Επείγον μήνυμα Ζελένσκι προς ΕΕ: Στείλτε μας όπλα γρήγορα – Η αλήθεια πίσω από τίς απώλειες

Επείγον μήνυμα Ζελένσκι προς ΕΕ: Στείλτε μας όπλα γρήγορα – Η αλήθεια πίσω από τίς απώλειες

Οι εκτιμήσεις Έλληνα αντιστρατήγου για τα νούμερα που δημοσιεύουν οι αντίπαλοι

Την επιτάχυνση αποστολής στρατιωτικού υλικού επιδιώκει η ΕΕ, όπως φάνηκε στην άτυπη συνάντηση των υπουργών άμυνας της ΕΕ στη Στοκχόλμη, καθώς οι Ουκρανοί «διψάνε» για υλική ενίσχυση. Τη στιγμή που χιλιάδες κουφάρια τεθωρακισμένων κείτονται διάσπαρτα στην Ουκρανία, απομεινάρια των μαχών, Ρώσοι και Ουκρανοί δίνουν τους δικούς τους υπολογισμούς για τις απώλειες. Άραγε πόσο αντέχει η αλήθεια σε αυτά τα επίσημα δεδομένα.

Τόσο το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, όσο και της Ουκρανίας, δεν δημοσιεύουν τις απώλειες των δικών τους δυνάμεων, παρά μόνο του αντιπάλου.

Έτσι, σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνουν οι δύο αντίπαλοι, ενδεικτικά, στους 13 μήνες έχουν καταστραφεί πάνω 32.000 οχήματα διαφόρων ειδών στον πόλεμο, ενώ τα κατεστραμμένα αεροπλάνα ανέρχονται σε περίπου 700.

Πράσινο φως από Βρυξέλλες για αποστολή όπλων

Με ανακοίνωσή τους οι Βρυξέλλες ανακοίνωσαν ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι «κυρίως ένας πόλεμος πυροβολικού» και σε αυτόν τον πόλεμο φθοράς, χρησιμοποιούνται πολλά πυρομαχικά καθημερινά και οι επόμενες εβδομάδες θα είναι κρίσιμες. Η ουκρανική ηγεσία -μέσω του του υπουργού Άμυνας Reznikov- ζήτησε γρήγορα μαζικές παραδόσεις βλημάτων πυροβολικού, εξοπλισμού αεράμυνας, άρματα μάχης και άλλων μορφών στρατιωτικές προμήθειες.

Ο Ζοζέπ Μπορέλ ζήτησε από τα κράτη μέλη να στείλουν περισσότερα όπλα στην Ουκρανία από τα αποθέματά τους με διαδικασίες, μάλιστα, fast-track.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ