Ρωσία: Δοκίμασε τον πύραυλο Satan II ενώ ο Μπάιντεν ήταν στο Κίεβο

Ρωσία: Δοκίμασε τον πύραυλο Satan II ενώ ο Μπάιντεν ήταν στο Κίεβο

Μετά την δήλωση του Πούτιν ότι αναστέλλει την συμμετοχή στην συνθήκη New Start, η Ρωσία δοκίμασε τον πύραυλο Satan II την ώρα που ο Μπάιντεν ήταν στο Κίεβο.

Πριν την αναστολή συμμετοχής της Ρωσίας στην συνθήκη New Start, η Μόσχα είχε κάνει μία δοκιμή διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου που απέτυχε. Παρόλα αυτά, η αποτυχημένη εκτόξευση έγινε την ίδια στιγμή που ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν βρισκόταν στην Ουκρανία τη Δευτέρα, σύμφωνα με δύο Αμερικανούς αξιωματούχους που γνωρίζουν το θέμα.

Σύμφωνα με το CNN, «Η Ρωσία ειδοποίησε τις Ηνωμένες Πολιτείες εκ των προτέρων για την εκτόξευση μέσω γραμμών αποσύγκρουσης», δήλωσε ένας αξιωματούχος. Ένας άλλος αξιωματούχος είπε ότι η δοκιμή δεν ενέχει κίνδυνο για τις Ηνωμένες Πολιτείες και ότι οι ΗΠΑ δεν θεωρούν τη δοκιμή ως ανωμαλία ή κλιμάκωση.

Απέτυχε η δοκιμή του Satan II

Η δοκιμή του βαρέως πυραύλου SARMAT – με το παρατσούκλι Satan II στη Δύση και ικανό να εκφέρει πολλαπλές πυρηνικές κεφαλές – φαίνεται να απέτυχε, δήλωσαν αξιωματούχοι. Έχει δοκιμαστεί με επιτυχία στο παρελθόν και αν αυτό είχε λειτουργήσει, αξιωματούχοι των ΗΠΑ πιστεύουν ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν θα είχε επισημάνει τη δοκιμή στην ομιλία του για την κατάσταση του έθνους την Τρίτη.

Αντίθετα, ο Πούτιν δεν έκανε καμία αναφορά στην εκτόξευση στην ομιλία που διήρκεσε μία ώρα και 45 λεπτά. Ωστόσο, δήλωσε επίσημα ότι η Ρωσία θα αναστείλει τη συμμετοχή της χώρας του στη συνθήκη μείωσης πυρηνικών όπλων New START με τις Ηνωμένες Πολιτείες, θέτοντας σε κίνδυνο το τελευταίο σύμφωνο που απομένει που ρυθμίζει τα δύο μεγαλύτερα πυρηνικά οπλοστάσια του κόσμου.

Ο Πούτιν έχει ανακοινώσει επιτυχημένες δοκιμές ICBM στο παρελθόν, συμπεριλαμβανομένου του περασμένου Απριλίου, λίγους μήνες μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Αυτή η δοκιμή ήταν επίσης για τον πύραυλο SARMAT, ο οποίος παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2016 και σύμφωνα με τα ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης, είχε βεληνεκές που υπερβαίνει τα 11.000 χιλιόμετρα (6.835 μίλια). Ο πύραυλος μπορεί να φέρει κεφαλή βάρους 100 τόνων και σχεδιάστηκε ως διάδοχος του R-36M Voevoda ICBM.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ