Επίσημο – Εξαγοράστηκε η Credit Suisse από την UBS

Επίσημο – Εξαγοράστηκε η Credit Suisse από την UBS

Η UBS συμφώνησε να αγοράσει την Credit Suisse για 2 δισ. δολάρια.

Οι αγορές μπορούν επιτέλους να πάρουν ανάσα. Η Credit Suisse σώθηκε με την εξαγορά της από την USB.

Η ιστορική συμφωνία επισφραγίσθηκε και επισήμως την Κυριακή το βράδυ από την κεντρική τράπεζα της Ελβετίας, με συνέντευξη Τύπου που παραχωρείται αυτή την ώρα.

Στόχος της εξαγοράς ο περιορισμός μιας κρίσης εμπιστοσύνης που απειλούσε να εξαπλωθεί στις παγκόσμιες χρηματοπιστωτικές αγορές, θυμιζοντας τις μαύρες μέρες της Lehmam Brothers από το 2008.

«Με την εξαγορά της Credit Suisse από τη UBS βρέθηκε λύση ώστε να διασφαλιστεί η οικονομική σταθερότητα και να προστατευθεί η ελβετική οικονομία σε αυτή την εξαιρετική κατάσταση», δήλωσε η Κεντρική Τράπεζα της Ελβετίας.

Η εξαγορά της Credit Suisse από την UBS είναι «η καλύερη λύση», ήταν το σχόλιο του Ελβετού προέδρου.

Νωρίτερα, Bloomberg και Financial Times μετέδιδαν πως η UBS συμφώνησε να αγοράσει την Credit Suisse, με την προσφορά να ανέρχεται στα 2 δισ. δολάρια.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η UBS θα καταβάλλει περισσότερα από 0,50 φράγκα για κάθε μετοχή της Credit Suisse, τιμή πολύ χαμηλότερη από αυτή στην οποία έκλεισαν οι μετοχές της τράπεζες την Παρασκευή (1,86 φράγκα).

Μάλιστα, οι ελβετικές αρχές φέρονται να είναι έτοιμες να αλλάξουν τους νόμους της χώρας για να παρακάμψουν την ψηφοφορία των μετόχων για την περάτωση της συμφωνίας.

Το σχέδιο, το οποίο αποτέλεσε αντικείμενο διαπραγμάτευσης σε βιαστικά οργανωμένες συνομιλίες για την μεγάλη κρίση τις τελευταίες 48 ώρες, αποσκοπεί στην αντιμετώπιση της μαζικής πτώσης της μετοχής της Credit Suisse την περασμένη εβδομάδα, μετά την κατάρρευση μικρότερων αμερικανικών τραπεζών.

Ατυχώς μια στήριξη ρευστότητας από την ελβετική κεντρική τράπεζα νωρίτερα εντός της εβδομάδας απέτυχε να τερματίσει την ανησυχία των αγορών παρά την αρχική ανακούφιση.

Σημειώνεται ότι η UBS δεχόταν πιέσεις από τις αρχές να οριστικοποιήσει οπωσδήποτε εντός της ημέρας την εξαγορά της Credit Suisse με την ελπίδα να αποφευχθούν μια κατάρρευση και ένα μεταδοτικό κύμα πανικού στις αγορές τη Δευτέρα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ