Τουρκία: Τουρκικό φυσικό αέριο για τα νοικοκυριά από τον Μάιο

Τουρκία: Τουρκικό φυσικό αέριο για τα νοικοκυριά από τον Μάιο

Η Τουρκία έχει ανακαλύψει 710 δισ. κυβικά μέτρα αποθεμάτων φυσικού αερίου – Τα κοιτάσματα ανταποκρίνονται σε 35 χρόνια οικιακής χρήσης, λέει ο υπουργός Ενέργειας

Η Τουρκία θα αρχίσει να διαθέτει φυσικό αέριο από τα υπεράκτια πεδία της στα νοικοκυριά της χώρας τον Μάιο, ενώ με τον τρόπο αυτό θα καλυφθούν οι ανάγκες για τα επόμενα 35 χρόνια, δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ.

Ο τουρκικός κρατικός εισαγωγέας ενέργειας BOTAS θα διανείμει το φυσικό αέριο στα νοικοκυριά τον επόμενο μήνα μόλις ολοκληρωθούν οι έλεγχοι, δήλωσε ο Ντονμέζ στο ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο CNNTurk σε συνέντευξή του το Σάββατο.

Τα «καλά νέα» του Ερντογάν

Ο Τούρκος υπουργός υπαινίχθηκε επίσης πιθανές εκπτώσεις στους λογαριασμούς κοινής ωφελείας ενόψει των γενικών εκλογών στις 14 Μαΐου, όπου ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιδιώκει να επανεκλεγεί. Ο Ερντογάν θα ανακοινώσει «καλά νέα» στις 20 Απριλίου, είπε χαρακτηριστικά ο Ντονμέζ.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, η κρίση κόστους ζωής στην Τουρκία έχει βλάψει σοβαρά τη δημοτικότητα του προέδρου Ερντογάν αλλά και του κυβερνώντος κόμματος AKP. Σε αυτό το κλίμα, ο Ερντογάν έχει τα ενεργειακά αποθέματα ως λύση για τις οικονομικές ευπάθειες της χώρας, οι οποίες περιλαμβάνουν έναν βαρύ λογαριασμό εισαγωγών ενέργειας που πληρώνεται σε ξένο νόμισμα.

Παρά τις κρατικές επιδοτήσεις, οι λογαριασμοί ρεύματος και θέρμανσης έχουν επηρεάσει τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις εν μέσω του συνεχιζόμενου πολέμου στην Ουκρανία. Ο Ντονμέζ είπε ότι η Ρωσία προμηθεύει περίπου το ένα τρίτο των αναγκών φυσικού αερίου της Τουρκίας, ενώ το 30% των εισαγωγών 350 δισεκατομμυρίων δολαρίων της χώρας πέρυσι ήταν για ενέργεια.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ