ίδιοι μπορεί να ξυπνήσουν μια νύχτα και να προσγειωθούν στη σκληρή πραγματικότητα».

Να μάθουν όπως είπε ότι «όσο υψώνουν τους τόνους τους, τόσο θα μειώνουν ουσιαστικά την αξιοπιστία τους και ότι κάθε «γιουρούσι» τους μπορεί να γίνει άτακτη υποχώρηση μπροστά στο τρίγωνο του Διεθνούς Δικαίου, των ακμαίων Ενόπλων Δυνάμεων και των ισχυρών συμμαχιών μας».

Εξοπλιστικά

Ο πρωθυπουργός από τις εγκαταστάσεις της ΕΑΒ στην Τανάγρα αναφέρθηκε και στο ζήτημα των εξοπλιστικών.

Για όσα έχουν κλείσει σε συμβόλαια και για όσα δρομολογούνται, όπως το πρόγραμμα για τις κορβέτες, τα νέα ελικόπτερα Romeo και τον εκσυγχρονισμό των πυραυλικών συστημάτων του Στρατού Ξηράς, αλλά και τα F-35.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ