Σεισμός στην Τουρκία: Η Ερυθρά Ημισέληνος πούλησε αντί να δωρίσει σκηνές σε σεισμόπληκτους

Σεισμός στην Τουρκία: Η Ερυθρά Ημισέληνος πούλησε αντί να δωρίσει σκηνές σε σεισμόπληκτους

Το σωματείο δέχθηκε «πυρά» από τα μέσα ενημέρωσης και την τουρκική αντιπολίτευση

Σφοδρή κριτική δέχτηκε από την αντιπολίτευση και τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης η οργάνωση παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας, Ερυθρά Ημισέληνος καθώς αντί να δωρίσει, πούλησε σκηνές στους σεισμόπληκτους της Τουρκίας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Cumhuriyet που αποκάλυψε αυτή την υπόθεση, η τουρκική Ερυθρά Ημισέληνος πούλησε 2.050 σκηνές, που προορίζονταν για επιζώντες, στη φιλανθρωπική ΜΚΟ Ahbap έναντι 46 εκατομμυρίων τουρκικών λιρών.

«Τιμή κόστους»

Ο πρόεδρος της τουρκικής Ερυθράς Ημισελήνου Κερέμ Κινίκ επιβεβαίωσε στο twitter ότι η Kizilay Cadir, θυγατρική της οργάνωσής του που είναι υπεύθυνη για την παραγωγή των σκηνών, παρείχε στην Ahbap καταλύματα «σε τιμή κόστους». «Η συνεργασία της Ερυθράς Ημισελήνου με την Ahbap είναι ηθική, λογική και δεοντολογική», είπε ο Κινίκ.

Όμως οι δηλώσεις του δεν σταμάτησαν την κατακραυγή στα μέσα ενημέρωσης και κοινωνικής δικτύωσης.

«Το μεγαλύτερο φιλανθρωπικό ίδρυμα της Τουρκίας, η Ερυθρά Ημισέληνος, πούλησε σκηνές αντί να τις χαρίσει δωρεάν σε όσους είχαν ανάγκη καθώς οι άνθρωποι εκλιπαρούσαν για αυτές, τρεις μέρες μετά τον σεισμό. Πρόκειται για σκάνδαλο», έγραψε ο Μουράτ Αγκιρέλ, δημοσιογράφος της Cumhuriyet.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ