Ουκρανία: Ένα χρόνο μετά, μια πιο καταστροφική πορεία ίσως βρίσκεται μπροστά μας

Ουκρανία: Ένα χρόνο μετά, μια πιο καταστροφική πορεία ίσως βρίσκεται μπροστά μας

Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία μπορεί να τραβήξει για χρόνια και ορισμένοι φοβούνται ότι θα μπορούσε να οδηγήσει σε άμεση σύγκρουση μεταξύ της Ρωσίας και του ΝΑΤΟ.

Για την Ρωσία, ήταν μια χρονιά με τολμηρές επιθέσεις και βομβαρδισμούς, ταπεινωτικές υποχωρήσεις και εξοντωτικές πολιορκίες, ενώ η Ουκρανία αντέδρασε με σθεναρή αντίσταση, εκπληκτικές αντεπιθέσεις και απροσδόκητα χτυπήματα.

Τώρα, στην επέτειο της ρωσικής εισβολής, που σκότωσε δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους και μετέτρεψε πόλεις σε ερείπια, και οι δύο πλευρές προετοιμάζονται για μια πιθανώς ακόμη πιο καταστροφική φάση που βρίσκεται μπροστά μας, σημειώνει το αμερικανικό πρακτορείο Αssociated Press.

Η Ρωσία ενέτεινε πρόσφατα την προσπάθειά της να καταλάβει όλη την ανατολική βιομηχανική ενδοχώρα της Ουκρανίας, το Ντονμπάς.

Το Κίεβο και οι δυτικοί σύμμαχοί του λένε επίσης ότι η Μόσχα θα μπορούσε να προσπαθήσει να εξαπολύσει μια ευρύτερη, πιο φιλόδοξη επίθεση αλλού, κατά μήκος της πρώτης γραμμής που ξεπερνά τα 1.000 χιλιόμετρα.

Η Ουκρανία περιμένει άρματα μάχης και άλλα νέα όπλα που της υποσχέθηκε η Δύση, για να ανακτήσει τις κατεχόμενες περιοχές.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ