Τουρκικά ΜΜΕ: «Η Ελλάδα δεν χορταίνει όπλα, πήρε πυραύλους Spike NLOS»

Τουρκικά ΜΜΕ: «Η Ελλάδα δεν χορταίνει όπλα, πήρε πυραύλους Spike NLOS»

Αντιδράσεις στην Τουρκία μετά την απόκτηση του πυραυλικού συστήματος από την Ελλάδα.

Την απόκτηση του ισραηλινού οπλικού συστήματος Spike NLOS για τις ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεων αποφάσισε το ΚΥΣΕΑ. Το συγκεκριμένο σύστημα αποτελεί στρατηγική αναβάθμιση της Ελλάδας καθώς έχει τη δυνατότητα να χτυπήσει στόχους σε ξηρά και θάλασσα σε απόσταση έως και 50 χλμ.

Η απόφαση προκάλεσε αντιδράσεις στην Τουρκία και στα μέσα της χώρας, με τα περισσότερα να αναφέρονται απλώς στην είδηση με τίτλους όπως ότι η «Ελλάδα θα αγοράσει πυραυλικό σύστημα Spike NLOS από το Ισραήλ» και αναφέρεται η ανακοίνωση του ΚΥΣΕΑ.

Διαβάστε επίσης: «Βόμβα» στην ΑΕΚ με Πινέδα!

 

Ωστόσο δεν λείπουν και τα δημοσιεύματα που έχουν πιο επιθετικό τόνο και κάνουν λόγο για «επικίνδυνες εξελίξεις» και σημειώνοντας πως η Ελλάδα συνεχίζει να εξοπλίζεται.

Το δημοσίευμα της εφημερίδας Aksam σημειώνει με νόημα στον τίτλο… «επικίνδυνη εξέλιξη στα σύνορα της Τουρκίας! Η Ελλάδα δεν χορταίνει όπλα».

«Αμυντικό πυραυλικό σύστημα από την Αθήνα ενάντια στην Τουρκία», προσθέτει το δημοσίευμα.

Ακόμα η Aksam χωρίς να κάνει συγκεκριμένη αναφορά πως ελληνικά ΜΜΕ «έγραφαν τους προηγούμενους μήνες ότι η Ελλάδα θα αγοράσει το πυραυλικό αμυντικό σύστημα για να χρησιμοποιηθεί κατά της Τουρκίας». 

Ανάλογο ύφος και στο δημοσίευμα της Turkiye, με τίτλο: «Επικίνδυνη απόκτηση πυραύλων από την Ελλάδα».

«Η Ελλάδα συνεχίζει να εξοπλίζεται», προσθέτει και κάνοντας το άσπρο-μαύρο αναφέρει πως «παρόλο τον περιορισμένο προϋπολογισμό, η Ελλάδα εξακολουθεί να προκαλεί την κρίση στο Αιγαίο και να προκαλεί κρίση στο Αιγαίο, βασίζοντας την εξωτερική της πολιτική στην αντιπαλότητα με την Τουρκία, αγοράζοντας όπλα αξία δισεκατομμυρίων δολαρίων». 

Ποιες είναι οι δυνατότητες του συστήματος SPIKE-NLOS

Μιλώντας στο in ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Αναλύσεων Ασφάλειας και Άμυνας (IAAA-ISDA), Περικλής Ζορζοβίλης αναφέρει πως εάν τοποθετηθεί σε ένα νησί μπορεί να χτυπήσει στόχους σε ξηρά και θάλασσα με την ίδια ευκολία.

Ένα δεύτερο πολύ σοβαρό πλεονέκτημα είναι ότι μπορεί να πλήξει στόχους μέχρι και 50 χλμ. σύμφωνα με τον κ. Ζοργοβίλη. «Μπορεί να προσβάλει στόχους, είτε άρματα μάχης, είτε οχήματα ή πλοία σε μεγάλες αποστάσεις, μέχρι 50 χιλιόμετρα. Αυτά τα νούμερα είναι πρωτόγνωρα για την ελληνική πραγματικότητα καθώς μέχρι τώρα ο ελληνικός στρατός διέθετε πυραύλους με βεληνεκές τα 4,5 έως 5 χλμ.» λέει.

Οι πύραυλοι αυτοί θα τοποθετηθούν σε κανονιοφόρους και σκάφη ανορθόδοξου πολέμου. Ένας άλλος αριθμός θα εξοπλίσει τα ελληνικά ελικόπτερα Απάτσι καθώς και επίγεια συστήματα (οχήματα).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ