Δίκη Μάτι: Θάψαμε λάθος άνθρωπο – Δεν υπήρξε κανένας σεβασμός ούτε για τους νεκρούς

Δίκη Μάτι: Θάψαμε λάθος άνθρωπο – Δεν υπήρξε κανένας σεβασμός ούτε για τους νεκρούς

Συνεχίζεται η δίκη για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι με νέες συγκλονιστικές μαρτυρίες

Η αγκαλιά – ασπίδα του Σπύρου Σπυρίδη, του εκατοστού θύματος από τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, του παππού που χάθηκε και θυσιάστηκε για να σώσει τον εγγονό του και της γιαγιάς που έκλεισε στη δίκη της αγκαλιά την εγγονή της έγινε εικόνα μέσα από τις μαρτυρικές καταθέσεις των επιζώντων που συγκλόνισαν και σήμερα στη δίκη για τους 21 κατηγορουμένους.

Με σφιγμένη την καρδιά ακούστηκε και το κατηγορώ της επόμενης μάρτυρος Βασιλικής Κούκλα, η οποία θρηνεί για το χαμό των γονιών της που βρέθηκαν απανθρακωμένοι στο σπίτι τους καταγγέλλοντας για πρώτη φορά δημόσια την προσπάθεια συγκάλυψης που έγινε όταν αντιλήφθηκαν οι αρμόδιοι πως τους είχαν δώσει λάθος νεκρό και η οικογένεια της είχε κάποιον άλλον νεκρό στη θέση του πατέρα της.

Η μάρτυρας κατέθεσε ότι έγινε προσπάθεια να γίνει… ανταλλαγή νεκρών χωρίς εισαγγελική παραγγελία δείχνοντας με τον πιο ανάγλυφο τρόπο, όπως είπε, ότι δεν υπήρξε κανένας σεβασμός ούτε για τους νεκρούς που άφησε πίσω της η πύρινη λαίλαπα.

Η μαρτυρία αυτή προκάλεσε μάλιστα το ενδιαφέρον και του εισαγγελέα της έδρας, ο οποίος ζήτησε διευκρινίσεις γιατί μπορεί να γίνουν και ενέργειες οίκοθεν, όπως είπε δίνοντας πρώτο δείγμα γραφής για ενδεχόμενη περαιτέρω έρευνα όσων ακούστηκαν στη δικαστική αίθουσα.

«Ήταν φρίκη, κόλαση»

H Ελισάβετ Σπυρίδη κλαίγοντας αφηγήθηκε στο δικαστήριο πώς με το σύζυγο της έγιναν ασπίδα για τα δυο τους εγγόνια προκειμένου να τα σώσουν από τις φλόγες στο Μάτι. «Δόξα τω θεώ σώσαμε τα παιδιά αυτό μετράει» ανέφερε κλαίγοντας η μάρτυρας συμπληρώνοντας πως ο σύζυγος της άντεξε στην εντατική 145 ημέρες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ