Ουκρανία: Πώς οι Ρώσοι σταμάτησαν να ανησυχούν και «αγάπησαν» τον πόλεμο

Ουκρανία: Πώς οι Ρώσοι σταμάτησαν να ανησυχούν και «αγάπησαν» τον πόλεμο

Η πειθήνια πλειοψηφία που συντηρεί την εξουσία του Πούτιν και στηρίζει τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Στην ύστερη σοβιετική εποχή, μόνο δύο φορές ο στρατός της Ρωσίας διέκοψε την καθημερινή ζωή των απλών πολιτών. Η πρώτη περίπτωση ήταν η εισβολή στην Τσεχοσλοβακία το 1968, η οποία πέρασε σε μεγάλο βαθμό απαρατήρητη από πολλούς Ρώσους, επειδή λίγοι γνώριζαν τι συνέβαινε.

Η δεύτερη ήταν η εισβολή στο Αφγανιστάν το 1979, η οποία είχε πολύ μεγαλύτερες συνέπειες. Για πολλούς ανθρώπους, το θέαμα των φερέτρων ψευδαργύρου, που επέστρεφαν αεροπορικώς από μια μακρινή χώρα του Νότου, ακόμη και όταν ο μαρξισμός-λενινισμός έχανε την επικαιρότητά του στο εσωτερικό, κατέρριψε τα ηθικά θεμέλια του σοβιετικού σχεδίου, σημειώνεται σε ανάλυση του Foreign Affairs.

Το 2022, ο στρατός της Μόσχας διέκοψε για άλλη μια φορά τη ζωή των απλών πολιτών με μια εισβολή – και το αποτέλεσμα ήταν ακόμη χειρότερο από οποιοδήποτε από αυτά τα προηγούμενα γεγονότα: Η Ρωσία μόλις έζησε την πιο τρομακτική χρονιά στη μετασοβιετική ιστορία.

Ωστόσο, παρά τις αυξανόμενες απώλειες ζωών και τις σκληρές ηθικές ήττες, δεν υπήρξε συντριβή των εθνικών θεμελίων. Σίγουρα, οι Ρώσοι διχάζονται και οι απόψεις τους πολώνονται, καθώς οι άνθρωποι κουράζονται από τον πόλεμο. Αλλά αντί να αποδυναμώσει την εξουσία του Βλαντίμιρ Πούτιν, η «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» απλώς την ενίσχυσε.

Πώς συντρίβει κάθε διαφωνία

Όσοι φοβούνται τον Πούτιν, είτε έχουν εγκαταλείψει τη χώρα είτε σιωπούν. Το καθεστώς διαθέτει ένα τρομερό οπλοστάσιο εργαλείων να χρησιμοποιήσει εναντίον οποιουδήποτε μιλάει ή εκφράζει με άλλο τρόπο την αντίθεσή του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ