Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Ήχησε ξανά το 112 σε Βοιωτία, Φθιώτιδα και Εύβοια

Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Ήχησε ξανά το 112 σε Βοιωτία, Φθιώτιδα και Εύβοια

Θα συνεχιστεί η κακοκαιρία ««Μπάρμπαρα» και την Τρίτη με φαινόμενα στην ανατολική και νότια ηπειρωτική χώρα, στην Εύβοια, αλλά και στο Νότιο Αιγαίο.

Ειδοποίηση από το 112 έλαβαν λίγο μετά τις 9:30 κάτοικοι της Βοιωτίας, της Φθιώτιδας και της Εύβοιας, ενώ η κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» επελαύνει στη χώρα.

«Μήνυμα για επικίνδυνες χιονοπτώσεις στην περιοχή σας. Περιορίστε δραστικά τις μετακινήσεις και ακολουθήστε τις οδηγίες των αρχών», αναφέρει το μήνυμα από το 112.

Έρχονται πυκνές χιονοπτώσεις

Θα συνεχιστεί η κακοκαιρία ««Μπάρμπαρα» και την Τρίτη 07/02 με φαινόμενα στην ανατολική και νότια ηπειρωτική χώρα, στην Εύβοια, αλλά και στο Νότιο Αιγαίο.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr και όπως αυτά παρουσιάζονται στον Χάρτη 1, έως τις μεσημεριανές ώρες της Τρίτης 07/02 προβλέπονται τοπικά πυκνές χιονοπτώσεις σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο της Μαγνησίας, Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας (Φθιώτιδα, Βοιωτία και βόρεια τμήματα της Αττικής), της Εύβοιας, της Ανατολικής Πελοποννήσου καθώς επίσης και στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα της Κρήτης, ενώ στα παραθαλάσσια και υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα του Νοτίου Αιγαίου προβλέπεται κατά διαστήματα χιονόνερο.

Βαθμιαία τα φαινόμενα πρόσκαιρα θα εξασθενήσουν, με πιθανότητα ενίσχυσής τους τις μεταμεσονύχτιες ώρες της Τετάρτης 08/02. 

Το εκτιμώμενο ύψος υετού (ύψος βροχής με μπλε αποχρώσεις και έντασης χιονιού με μωβ αποχρώσεις) για το τρίωρο 08:00 – 11:00 (πάνω) και 11:00 – 14:00 (κάτω) της Τρίτης 07/02/2023, όπως υπολογίζεται από το αριθμητικό μοντέλο πρόγνωσης καιρού του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr.

Παράλληλα, ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται στο οδικό δίκτυο των περιοχών όπου αναμένονται οι τοπικά πυκνές χιονοπτώσεις και συγκεκριμένα στους δρόμους που επισημαίνει η υπηρεσία ROADS του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr.

Η οπτικοποίηση των καιρικών συνθηκών στους οδικούς άξονες της κεντρικής και νότιας ηπειρωτικής χώρας για τις πρωινές ώρες (08:00 – 11:00) της Τρίτης 07/02 παρουσιάζεται στο Χάρτη 2, όπου με μωβ χρώμα σημειώνονται οι οδικοί άξονες όπου αναμένονται οι χιονοπτώσεις.

Χάρτης 2. Οι αναμενόμενες καιρικές συνθήκες στους οδικούς άξονες της κεντρικής και νότιας ηπειρωτικής χώρας, όπως δίνονται στην υπηρεσία ROADS του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr για το τρίωρο 08:00 – 11:00 της Τρίτης 07/02/2023. Οι δρόμοι χρωματίζονται με πράσινο χρώμα όταν δεν αναμένονται φαινόμενα, μπλε χρώμα όταν αναμένεται βροχή, γαλάζιο χρώμα όταν αναμένεται χιονόνερο και μωβ χρώμα όταν αναμένεται χιόνι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ