Καταγγελίες για ξυλοδαρμό οπαδών του ΠΑΟΚ από… ΠΑΟΚτσήδες!

Καταγγελίες για ξυλοδαρμό οπαδών του ΠΑΟΚ από… ΠΑΟΚτσήδες!

Δύο φοιτητές, που επέστρεφαν από το γήπεδο, ξυλοκοπήθηκαν μέσα σε αστικό του ΟΑΣΘ!

Θύματα άγριου ξυλοδαρμού έπεσαν δύο 19χρονοι φοιτητές στη Θεσσαλονίκη μέσα σε λεωφορείο του ΟΑΣΘ από ομάδα ανηλίκων και ενηλίκων που είχαν καλύψει με μάσκες full face τα πρόσωπά τους.

Οι δύο 19χρονοι φίλοι, αφού είχαν παρακολουθήσει το ματς ΠΑΟΚΟλυμπιακός που έγινε το βράδυ της Κυριακής 5 Φεβρουαρίου, επιβιβάστηκαν στο λεωφορείο του ΟΑΣΘ το οποίο εκτελούσε το τελευταίο δρομολόγιο της γραμμής 72. Το λεωφορείο ήταν γεμάτο κόσμο, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, η ομάδα των ατόμων που επιτέθηκε στους δύο νέους φέρονται να είναι επίσης οπαδοί του ΠΑΟΚ.

Διαβάστε επίσης: Αποκάλυψη Μίτσελ για τη Νέα Φιλαδέλφεια: «Αυτός ο τερματοφύλακας θα παίξει»

Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, το επεισόδιο φαίνεται ότι προκλήθηκε εντός του λεωφορείου όταν ο ένας 19χρονος διαπληκτίστηκε λεκτικά με ένα άτομο και μετά ομάδα ατόμων τούς έβρισε και τους χτύπησε με χέρια και με πόδια.

«Είδα τον γιο μου και τον φίλο του μέσα στα αίματα»

Οι δύο νέοι είχαν επιβιβαστεί στο λεωφορείο του ΟΑΣΘ και ο ένας 19χρονος είχε τηλεφωνήσει περί τις 23:55 στον πατέρα του προκειμένου να τον παραλάβει μαζί με τον φίλο του περίπου 15 λεπτά μετά από στάση του δρομολογίου στην οδό Θεσσαλονίκης-Περαίας.

«Όταν έφτασα στο σημείο, στην απέναντι πλευρά του δρόμου είδα το λεωφορείο που είχε σταματήσει και περίμενα να έρθουν τα παιδιά προς το μέρος μου. Κάποια στιγμή διαπίστωσα ότι αργούσε το λεωφορείο να φύγει και κοίταξα προς αυτό και είδα μέσα στο λεωφορείο μια κόκκινη φωτιά. Μετά κατάλαβα ότι ήταν αναμμένος πυρσός  Αναστατώθηκα κι αμέσως κατάλαβα ότι κάτι δεν πάει καλά. Βγαίνω από το αυτοκίνητό μου για να πάω προς το λεωφορείο κι εκείνη την στιγμή είδα τον γιο μου να έρχεται προς το μέρος μου γεμάτος αίματα στο κεφάλι», περιέγραψε στη Voria.gr ο πατέρας του ενός 19χρονου.

Οι φωνές και η φασαρία έκαναν δύο υπαλλήλους παρακείμενου βενζινάδικου να τρέξουν προς το μέρος τους, ενώ εκείνη τη στιγμή κατάφερε «και ήρθε προς εμάς και ο φίλος του γιου μου, που κι αυτός είχε αίματα στο κεφάλι, ενώ το παιδί κάποια στιγμή όταν το χτυπούσαν είχε λιποθυμήσει, αλλά συνήλθε και περπάτησε».

«Έκλεισα τον δρόμο στο λεωφορείο με το ΙΧ μου, χτύπησαν και μένα»

Ο πατέρας του 19χρονου βλέποντας τον οδηγό του λεωφορείου να συνεχίζει το δρομολόγιο κι αφού ζήτησε από τους υπαλλήλους του βενζινάδικου να καλέσουν τον πατέρα του άλλου παιδιού μπήκε στο αυτοκίνητό του και προσπάθησε να ακινητοποιήσει το λεωφορείο προκειμένου να καλέσει την αστυνομία και να συλληφθούν οι δράστες που ξυλοκόπησαν άγρια τα δύο παιδιά.

«Το πρόλαβα περίπου 500 μέτρα παρακάτω και του έκλεισα τον δρόμο αναγκάζοντας τον οδηγό να σταματήσει. Βγήκα από το αμάξι μου και ήμουν έξω και δίπλα από το λεωφορείο και κάλεσα την αστυνομία για να έρθει. Κοίταξα μέσα στο λεωφορείο, ήταν καμιά 10-12 άτομα που φορούσαν full face για να μην αναγνωρίζονται και τους ρώτησα «εσείς χτυπήσατε τα παιδιά;». Αμέσως κατέβηκαν κάποιοι κάτω, αλλά επειδή ήμουν υποψιασμένος ναι μεν με χτύπησαν αλλά όχι όπως τα παιδιά. Είχαν καλέσει κάποιους οι οποίοι ήρθαν με ΙΧ κι άρχισαν να με προπηλακίζουν βρίζοντάς με και σπρώχνοντάς με. Όταν έρχεται ένα μπούγιο 15 ατόμων εγώ δεν μπορώ να συνεχίσω να βρίσκομαι εκεί, μπήκα στο αυτοκίνητό μου κι επειδή μου είχαν αρπάξει το κινητό και το είχαν πετάξει στα χωράφια μπήκα στο επόμενο βενζινάδικο για να καλέσω την αστυνομία», περιγράφει ο πατέρας του ενός θύματος.

Σε όλο αυτό το σκηνικό ο οδηγός του λεωφορείου του ΟΑΣΘ φέρεται να συνέχισε το δρομολόγιό του και ο πατέρας του παιδιού χαρακτήρισε τη στάση του «απαράδεκτη», αφού θα έπρεπε από την πρώτη στιγμή, όπως λέει, να ακινητοποιήσει το όχημα και να καλέσει την αστυνομία, ενώ ακόμα και μετά, όταν ο ίδιος έσπευσε και του έστησε «μπλόκο», καλώντας το 100, αδιαφόρησε και συνέχισε το δρομολόγιο. Όταν τελικά πήγε η αστυνομία «στο τέλος του δρομολογίου δεν βρήκε κανέναν, είχαν φύγει όσοι συμμετείχαν στον ξυλοδαρμό».

«Σαν να ξαναβλέπω τον Άλκη»

Οι δύο φοιτητές μεταφέρθηκαν αιμόφυρτοι από τους γονείς τους σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, ενώ εξετάστηκαν και από ιατροδικαστή.

Ο πατέρας του 19χρονου φοιτητή δεν γνωρίζει ποιος είναι ο λόγος που επιτέθηκαν στα παιδιά, όμως τόνισε χαρακτηριστικά ότι «αυτοί οι άνθρωποι ήθελαν να εκτονωθούν και να δημιουργήσουν καβγά».

Αξιοσημείωτο είναι ότι τα χτυπήματα που δέχτηκαν οι δύο νέοι ήταν σοβαρότατα και νοσηλεύτηκαν σε διαφορετικά νοσοκομεία. Η πλειονότητα των χτυπημάτων που δέχτηκαν και οι δύο ήταν στο κεφάλι, ενώ όταν εξετάστηκαν ιατροδικαστικά, η ιατροδικαστής, με το που είδε τα παιδιά, φέρεται να έπιασε το κεφάλι της και να είπε «σαν να ξαναβλέπω τον Άλκη».

Σήμερα οι δύο φοιτητές που πήραν εξιτήριο και επέστρεψαν στα σπίτια του είναι καλά στην υγεία τους, ωστόσο έχουν επιβαρυνθεί σημαντικά ψυχολογικά, ενώ οι οικογένειές τους έχουν καταθέσει μηνύσεις εναντίον αγνώστων.

Πηγή: Voria.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ